Do segmentu prémiových TV na vážno vstupuje LG

vydáno 9. 3. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: Dolby Atmos, Dolby Vision, HDR10, LG Signature OLED TV W, LG Super UHD TV, Nano Cell, televize

Kdo by si až doposud myslel, že LG to s trhem prémiových televizí nemyslí vážně, toho musela jihokorejská firma svými nedávnými kroky vyvést z omylu.

Zatímco počátkem roku (na CES v Las Vegas) výrobce uvedl extra tenkou LG Signature OLED TV W, nyní se přímo doma v Soulu pochlubil modelovou řadou Super UHD TV s technologií Nano Cell.

První zmíněná řada klade důraz na obraz, okolo kterého naleznete jen tenký rámeček. Televizor se 65palcovou úhlopříčkou ve verzi pro zavěšení na stěnu je navíc jen 4 mm tenký. A navíc série jako vůbec první LG OLED TV nabídne i podporu zvuku Dolby Atmos. Firma prozatím uvádí pět modelů pro korejský trh, postupné rozšiřování mimo svou domovskou zemi oznámí později.

V Soulu představená třetí generace Super UHD TV od LG disponuje technologií Nano Cell, jež pro vykreslování obrazu využívá částic s velikostí 1 nm. Hlavním důsledkem této technologie je redukce zbytečného světelného vlnění, což zamezuje míchání barev na obrazovce.

Společným prvkem obou sérií pro letošní rok je podpora funkce Active HDR či technologií Dolby Vision, HDR10 a HLG (Hybrid Log Gamma). Samozřejmostí je pak použití nejnovější verze firmwaru od LG, webOS 3.5.

Zdroj: TZ LG

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře