Válku s VPN Netflix nevyhraje (2)

vydáno 10. 2. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Filmy

Tagy: blokování, Netflix, streaming, VPN

Netflix začal blokovat uživatele, kteří se pokoušejí obejít regionální omezení obsahu využíváním připojení přes VPN, což jako první pocítili jeho australští předplatitelé. Problém ale je, že nucením zákazníků k vypínání VPN je Netflix vystavuje bezpečnostním rizikům.

Předchozí díl

Téměř každá hackerská konference se neobejde bez věty „zajistěte si VPN pro všechna svá zařízení a neustále jej používejte.“ Používáte-li VPN, pak jediné, co případný útočník vidí, je to, že počítač s touto sítí „hovoří“. Nevidí tak, ke kterým stránkám se přihlašujete. Schopnost útočníka sledovat vás, útočit na vás nebo krást vaše informace zastaví právě VPN.

Používáte-li veřejnou Wi-Fi, aniž byste si nejdříve aktivovali VPN, pak jste vystaveni riziku, že na vás zaútočí kdokoliv, kdo si stáhl jednu z mnoha open-source aplikací pro analýzu síťového provozu – například Wireshark nebo TCP dump. (Jedinou útěchou pro vás může být fakt, že veřejné Wi-Fi jsou u nás zpravidla tak pomalé, že byste na nich „netflixový“ stream stejně nerozjeli.)

Pokud nepoužíváte VPN, pak kdokoliv využívající některý z těchto nástrojů může sledovat weby, na které se připojujete, metadata z prohlížečů a jakékoliv informace přenesené mezi vámi a navštěvanými stránkami. Mohou také infikovat datový přenos, a pokud pak navštívíte některý jinak důvěryhodný web, můžete přijít o přihlašovací údaje k bankovnímu účtu nebo jiné soukromé údaje.

Pokračování

(Zdroj: Engadget)

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře