Mortal Kombat: Legacy II fanoušky nakopne, ale slastí neusmrtí

vydáno 2. 10. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Recenze | téma Filmy, Z domova | 1 komentář

Tagy: film, Kevin Tancharoen, Legacy, Machinima, Mortal Kombat, Mortal Kombat: Legacy, Mortal Kombat: Legacy II, seriál, web-seriál

S velkými očekáváními občas přichází i velká zklamání. Dokonale to pasuje na novou sérii webového seriálu Mortal Kombat: Legacy, který se snažil vzbudit ve fanoušcích legendární mlátičky takové natěšení, že slibům jednoduše dostát ani nemohl. Jenže jedna věc je nedostát jim na sto procent a druhá dovalit na síť produkt, jenž si se slavnou značkou v podstatě vytírá pozadí a přináší jen pofidérní akční zábavu.

Nemluvím teď o tricích z třetí cenové, které režisér Kevin Tancharoen spolu s kumpány pořídil doslova za pár šupů doma v After Effects. Ani o kostýmech, které v některých případech připomínají úbory na paintball (Sub-Zero) a v jiných laciný cosplay z nejhlubších útrob Comic-Conu (Kitana). Mnohem víc mě jako fanouška a hráče všech dosavadních Mortal Kombatů mrzí fakt, že Tancharoen nedostál příslibům a namísto turnaje na život a na smrt naservíroval další kolo rutinních představovaček, z nichž zmizelo téměř vše, kvůli čemu jsem v mládí likvidoval klávesnici a v dnešní době odrovnávám Dualshock – souboje.

Mortal Kombat: Legacy II

Tancharoen je sice servíruje, avšak ve stopovém množství. A navrch jako znuděný shluk, který by zvládla choreografovat i vaše babička. Casper Van Dien se zde navíc pokouší udělat otočku (a je to vážně k popukání) a zbytek obsazení, jenž povětšinou umí mnohem víc než střídání levého a pravého háku, dostává asi tolik prostoru jako Scott Adkins v druhých Expendables. A to bolí, přátelé.

A bolí to o to víc v soubojích typu „Scorpion vs. Sub-Zero“, k nimž Tancharoen buduje na ploše dvaceti minut mytologii, aby nechal obě klasické postavy říct jednu dvě hlášky a po 30 vteřinách nuzného máchání končetinami prohodil oběma soupeřům fatality. Nechci znít jako videoherní fanatik, co si nenechá sahat na hračku. Ale tohle jsou dvě podpásovky v jedné minutě a to se neodpouští v žádném sportu. Natož ve filmařině.

Ale ony by se i ty souboje vlastně daly odpustit. Ostatně ne všechny stojí za pendrek a když se okolo sebe prohání Ermac a Kenshi, anebo Tancharoen rozvíjí právě jejich dějové pozadí, je Mortal Kombat: Legacy vlastně velmi povedeným naplněním konceptu krátkých epizod svázaných dohromady souboji, atmosférou a jednoduchými dějovými liniemi. Jenže čím víc série pokračuje, tím víc je zjevné, že zatímco samostatné části s kolísavou kvalitou drží jakžtakž pohromadě, jako celek je Legacy vratkým bojovníkem, jemuž scenárista zpřelámal ruce a on se přesto snaží zmlátit soupeře.

Postavy se proto potkávají zcela náhodně. Koncept turnaje, v němž se „fajtí“ o osud světa zůstává naprosto nevytěžen (celou dobu máte pocit, že jde o lokální seanci fanoušků kung-fu). A někteří hrdinové dokonce mizí ze scény tak rychle, že si ani nestihnete zapamatovat jejich jména. Natož aby vůbec něco předvedli. A když konečně dospějete k finální epizodě, režisér vám strčí do obličeje „To Be Kontinued“ s tím, že se nevyřeší lautr nic. Turnaj neskončí, ani nezačne. Světy nepadnou, ani se nespasí. Ale tvůrci slibují, že příště… příště už se určitě něčeho z toho dočkáme.

Mortal Kombat: Legacy II

Avšak kdo by tomu po rozpačité první a vyloženě šmírácké druhé sérii ještě věřil. Nevím, jestli je Tancharoen nakonec jen nudný rutinér, anebo ho chlapci z NetherRealmu a Warner Bros. dokázali ochočit. Jedno vím ale jistě. Buď ať se konečně rozhoupou jít do seriálu nebo filmu naplno. Anebo ať zařadí zpátečku a investují do něčeho, co bude mít větší smysl. Aktuální směřování se totiž jeví spíš jako slepá ulice než cesta s jasným koncem, cílovou páskou a fanouškovskými rachejtlemi.

Mohly by vás zajímat naše další recenze Blu-ray filmů a HD elektroniky »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Recenze

Komentáře

xbccupb

Vložil Richardgob (bez ověření), 2. Květen 2017 - 7:32

Obrázek uživatele Richardgob

bwdkuwx

http://www.istitutocomprensivospezzanosila.it/…nior-412.htm http://www.itcsparconord.it/…rs-shoes.htm http://www.iccmornago.it/…ezzo-815.htm http://www.iz3dba.it/…e-aquila.htm http://www.ilmondodicrepax.it/…0-gialle.htm

[url=http://www.istitutocomprensivospezzanosila.it/golden-goose-alte-uomo-nere-621.htm]Golden Goose Alte Uomo Nere[/url] [url=http://www.iccmornago.it/manolo-blahnik-milano-the-art-of-shoes-603.htm]Manolo Blahnik Milano The Art Of Shoes[/url] [url=http://www.ideamanager.it/203-golden-goose-francy-glitter.html]Golden Goose Francy Glitter[/url] [url=http://www.istitutocomprensivospezzanosila.it/clarks-original-515.htm]Clarks Original[/url] [url=http://www.ifhp2005rome.it/443-scarpe-da-calcio-di-mertens.html]Scarpe Da Calcio Di Mertens[/url]