Samsung chystá Blu-ray přehrávač BD-P2500 s BD-Live

vydáno 3. 9. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače | 2 komentáře

Tagy: Anynet, BD-Live, BD-P2500, BDP-S350, BDP-S550, Blu-ray, Blu-ray profil 1.1, Blu-ray profil 2.0, BonusView, Deep Color, DMP-BD50, Dolby TrueHD, DTS-HD, DVD, HDMI, HQV, IFA 2008, Panasonic, PlayStation 3, přehrávač, PS3, Samsung, Sony, upscaling, USB

Samsung logo

Další z novinek, které byly oznámeny v rámci veletrhu IFA 2008, je Blu-ray přehrávač Samsung páté generace. Kromě dnes už celkem běžné podpory BonusView chce zaujmout také BD-Live kompatibilitou a příjemnou cenou.

TIP: Pokud nevíte, co je to BonusView nebo BD-Live, nenechte si ujít článek Všechno co jste kdy chtěli vědět o Blu-ray profilech…, ve kterém naleznete odpověď na všechny otázky.

Blu-ray přehrávačů, které by si dokázaly poradit s BD-Live funkcemi, se sice chystá celá řada, většinou je v tom ale jeden malý trik: například nové přehrávače Sony BDP-S350 a BDP-S550 podporu BD-Live sice slibují, ale až v některém z firmware updatů – na trh přijdou bez ní. Některé ze současných přehrávačů už BD-Live kompatibilní jsou, jedná se ale o výrobky ve vyšší cenové hladině (například Panasonic DMP-BD50). Nebude asi úplně od věci připomenout, že prvním přehrávačem s podporou BD-Live byla herní konzole Sony PlayStation 3, která tuto funkci získala už letos v březnu v rámci firmware 2.20.

Blu-ray přehrávač Samsung BD-P2500

Samsung teď chystá model BD-P2500, který bude mít BD-Live v základní výbavě a nebude stát víc než 350€ ($500). Kromě ethernetového portu pro připojení k internetu, 1 GB vnitřní paměti a rozšiřujícího USB slotu, bez kterých by podmínkám BD-Live kompatibility nešlo vyhovět, bude mít vzhledem k ceně opravdu slušnou výbavu:

  • HDMI 1.3 (24fps, Deep Color, Anynet+)
  • Silicon Optix HQV (Hollywood Quality Video) čip pro zpracování videa
  • upscaling DVD na rozlišení 720p / 1080i / 1080p
  • dekodéry Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD High Resolution Audio
  • bitstream výstup Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD High Resolution Audio / Master Audio
  • analogový 7.1 audio výstup
  • přehraje BD-ROM, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, Audio CD, CD-R, CD-RW, AVCHD

Přehrávač by se měl na trhu objevit v říjnu, uvidíme kdy se dostane až sem k nám. Vzhledem k velmi příznivé ceně stávajících Blu-ray přehrávačů Samsung, která neomylně věští příchod nového modelu, to doufejme nebude trvat příliš dlouho.

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2008 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Samsung chystá Blu-ray přehrávač BD-P2500 s BD-Live

Vložil Pavel (bez ověření), 3. Září 2008 - 10:16

Obrázek uživatele Pavel

Recenzi na Blu-Ray od Panasonic DMP-BD50 přemejšlím o jeho nákupu ale nevím zdali má podporu Dolby True HD a DTS-HD Master Audio přímo interní dekódování, nebo „pouze“ bitstream výstup přes HDMI. Moc děkuji za odpoveď….

Re: Samsung chystá Blu-ray přehrávač BD-P2500 s BD-Live

Vložil d.f.h, 3. Září 2008 - 17:48

Obrázek uživatele d.f.h

Stačí se zeptat jednou :-) Jestli se mi právě tenhle přehrávač podaří získat k recenzi, to opravdu nevím. Nicméně si myslím, že odpověď na Vaše otázky byste mohl najít v našem diskusním fóru 1080p.cz, které je vůbec plné moc zajímavých informací…