Vuvuzely se vrací ve 3D na Blu-ray

vydáno 8. 11. 2010 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: 3D, 3D Blu-ray, 720p, Blu-ray, Blu-ray 3D, DTS-HD, FIFA, film, Sony Pictures, The Official 2010 FIFA World Cup Film in 3D

The Official 2010 FIFA World Cup Film in 3D (2010)

Mistrovství světa ve fotbale má být každé čtyři roky především oslavou honby za kulatým nesmyslem. Pořadatelé prozatím posledního turnaje v Jihoafrické republice přitom prahli po tom, aby to jejich bylo ze všech nejpamátnější. Jenže jak všichni fanoušci naleštěných kopaček ví, skutečnost byla poněkud jiná…

Hráči si stěžovali na podivně plachtící míč, francouzský nároďák se odmítal srdnatě bít za vlastní zem, čeští Pepíci brečeli, že na mistrovství zase jednou nejsme, fotbal až do vyřazovacích částí nestál za moc – a aby toho nebylo málo, z reproduktorů se dobrou polovinu turnaje neslo neposlouchatelné bzučení folklórních trubek vuvuzel (televize poté aplikovali „anti-vuvuzelový filtr“, aby se klesající ratingy zastavily).

Jediná věc, která tak stojí za zapamatování, je skutečnost, že všechny zápasy mistrovství světa byly natáčeny a v některých zemích (překvapivě i u nás prostřednictvím ČT HD) i vysílány ve vysokém rozlišení a ve 3D.

Studio Sony Pictures dopředu avizovalo, že s natočeným materiálem hodlá i nadále pracovat, jak se teď ale ukazuje bohužel ne způsobem, který by se fanouškům fotbalu a „high definition“ zamlouval. Již za dva týdny totiž dorazí na pulty zahraničních obchodů Blu-ray disk The Official 2010 FIFA World Cup Film in 3D.

Oproti očekáváním se však nejedná o rozsáhlý dokument, který by se kromě zápasů samotných soustředil i na pozadí turnaje a nabídl divákům „něco navíc“, nýbrž o pouhý hodinový sestřih všech „mačů“, což vzhledem k obrovskému počtu zápasů dává každému z nich prostor okolo dvou minut – logicky se tak jedná o pouhý sestřih „nejlepších momentů“.

Vuvuzela

Na tom samo o sobě není nic špatného, pokud na takový produkt narazíte ve čtyři odpoledne na ČT2… Ale platit téměř 30 dolarů? U Sony evidentně pracují samí vtipálci. Vtipálci, kterým ani trochu nevadí, že pro diváky je mimo jiné důležitá i prezentace.

Ta sice nabídne anglickou a německou zvukovou stopu v DTS-HD (vuvuzely budou bourat paneláky) a již zmíněný třetí rozměr (2D stopa na disku nebude), samotné rozlišení bude ovšem narážet na pouhopouhých 720p. Což by bylo přijatelné někdy před třemi roky, ale v době, kdy jsme si zvykli na 1080p standard, působí podobný release (obzvlášť od Sony) jako úder mezi nohy celému HD průmyslu.

Byli byste si něco takového ochotni zařadit do sbírky, nebo byste raději koupili například záznam samotného finále? Anebo je vám fotbal úplně ukradený a vuvuzely, které se na čas rozšířily i k nám, byste nejradši afričanům omlátili o hlavy?

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Vuvuzely se vrací ve 3D na Blu-ray

Vložil Větrák (bez ověření), 10. Listopad 2010 - 20:14

Obrázek uživatele Větrák

„…se odmítal srdnatě být za vlastní zem“ Být? Opravdu?

Re: Vuvuzely se vrací ve 3D na Blu-ray

Vložil Psema (bez ověření), 10. Listopad 2010 - 21:21

Obrázek uživatele Psema

Výmluva je to sice stupidní, ale já to vážně svedu na Word. Hlavně proto, že si pamatuju, že jsem zrovna tady „i“ psal. I tak jsem ale idiot a studem bych se nejradši propadnul.