Blu-ray tituly pro 18. týden (30. dubna - 6. května 2007)

vydáno 29. 4. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 4 komentáře

Tagy: Blu-ray, Bonton, film, Hellboy, Hitch: Lék pro moderního muže, Po krk v extázi

V pravideném nedělním seriálu si krátce představíme další tři Blu-ray tituly, které v nadcházejícím týdnu na náš trh uvede společnost Bonton. Tentokrát se jedná o filmy Hellboy, Hitch: Lék pro moderního muže a Po krk v extázi.

Všechny u nás oficiálně distribuované filmy mají české titulky, některé mají i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat.

Hellboy

Hellboy (2004) (Blu-ray)

Český název: Hellboy

Originální název: Hellboy

Rok výroby: 2004

Žánr: Dobrodružný / Horor / Sci-Fi / Akční

Délka: 132 minut (2:12)

Režie: Guillermo del Toro

Hrají: Ron Perlman, Doug Jones, Victoria Smurfit, Corey Johnson, James Babson

Studio: Sony Pictures

Hellboy (Ron Perlman) byl během druhé světové války přivolán na Zemi šíleným Grigori Rasputinem (Karel Roden), aby se stal poslem apokalypsy. Ze spárů nebezpečného zločince jej však zachránil zakladatel tajného Úřadu pro výzkum paranormálních jevů (Ú.V.P.J.) profesor Broom (John Hurt), který jej poté vychoval jako svého vlastního syna a pomohl mu rozvinout jeho výjimečné schopnosti.

Hellboy se navzdory svému temnému původu zařadil k bojovníkům na straně dobra. V Ú.V.P.J. se Hellboy stal součástí zvláštní rodiny, do níž kromě něj a Brooma patří také telepatický „mořský muž“ Abe Sapien (Doug Jones) a půvabná Liz Sherman (Selma Blair) která disponuje schopností pyrokineze. Všichni dohromady tvoří hlavní obranou linii před Rasputinem, který chce získat Hellboye zpět do své moci a využít jeho sil, aby mohl rozpoutat armageddon.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Hitch: Lék pro moderního muže

Hitch: Lék pro moderního muže (Hitch, 2005) (Blu-ray)

Český název: Hitch: Lék pro moderního muže

Originální název: Hitch

Rok výroby: 2005

Žánr: Komedie / Romantický

Délka: 118 minut (1:58)

Režie: Andy Tennant

Hrají: Will Smith, Kevin James (III), Philip Bosco, Eva Mendes, Michael Rapaport

Studio: Sony Pictures

Alex „Hitch“ Hitchens (Will Smith) je legendárním a záměrně anonymním newyorským schůzkologem, který už pomohl bezpočtu mužů získat ženu jejich snů. Během příprav jeho posledního svěřence Alberta (Kevin James), poddajného účetního, který je okouzlen přitažlivou celebritou Allegrou Cole (Amber Valletta), se Hitch konečně setká s rovnocenným soupeřem v podobě krásné a mazané bulvární novinářky Sary Melas (Eva Mendes), jež Allegru pronásleduje na každém kroku.

Profesionální starý mládenec Hitch se do Sary znenadání beznadějně zamiluje aniž by tušil, že jejím největším sólokaprem by se mohlo lehce stát odhalení nejslavnějšího manhattanského „speciálního poradce“.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Po krk v extázi

Po krk v extázi (Layer Cake, 2004) (Blu-ray)

Český název: Po krk v extázi

Originální název: Layer Cake

Rok výroby: 2004

Žánr: Thriller / Krimi / Akční

Délka: 105 minut (1:45)

Režie: Matthew Vaughn

Hrají: Daniel Craig, Kenneth Cranham, Tom Hardy, Ben Whishaw, Jason Flemyng

Studio: Sony Pictures

Elegantní, vkusně oblečený a zdvořilý hrdina beze jména (Daniel Craig) je dokonalý profesionál. Při svých obchodech s kokainem a extází vydělal nejvíce na tom, že se snažil chovat nenápadně a mít po celou dobu čisté ruce. Nyní se rozhodl s obchody skoncovat, opustit svět zločinu, drog a násilí a zařídit si s pomocí peněz, které se mu podařilo nashromáždit, klidný a spokojený život.

Ještě předtím jej však čekají dvě drobné služby pro jeho bosse Jimmyho Pricea (Kenneth Cranham): musí najít ztracenou, drogově závislou dceru mocného zločince Eddieho Templea (Michael Gambon) a dojednat prodej obří zásilky extáze s nekontrolovatelným nýmandem (Jamie Foreman), který si hraje na mnohem většího gangstera, než jakým ve skutečnosti je.

Nic se ale nedaří podle plánu a to, co původně vypadalo jako rutinní transakce, je ve skutečnosti dokonalý chaos. Na povrch vyplouvají skrytá spojenectví a situace se postupně mění v boj o moc, který sahá z londýnských drogových doupat až do nejvyšších kruhů britské společnosti. Náš hrdina si brzy uvědomí, že je součástí mnohem většího soukolí, než si kdy představoval – a že vyskočit z rozjetého vlaku není zdaleka tak jednoduché, jako do něj nastoupit.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

vychazi ale bez ceske podpory takze opet k nicemu

Vložil Anonym (bez ověření), 29. Duben 2007 - 17:06

Obrázek uživatele Anonym

k cemu to asi je kdyz jsou vetsinou bez ceske podpory.Klasickej pripad ceskeho polovicateho pristupu ke vsemu.Pak budou remcat ze je nedodavaji jelikoz je lide nekupuji,ale ze je nekupuji protoze jsou i bez titulku uz nereknou.

Česká podpora

Vložil d.f.h, 29. Duben 2007 - 18:49

Obrázek uživatele d.f.h

Všechny u nás oficiálně distribuované Blu-ray tituly samozřejmě mají českou podporu. V naprosté většině případů jde o titulky shodné s DVD vydáním. Dataily viz databáze filmů, jsou průběžně doplňovány.

nemaji

Vložil Anonym (bez ověření), 3. Květen 2007 - 18:41

Obrázek uživatele Anonym

Treba X men a podobne vim o cca deseto titulech co jsou bez cesky podpory.Ja uz vidim budoucnost jako je to tady se vsim.vy budete postupne upadat protoze lidi nebudou kuovat a ti nebudou kupovat jelikoz co s filmem co nema ceskou podporu.Takze opet blue ray po cesku vse napul nedodelane a hlavne odflaknute.jak by asi sli v cizine filmy bez jejich jazyka co.Ja bych bral vse co vydate,ale jen co bude cesky takze ztatim mam doma jen tri tituly a zbytek nechci nebavi me titulky.A tohle je klasicka ukazka jak se tady prichazi o dovaka a pak si stezujete ze lide dvd nekupuji ale radsi pali.Ono dvd s titulkama je drahy i za stovku proto je lepsi to vypalit nez za to dat penize.To je nazor vetsiny lidi s ruznych for.Chteji kupovat BR disky,ale ne titulkovany.

Oficiální tituly

Vložil d.f.h, 4. Květen 2007 - 10:42

Obrázek uživatele d.f.h

X-men ovšem není v oficiální nabídce Bontonu, poud vím. Všechno, co je na našem trhu oficiálně, má českou podporu. Českou podporou jsou samozřejmě myšleny především titulky.

Náš trh je malý a ohledně Blu-ray je situace zatím podobná, jako před deseti lety s DVD – český dabing mělo jen máloco, především šlo o české titulky. Teprve masový průnik DVD do běžných domácností způsobil, že je s kompletní českou podporou k mání kde co doslova u každého novinového stánku. Blu-ray si na takovýhle stav bude muset ještě pár let počkat, pokud k němu vůbec někdy dojde.

Polemizovat o tom, jestli jsou lepší titulky nebo dabing, tady nebudu, nejsem ta správná cílovka. Titulky mi stačí i anglické (nerozumím moc dobře, ale dobře čtu), když jsou české, tak je vítám. Odfláknutý český dabing považuji za zbytečnost a pokud už čistě náhodou odfláknutý není, stejně si ho nezapínám.

Ona je to prostě každého volba, nikdo vás přece nenutí kupovat něco, co nechcete :-)