Samsung se u videokamer zaměřuje na ergonomii

vydáno 26. 5. 2009 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: Active Angle Lens, H.264, HMX-R10, Hyper Image Stabilization, intelli-studio, LCD, Samsung, SD, SDHC, SMX-C10, SMX-C14, Super Fine, USB, videokamera, YouTube

Samsung logo

Nové modely SMX-C14 a SMX-C10 se vyznačují prvotřídním stylem, provedením a jednoduchým použitím

Společnost Samsung Electronics Co. Ltd. uvedla na trh dvě nové ergonomicky tvarované kompaktní digitální videokamery SMX-C14 a SMX-C10, které se vyznačují prvotřídním stylem a provedením. U nových modelů SMX-C14 a SMX‑C10 se opět objevuje elegantní křišťálový design společnosti Samsung s barevným nádechem, se kterým jsme se poprvé seznámili u řady LCD Full HD televizorů. Díky křišťálovému designu se barevný nádech přirozeně spojuje s temně černým tělem videokamery, a přístroj tak získává přitažlivý křišťálový vzhled.

Videokamery SMX-C14 a SMX-C10 představují ideální řešení pro zákazníky vyznávající aktivní životní styl. Jsou vybaveny působivým 10násobným optickým zoomem a funkcí stabilizace obrazu (Hyper Image Stabilization), která pomáhá zamezit rozmazání natáčeného obrazu. Oba modely jsou také vybaveny 230000bodovým otočným LCD displejem o šířce 6,9 cm, který uživatelům umožňuje snadno zkontrolovat, zda jsou v záběru všechny osoby, i sledovat pořízený videozáznam.

Podobně jako u modelu HMX-R10 s plným HD rozlišením najdeme u nových videokamer SMX-C14 a SMX-C10 technologii aktivního zorného úhlu objektivu (Active Angle Lens) společnosti Samsung. Díky tomuto jedinečnému provedení je obsluha méně namáhavá, protože uživatelé mohou videokameru držet uvolněněji, a celková zátěž na jejich zápěstí a loket je tak nižší.

Na rozdíl od běžných videokamer slouží u těchto modelů uvolněný úchop i k odsunutí LCD displeje ze směru pohledu, a uživatel tedy může při natáčení snímané osoby sledovat.

Videokamera Samsung SMX-C10

Videokamery SMX-C14 a SMX-C10 jsou skutečně jedinečné, už díky svému poutavému křišťálovému designu. Nejenže jsou velmi kompaktní, ergonomické a elegantní, ale nabízejí také celou řadu pokročilých, ale přitom jednoduchých funkcí, které spotřebitel ocení natolik, že se natáčení videozáznamů stane každodenní součástí jeho života po boku digitálních technologií.

Nový model SMX-C14 je vybaven zabudovanou pamětí o velikosti 16 GB, kterou lze rozšířit pomocí slotu na paměťové karty SD/SDHC. Díky kodeku H.264, který při použití pro záznam videa ve standardním rozlišení dramaticky zvyšuje celkovou dobu záznamu, mohou uživatelé u kamery SMX-C14 na zabudovanou 16 GB paměť nahrát v režimu Super Fine až šest hodin záznamu v nejvyšší kvalitě.

Kamera SMX-C10 zabudovanou paměť neobsahuje a je u ní nutné použít paměťovou kartu SD/SDHC. Modely SMX-C14 i SMX-C10 se také vyznačují velkou výdrží baterií, které na jedno nabití uživateli poskytnout celé dvě hodiny a čtyřicet minut čistého nahrávacího času.

SMX-C14 a SMX-C10 také obsahují program intelli-studio společnosti Samsung sloužící pro přehrávání, střih a sdílení videozáznamů. Vestavěný program intelli-studio umožňuje spotřebitelům kameru připojit pomocí USB kabelu k jakémukoli počítači a upravovat a přehrávat pořízený videozáznam, aniž by přitom museli do počítače instalovat jakýkoli další software. Program intelli-studio uživatelům také umožňuje snadno nahrávat videozáznamy na populární internetové stránky pro sdílení videa.

Pro pohodlí uživatele jsou přístroje SMX-C14 a SMX-C10 vybaveny tlačítkem „upload“, kterým se uživatel jedním stisknutím může přímo připojit k severu YouTube™, čímž se dále snižuje počet kroků potřebných k nahrání pořízeného videozáznamu na požadované stránky. Kamery také umožňují provádět základní úpravy videozáznamu přímo v přístroji, včetně spojování nebo stříhání videosouborů.

Videokamera Samsung SMX-C10

Samsung dále také zdokonaluje zážitek koncových uživatelů z nahrávání a nabízí několik jedinečných funkcí včetně časosběrného záznamu, animovaných náhledů a flexibilního systému nabíjení. Funkce časosběrného záznamu umožňuje uživatelům kameru nastavit tak, aby v nastaveném časovém intervalu o délce 1, 3, 5, 10, 15 nebo 30 sekund zaznamenávala vždy jeden snímek. Časosběrný záznam lze využít především pro snímání extrémně dlouho trvajících dějů, např. oblak plujících po obloze za slunečného dne, ve formě krátkého videa, které lze bez problémů zhlédnout.

Animované náhledy usnadňují uživatelům prohledávání videosouborů uložených na kamerách SMX-C14 a SMX-C10. Každý videozáznam uložený na kameře je na LCD obrazovce zobrazen jako malý náhled. Pokud uživatel při procházení videosoubory uloženými na kameře některý z náhledů vybere, v náhledu se odpovídající soubor zrychleně přehraje.

Kamery SMX-C14 a SMX-C10 jsou také vybaveny unikátním systémem dobíjení, který se osvědčil také u nových fotoaparátů Samsung. Uživatelé mohou baterii kamery nabít buď připojením kamery k síťovému adaptéru, který je dodáván společně s přístrojem, nebo prostřednictvím USB kabelu, který připojí k počítači.

Kamery SMX-C14 a SMX-C10 budou na český trh uvedeny v květnu a budou k dostání ve třech barevných variantách – červené, modré a šedé.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře