ASUS ROG Crosshair IV Formula - high-end na platformě AMD

vydáno 5. 6. 2010 | autor ASUS | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software

Tagy: AMD, AMD 890FX, ASUS, ASUSTeK, Core Unlocker, CPU, Crosshair IV Formula, EAX 4.0, GameFirst, Republic of Gamers, ROG, ROG Connect, SATA, SupremeFX X-Fi, Turbo Key II, USB, USB 3.0, základní deska

ASUS - logo

ASUS představil high-endovou základní desku Crosshair IV Formula z řady Republic of Gamers (ROG) určenou pro hráče. Kromě netradičního designu zaujme Crosshair IV Formula také nadstandardní nabídkou funkcí. Jde například o ROG Connect pro okamžité ladění a sledování hry, rozhraní pro přetaktování Turbo Key II nebo technologie Core Unlocker a GameFirst.

Crosshair IV Formula je založena na nejnovější čipové sadě AMD 890FX, a přináší tak nejvýkonnější CPU na trhu. ROG Connect, vestavěný nástroj pro přetaktování, dokáže maximalizovat benchmark skóre laděním a monitorováním ze vzdáleného PC nebo notebooku přes USB rozhraní.

Tímto způsobem mohou uživatelé přetaktovávat při testování, takže všechny zdroje zůstávají k dispozici pro vylepšení výkonu. ROG Connect také slouží jako hloubkové monitorovací zařízení – herní nadšenci mohou lehce získávat údaje a sledovat, jaký účinek mají různé mody na jejich systém.

Využití potenciálu CPU

Technologie Core Unlocker umožňuje zvýšit hodnotu a výkon herních sestav. Jak je známo, u řady procesorů bývají při výrobě deaktivována jádra. A právě tato jádra Core Unlocker znovu aktivuje.

Základní deska ASUS ROG Crosshair IV Formula

Uživatelům stačí stisknout tlačítko na desce a ta AMD CPU umístěný v patici oskenuje a vyhledá nečinná jádra. Z dvoujádrových procesorů se tímto způsobem mohou stát troj- nebo čtyřjádrové, což přináší zvýšení výkonu. Čím více jader je k dispozici, tím větší je rozsah přetaktování.

Crosshair IV Formula nabízí nejnovější verzi funkce Turbo Key II, která automaticky provádí rozsáhlá přetaktování, zjišťuje možnosti hardwaru, testuje je a zajišťuje tím stabilitu. Jediné, co musí uživatelé udělat, je stisknout na desce tlačítko pro přetaktování.

Plynulá hra

Hraní v režimu multiplayer se již dnes stalo standardem – hráči požadují bezproblémové připojení a nepřetržitou akci. Realitou však je, že mnozí stále nemají optimální širokopásmové připojení, a proto ASUS vytvořil GameFirst. Toto chytré řešení pracuje se síťovým propojením, upřednostňuje šířku pásma, eliminuje lagování a snižuje dobu odezvy.

ASUS GameFirst

Herní aplikacím je umožněn prioritní přístup ke zdrojům na úrovni hardwaru a online hra se stává rychlejší a plynulejší. Zároveň mohou další aplikace pracovat na pozadí, aniž by odčerpávaly rychlost důležitějším probíhajícím úlohám.

Úložiště má podobu šesti SATA 6 GB/s a tří SATA 3 GB/s. Deska dále obsahuje dva porty USB 3.0. K dispozici je také HD zvuk z integrované zvukové karty SupremeFX X-Fi, plně kompatibilní s EAX 4.0.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře