Do střední a východní Evropy přijde Válka světů příští měsíc exkluzivně na Epic Drama!

vydáno 5. 12. 2019 | autor Redakce | sekce Novinky | téma Z domova

Tagy: drama, Epic Drama, H. G. Wells, sci-fi, seriál, Válka světů, Viasat World

Praha, Bratislava, 2.12.2019 – Netrpělivě očekávané sci-fi drama Válka světů přichází premiérově do střední a východní Evropě prostřednictvím televizního kanálu Epic Drama. Dvoudílný film se bude vysílat dva večery za sebou, a to 20. a 21. prosince, ve 21:00. Scénář podle slavného románu H. G. Wellse napsal Peter Harness. Nové televizní ztvárnění zachovává časové zasazení a prostředí předlohy. Děj se odehrává v Londýně a okolních hrabstvích v eduardovské době.

Možná znáte sci-fi román G.H. Wellsa z konce 19tého století Válka světů, jehož rozhlasové zpracování před 81 lety vyvolalo panické reakce posluchačů ve Spojených státech z invaze mimozemské civilizace. Někteří se v panice zabarikádovali ve svých domovech, nebo dokonce utíkali do krytů.  Na naše obrazovky se teď vrací jeho dvoudílné filmové zpracování. 

Nová adaptace sleduje osudy George (Rafe Spall) a jeho partnerky Amy (Eleanor Tomlinson), kteří se postaví společenským konvencím a snaží se začít spolu nový život poté, co George rozhodne opustit svou manželku. V té též době na louku u Horsellu v hrabství Surrey dopadne obří meteorit. Rupert Graves hraje Fredericka, Georgeova staršího bratra, a Robert Carlyle ztvárnil roli astronoma a vědce Ogilvyho. Válka světů líčí jejich osudy za sílícího teroru mimozemských útočníků a jejich boj o život tváří v tvář nepříteli, který se vymyká jejich chápání.

Hvězdnému obsazení vévodí Eleanor Tomlinson (Poldark, S láskou Vincent), Rafe Spall (Jurský svět: Zánik říše, Sázka na nejistotu), Robert Carlyle (T2 Trainspotting, Bylo, nebylo) a Rupert Graves (Swimming with Men, Sherlock). Režie Války světů se ujal cenami ověnčený Craig Viveiros, producentem je Betsan Morris Evans. Hudbu k seriálu složil kritikou uznávaný skladatel Russ Davies, na výrobě se podílel špičkový tvůrčí tým.

Režisér Craig Viveiros ke své verzi Války světů řekl: „Nesmrtelný román H. G. Wellse byl zfilmován již mnohokrát, ale vždy v současném a navíc v ryze americkém pojetí. Toto je první verze zasazená do prostředí Londýna a okolních hrabství v Eduardovské době.“

Peter Harness řekl: „Chtěl jsem vytvořit verzi Války světů, která bude věrná tónu a duchu knižní předlohy, ale zároveň bude moderní a plná překvapení – na pomezí sci-fi, dobového dramatu a hororu. Wellsova novela není ničím přívětivá ani předvídatelná a přesně to jsme chtěli zachytit v našem seriálu.“

Válka světů nenechá nikoho v klidu. Spojuje vědeckofantastický žánr, dobové drama a horor do efektní podívané, jež oživuje na obrazovkách jednoho z nejčastějších románových protivníků. Sledujete Epic Drama 20. a 21. prosince, ve 21:00 hod.

www.epicdrama.cz

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře