Válku s VPN Netflix nevyhraje (3)

vydáno 10. 2. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Glosy | téma Filmy

Tagy: blokování, Neflix, streaming, VPN

Netflix začal blokovat uživatele, kteří se pokoušejí obejít regionální omezení obsahu využíváním připojení přes VPN, což jako první pocítili jeho australští předplatitelé. Problém ale je, že nucením zákazníků k vypínání VPN je Netflix vystavuje bezpečnostním rizikům.

Předchozí díl

A i v případě, že je připojení šifrováno (ale stále nepoužíváte VPN), může útočník zjistit URL navštěvovaných webů a jakákoliv související metadata. A pokud zrovna nenavštěvujete stránku s předponou „https“ (a tedy zajištěnou SSL certifikátem), může si člověk, který se na vás napíchne, bez problémů kopírovat vaše hesla ve formátu prostého textu.

Pokud tedy vypnete VPN, abyste mohli sledovat Netflix, a necháte otevřené panely prohlížeče nebo aktivní on-line aplikace běžící na pozadí, v podstatě tak nabídnete případným útočníkům jakákoliv data přenesená v průběhu sledování Netflixu.

A počty útoků se zvyšují, což dále zvyšuje důležitost VPN. Používání VPN může ještě dnes znít jako postup pro experty v oblasti informační bezpečnosti. Ale stejně jsme se ještě před pár lety dívali na komplexní hesla obsahující… však víte co.

Pokračování

(Zdroj: Engadget)

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Glosy

Komentáře