TP-Link Deco P9: hybridní mesh systém si poradí i se železobetonem

vydáno 23. 11. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma IT a software

Tagy: domácnost, kancelář, mesh systém, Powerline, přenos dat, TP-Link Deco P9, Wi-Fi síť

Společnost TP-Link přináší na trh nový hybridní mesh systém Deco P9, jenž v jejím portfoliu nahrazuje systém s označením P7. Stejně jako on pak novinka podporuje technologii powerline pro přenos dat pomocí stávajících elektrických rozvodů, díky čemuž si poradí třeba i se železobetonem.

Pomocí elektrických kabelů přenáší novinka data rychlostí až 1 000 Mbit/s, a zároveň lze jednotlivé jednotky systému (které jsou v základním balení tři) rozmístit i tam, kam nedosahuje Wi-Fi signál ze stávajících nebo nových Wi-Fi prvků vaší sítě. Díky tomu je možné rozšíření bezdrátového signálu i do míst, která jsou odlehlejší (suterén, půda, zahrada nebo třeba terasa), a kam se takový signál běžně šíří komplikovaně, a zároveň je k tomu možné využít menší množství jednotek, než je v podobných případech běžné.

Pokud dvě jednotky mesh systému Deco P9 vzájemně komunikují zároveň bezdrátově a prostřednictvím elektrických rozvodů, potom se oba tyto způsoby zkombinují a nabízejí tak až o 60 procent vyšší rychlosti oproti běžnému řešení, kdy je využíván pouze Wi-Fi signál. Trojice jednotek Deco P9 ze základního balení pak takovým způsobem pokryje prostor o objemu až 560 metrů krychlových.

Deco P9 funguje ve dvou bezdrátových pásmech, přičemž podporuje standard AC1200 a v pásmu 5 GHz tak dosahuje rychlosti 867 Mbit/s a v pásmu 2,4 GHz rychlosti 300 Mbit/s. Maximální rychlost přenosu po elektrických rozvodech je výše zmíněných 1 000 Mbit/s v souladu se standardem HomePlug AV2.

Trojice jednotek mesh systému po vhodném rozmístění po domácnosti nebo kanceláři pokryje prostor od půdy až třeba po garáž v suterénu, a to i přes silnou železobetonovou podlahu. Deco P9 od TP-Linku si poradí i s klasickými stěnami v panelovém bytě, u kterých za běžných okolností dochází k problémům se stíněním.

Zdroj: TZ TP-Link

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře