Samsung NX5 - další kompakt se srdcem zrcadlovky

vydáno 18. 6. 2010 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: AF, AMOLED, APS-C, CMOS, DRIMe II Pro, DSLR, fotoaparát, LCD, NX10, NX5, Samsung, Smart Auto, Smart Range, zrcadlovka

Samsung logo

Samsung představuje mladšího sourozence modelu NX10 – kompaktu se zrcadlovkovým srdcem.

Společnost Samsung Digital Imaging Company Inc. představuje Samsung NX5 – novější model digitálního fotoaparátu nové třídy, který uživatelům nabízí nejvyšší kvalitu obrazu a díky bez-zrcátkovému provedení také elegantní a kompaktní design.

Tento model má téměř stejné vlastnosti, jako vyšší model řady NX, tedy především rychlé a přesné automatické zaostřování (AF) a 14,6megapixelový snímač CMOS velikosti APS-C, který posouvá tuto kategorii na zcela novou úroveň. Jediný podstatný rozdíl je v displeji přístroje – NX5 je vybavena 3,0" velkým LCD displejem, na rozdíl od AMOLED displeje modelu Samsung NX10.

Také u fotoaparátu Samsung NX5 můžete jednoduše zvolit, zda budete fotit nebo natáčet video. A pokud se rozhodnete natáčet video, výsledný záznam bude pořízen v HD kvalitě. Digitální fotoaparát Samsung NX5 je malý, lehký a ergonomický. Je navržen tak, aby byla zajištěna jeho maximální přenosnost při každodenním používání.

Samsung NX5 - kompakt se srdcem zrcadlovky

Samsung NX5 má jedno z nejrychlejších automatických zaostřování (AF) ve své třídě, což znamená, že uživatelé nikdy nepropásnou žádný důležitý okamžik. Za to vděčí nejnovější inovaci společnosti Samsung – technologii DRIMe II Pro a pokročilému algoritmu automatického zaostřování (AF), díky kterému nabízí NX10 ultra-rychlé automatické zaostřování (AF) s vyšší přesností kontrastu.

U NX5 stejně jako u NX10 je vlastní srdce DSLR zasazené v kompaktním rámu digitálního fotoaparátu. NX5 úspěšně integruje snímač CMOS velikosti APS-C s bez-zrcátkovým výměnným objektivem, díky kterému je fotoaparát elegantní a lehký, a uživatelé si ho tak mohou snadno vzít kamkoli s sebou.

Nový Samsung NX5 je dalším členem nové generace fotoaparátů. Je produktem vývoje technologií Samsung a spolu s již uvedeným modelem Samsung NX10 nabízí profesionální vybavení, které je dostupné pro všechny, nejen pro profesionální fotografy.

Stále více lidí chce zachytit něco kreativního a vyprávět příběhy prostřednictvím svého fotoaparátu. Zároveň však chtějí něco kompaktního, co mohou mít u sebe po celý den. Velký snímač a ultrarychlé automatické zaostřování v jednom unikátním balíčku zajišťuje spotřebitelům požadovanou kvalitu, ale i kompaktnost.

Samsung NX5 - kompakt se srdcem zrcadlovky

Společnost Samsung vždy rychle zaváděla nejmodernější technologie, zejména pokud jde o kvalitu obrazu. Poprvé v tomto odvětví společnost Samsung úspěšně integrovala snímač velikosti APS-C do kompaktního korpusu díky odstranění zrcátka. To znamená, že uživatelé mohou být tak kreativní, jak jen chtějí být – bez kompromisů.

NX5 také disponuje také řadou inteligentních funkcí, které umožňují amatérům dosahovat profesionální kvality fotografií. Stejně jako předešlý model má precizní manuální ovládání, ale pokud potřebují uživatelé fotit rychle a nemají čas měnit nastavení, funkce Smart Auto automaticky vyhodnotí prostředí a zvolí správný režim. Funkce Smart Range umožňuje uživatelům realisticky zachytit světlé a tmavé zóny na jednom.

Doporučená cena včetně DPH:

  • 14990 Kč – v setu s objektivem 18–55 mm
  • 16990 Kč – zaváděcí akce se dvěma objektivy (objektiv 18–55 mm + na výběr druhý objektiv – 30 mm nebo 50–200 mm)

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře