Život po životě: Eastwoodova novinka na Blu-ray

vydáno 13. 1. 2011 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 3 komentáře

Tagy: Blu-ray, film, Hereafter, Warner Bros., Život po životě

Život po životě (Hereafter, 2010)

Clint Eastwood je herecká legenda. Místo ve filmové síni slávy by měl jisté, i kdyby do konce života kopal na zahrádce brambory, popíjel na Havaji suché Martini a nebo se prostě jen povaloval v pelechu a žil ze slávy Drsného Harryho a Leoneho „Dolarové trilogie“ (Pro hrst dolarů, Pro pár dolarů navíc a Hodný, zlý a ošklivý – recenze).

Jenže Eastwood je i zatraceně dobrý režisér, který se stal zárukou kvalitní, sebevědomé filmařiny. Ta dojímá nejen diváky, ale i kritiky po celém světě – a proto je každý jeho nový film neopomíjitelnou událostí, již se vyplatí vidět v té nejlepší kvalitě.

Jeho žhavá novinka Život po životě (Hereafter, 2010, FDb.cz), v níž má Matt Damon spojení se světem mrtvých a ve které se propojují životy tří lidí se zkušenostmi s prahem smrti, sice nesklidila nadšený potlesk recenzentů ani nezářila v oblasti tržeb…

Nicméně pokud si budete chtít doplnit svou sbírku „eastwoodovek“ ještě před českou premiérou, budete mít šanci od 15. března, kdy v USA pod záštitou Warner Bros. (tedy region free) vyjde naleštěný Blu-ray disk.

Na něm kromě fantastického vizuálu (alespoň ho slibuje obrazově precizní trailer) naleznete i devadesátiminutový dokument Eastwood Factor – Extended Version a sérii takzvaných Focus Points, které se zaměřují na vylíčení vzniku určité sekvence či prvku filmu.

Mezi ty nejzajímavější bude v případě Života po životě jistě patřit segment, v němž se ohlédneme za vznikem digitální Tsunami devastující všechno od palm přes stánky obchodníků až po lidské schránky.

Život po životě (Hereafter, 2010)

Interesantní by mohlo být i Eastwoodovo vysvětlování ohledně castingu herců, výběru lokací, některých režijních rozhodnutí a zajisté i krátké přemýšlení nad tím, zda existuje život po smrti.

Život po životě sice nebude měnit zavedené standardy pro Blu-ray, zřejmě nepůjde ani o kdovíjak nezapomenutelný film, ale své fanoušky si určitě najde velmi snadno. A mít nového Eastwooda doma o měsíc dřív, než vůbec zamíří do tuzemských kin, to je přece paráda!

A také trochu ostuda pro českou distribuci. Ale tomu už se nikdo nediví… Nebo snad ano?

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články a recenze

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Život po životě: Eastwoodova novinka na Blu-ray

Vložil Chlupis (bez ověření), 13. Leden 2011 - 16:15

Obrázek uživatele Chlupis

Eh, premíéra 20. 1. 2011? http://liberec.cinestar.cz/datumy.php?…

Re: Život po životě: Eastwoodova novinka na Blu-ray

Vložil d.f.h, 13. Leden 2011 - 16:59

Obrázek uživatele d.f.h

Multiplex bych nebral jako moc seriózní zdroj informací…

Warneři o datu premiéry taktně mlčí: http://warnerbros.cz/…my/sort-date , ČSFD uvádí 28. dubna: http://www.csfd.cz/…t-po-zivote/

Re: Život po životě: Eastwoodova novinka na Blu-ray

Vložil Psema (bez ověření), 14. Leden 2011 - 2:22

Obrázek uživatele Psema

UFD mluví dost jasně o konci dubna. ;)