UPC s HDTV zatím váhá

vydáno 24. 4. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Z domova

Tagy: digitalizace, DVB-C, HDTV, set-top-box, UPC

UPC logo

Podle DigiZone.cz společnost UPC zatím pro HDTV vysílání hledá vhodný obchodní model. Generální ředitel UPC Václav Bartoň zdůraznil v krátkém souhrnu doplňujících informací především následující:

„Ty boxy, co máme dneska, umí SD. HD neumí. O HD set-top-boxech vedeme několik jednání.“

„Ten HD box … je řádově o sto a víc procent dražší než box pro běžné rozlišení. Je to pro nás důležité rozhodnutí a klíčová je otázka nastavení rozumného obchodního modelu. Ten by měl umožnit, aby platforma rostla a aby my jsme z toho nevykrváceli během půl roku.“

„Spousta lidí, co si koupilo "placaté“ televize, se domnívá, že mají HD ready set. Není tomu pravda. Asi jenom polovina z těch „placatých“ televizorů má opravdu HD rozlišení – a to ještě ne plné HD."

„Když budeme zavádět produkt DVB-C, tak musíme být velice opatrní, abychom neudělali nějakou fatální chybu a lidi spíš neodradili.“

O vysílání ve vysokém rozlišení se hovoří v souvislosti s digitálním kabelovým vysíláním, které začne UPC zavádět v nejbližších dnech a týdnech. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem se ale ohledně případného HDTV vysílání nedá čekat žádný zásadnější vývoj, nástup bude spíše opatrný.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře