Blu-ray filmy v květnu a červnu

vydáno 26. 4. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 50x a stále poprvé, Blu-ray, Bonton, film, Gothika, Identita, Klik: Život na dálkové ovládání, Kung-fu mela, Na dotek, Příběh rytíře, Slzy slunce, Stealth: Přísně tajná mise, Tajemné okno, Ultraviolet, V moci ďábla, V tom domě straší!, Velká ryba

Blu-ray Disc logo

Společnost Bonton, zatím jediný distributor Blu-ray filmů u nás, zveřejnila seznam připravovaných titulů na květen a část června. Po první dubnové várce se tak zatím skrovný výběr rozšíří o následující flmy:

květen 2007

červen 2007

V květnu je zachována dosavadní frekvence tří filmů týdně, na červen byly zatím oznámeny první tři týdny a v každém z nich se můžeme těšit na dva další tituly. Dá se předpokládat, že se červencová nabídka bude ještě rozšiřovat.

Termíny distribuce byly doplněny do kalendáře filmů a filmy samotné pak do databáze, i když zatím bez technických údajů. Všechny chybějící podrobnosti budou k titulům průběžně doplňovány, samozřejmě po ověření.

Neodpustím si malé postesknutí: mezi u nás dosud uvedenými nebo přípravovanými filmy je zatím vidět jen velmi málo titulů, jejichž uvedení ve vysokém rozlišení by bylo rozhodujícím faktorem pro koupi filmu na Blu-ray místo na DVD. Už vůbec pak nemůže být řeč o tom, že by snad některý z filmů dokázal přesvědčit nadšeného diváka dokonce k investici do Blu-ray přehrávače (a případně i odpovídajícího televizoru). Bráno podle obrazové kvality, která bude pro investici do vysokého rozlišení pravděpodobně rozhodující, je na tom ze všech titulů nejlépe Lovecká sezóna, což je rodinná animovaná zábava. Následuje Casino Royale, Černý jestřáb sestřelen a Slzy slunce. To je vzhledem k pořizovacím nákladům odpovídajícího domácího kina poměrně tristní výběr.

Doufejme tedy, že se nabídka filmů ve vysokém rozlišení bude v nejbližší době nejen rozšiřovat, ale především zkvalitňovat.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře