Sony představuje nové Blu-ray přehrávače BDP-S350 a BDP-S550

vydáno 13. 8. 2008 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače | 9 komentářů

Tagy: 1080p, 24p True Cinema, AVCHD, BD-Java, BD-Live, BDP-S350, BDP-S550, Blu-ray, BonusView, BRAVIA Sync, DTS-HD, DVD, ethernet, Full HD, HDMI, Precision Cinema HD Upscale, Precision Drive HD, přehrávač, Sony, upscaling, USB, x.v.Colour, XMB, xvYCC

Sony - logo

Novinky BDP-S350 a S550 přinášejí neuvěřitelný zážitek z domácího kina s filmy na discích Blu-ray, disky DVD i hudbou

Přehrávače Blu-ray nové generace BDP-S350 a BDP-S550 od Sony nabízejí filmovým fanouškům vrcholný zážitek z domácího kina v plném HD rozlišení a přinášejí neuvěřitelně širokou nabídku nových služeb.

„Využili jsme svých zkušeností s produkcí filmů v Hollywoodu a na základě digitální techniky vytvořili přístroj, který si filmoví fanoušci skutečně zamilují,“ řekl David Walstra, ředitel divize Sony Home Video Marketing Europe. „Pokročilý přehrávač Blu-ray jako BDP-S350 nebo BDP-S550 je nezbytností pro každého majitele HDTV, protože jen takto získáte video s vysokým rozlišením 1080p doprovázené neuvěřitelným zvukem, a odhalíte přitom funkce nové generace, které prostě na DVD nejsou, a také stahování a video na přání.“

Blu-ray přehrávač Sony BDP-S350

BDP-S350: kompletní zážitek z Blu-ray ve vysokém rozlišení

BDP-S350 je tenký přehrávač, který nabízí řadu nových funkcí Blu-ray, například 24p True Cinema, BonusView, Precision Cinema HD Upscale značky Sony, Precision Drive HD a BD-Live Ready. Pokud chcete poznat, co vše nabízí BD-Live, stačí přehrávač připojit k internetu a stáhnout si nejnovější firmware, které bude k dispozici od října 2008.

Firmware BD-Live a BD-Java poskytuje přístup k řadě vzrušujících online služeb, podporujících bohatý interaktivní zážitek domácí zábavy. Stačí přehrávač kabelem ethernet připojit k internetu a během sledování filmu se můžete například zapojit do on-line blogování, on-line soutěží, losování o ceny nebo on-line her. Můžete také získat přístup ke zvláštnímu obsahu, který není nahrán na disku, ale lze jej z webu věnovaného konkrétnímu filmu stáhnout na volitelné paměťové zařízení s rozhraním USB; jde například o exkluzivní upoutávky na filmy, nejnovější rozhovory s herci nebo producenty.

Funkce BonusView umožňuje současné zobrazení sekundárního video proudu ze stejného disku BD . Tato neuvěřitelná technologie dovoluje zobrazení obrazu v obraze z disku Blu-ray současně s hlavním filmem, což je něco skutečně nevídaného.

Vzhledem k tomu, že mnoho zákazníků vlastní rozsáhlé sbírky filmů na DVD, nabízí BDP-S350 novou technologii Precision Cinema HD Upscale od Sony, která převádí signály ve standardním rozlišení (480i) na 1080p a na výstupu HDMI je pak signál odpovídající plnému rozlišení HD pro televizory pracující s 1080p.

Kromě toho tento model využívá novou mechaniku Sony Precision Drive HD, která umí detekovat a korigovat zvlnění disků ze tří směrů, což přispívá ke stabilizaci přehrávání disků Blu-ray a DVD.

Režim rychlého spuštění umožňuje zapnutí přehrávače a přehrávání filmů již za přibližně šest sekund, což je neporovnatelně méně než u ostatních dnes na trhu dostupných přehrávačů.

Blu-ray přehrávač Sony BDP-S550

BDP-S550: dokonalý zážitek s Blu-ray

BDP-S550 má všechny skvělé funkce nabízené přehrávačem BDP-S350, ale již obsahuje firmware BD-Live a BD-Java a 1 GB vyměnitelného datového úložiště s rozhraním USB, kam lze ukládat obsah BD-Live stažený z internetu.

Jedinečnou vlastností BDP-S550 je také podpora dekodéru DTS-HD Master Audio a 7.1kanálový výstup znakového zvuku, díky němuž lze snadno připojit starší domácí kino bez HDMI vstupu a získat dokonalý obraz i zvuk domácího kina.

Oba modely využívají oceňované ovládací menu Sony XrossMediaBar, snadno srozumitelné, s jednoduchým vyvoáním všech funkcí přehrávače. Technologie BRAVIA Sync usnadňuje připojení přehrávačů k televizorům BRAVIA a domácím kinům.

Přehrávače se postarají o nezapomenutelný zážitek z domácího kina díky dekódování Dolby® TrueHD a Dolby® Digital Plus s výstupem ve formátu bitstream, a také formátů DTS®-HD High Resolution Audio a Master Audio s výstupem ve formátu bitstream.

BDP-S350 a BDP-S550 podporují disky AVCHD s barvovým prostorem x.v.Color™ (xvYCC), což je mezinárodní norma rozšířené reprodukce barev. Tato norma přináší oproti dřívějším normám rozšíření spektra zobrazitelných odstínů o přibližně 180 procent, což znamená přirozenější a živější barvy, které se více podobají tomu, co lidský zrak vidí v běžném životě. Tyto přehrávače jsou také slučitelné s řadou video formátů, včetně BD-R/RE (režimy BDMV a BDAV), DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, CD, CD-R/RW (formát CD-DA) a soubory JPEG na nahrávatelných DVD/CD.

Model BDP-S350 bude na trhu k dispozici za 7990,– Kč a model BDP-S550 za 12490,– Kč.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Sony představuje nové Blu-ray přehrávače BDP-S350 a BDP-S550

Vložil Derek (bez ověření), 14. Srpen 2008 - 23:11

Obrázek uživatele Derek

šéfe, netušíš, kdy 350 bude na pultech ? zatím ji nemají ani na stránkách…:(

mimochodem, kdyby byla pořádná recenze :)

Re: Sony představuje nové Blu-ray přehrávače BDP-S350 a BDP-S550

Vložil d.f.h, 14. Srpen 2008 - 23:13

Obrázek uživatele d.f.h

Vzhledem k tomu, že v Evropě už se v reálu objevila a Sony slibovala nástup u nás v srpnu, pevně věřím, že se to během těch čtrnácti zbývajících dnů podaří stihnout. Budu samozřejmě dělat všechno proto, aby se mi dostala do pracek co nejdřív :-)

Re: Sony představuje nové Blu-ray přehrávače BDP-S350 a BDP-S550

Vložil Derek (bez ověření), 15. Srpen 2008 - 7:37

Obrázek uživatele Derek

kde se v EU objevila ? jak jsem tak brouzdal po sony v německu, švédsku,anglii, francii a rakousku, nikde ji neměli na stránkách…jestli je kousek za rohem, tak bych si ji koupil venku…stejně by asi vyšla levněji :) jinak už se na ní fakt těším… dneska se jdu poptat do sonycentra v brně, tak uvidíme, co mi řeknou…

Re: Sony představuje nové Blu-ray přehrávače BDP-S350 a BDP-S550

Vložil d.f.h, 15. Srpen 2008 - 7:57

Obrázek uživatele d.f.h

Nemyslel jsem na webu ani v obchodech. Jen jsem někde zahlédl fotky na nějakém odborném webu, že už ji mají na testy. Takže existuje :-)

Re: Sony představuje nové Blu-ray přehrávače BDP-S350 a BDP-S550

Vložil Zimpo (bez ověření), 15. Srpen 2008 - 17:47

Re: Sony představuje nové Blu-ray přehrávače BDP-S350 a BDP-S550

Vložil d.f.h, 15. Srpen 2008 - 17:53

Obrázek uživatele d.f.h

Četl jsem, ale to není ono. Engadget je americký web.

Každopádně některá zjištění o novém modelu jsou docela potěšující (rychlejší načítání disků), jiná už tolik ne. Uvidíme, co se z toho nakonec vyvine.

Re: Sony představuje nové Blu-ray přehrávače BDP-S350 ...

Vložil Pavel (bez ověření), 12. Leden 2009 - 15:17

Obrázek uživatele Pavel

Tak jej mám doma BDP-S350, v nejnovější verzi firmware, Sony zřejmě spustil nějakou akci, protože jsem jej zakoupil v kamenném obchodě za 6.990,– a v balení byl ZDARMA HDMI kabel! a co je nejdůležitější: 5 (!) Blue-ray disců bylo taktéž přiložena ZDARMA (Casino Royale, 21, Vratné lahve, Lovecká sezóna a Made of honour). Co se týče rychlosti spuštění disku je opravdu náčet velmi rychlý – cca. 6–8 vteřin, menu přehledné – prý jako lišta z PS (tu ovšem nevlastním). Obraz jako břitva, mám ale pouze HD ready plazmu LG PG6000 (1024×768), tudíž si nemohu vychutnat plných 1080p i když: Tv podporuje vstup 1080p, takže filmy sleduji ve 24hz (1080/24p). Nákup přehrávače určitě všem doporučuji, ten kdo má doma fullHD telku bude určitě spokojen, i upscale bežných dvd je velmi znatelný (player má D/A převodník videa 12bitový/148,5 MHz), co je nevýhoda: nemá USB vstup a neumí DIVx…

Re: Sony představuje nové Blu-ray přehrávače BDP-S350 ...

Vložil d.f.h, 12. Leden 2009 - 16:21

Obrázek uživatele d.f.h

Díky za uživatelský názor, postřehy z praxe vždy potěší.

Já jsem teď několik týdnů testoval domácí Blu-ray kino Sony BDV-IT1000, které je založené na přehrávačích této generace, a také celkem spokojenost.

Re: Sony představuje nové Blu-ray přehrávače BDP-S350 ...

Vložil Rx (bez ověření), 19. Únor 2009 - 14:12

Obrázek uživatele Rx

A co je lepší Panasonic DMP-BD35 nebo tento Sony BDP-S350 nebo DMP-BD60?

Mě vychází lepší výbavou i kvalitou Panasonic DMP-BD60 nebo DMP-BD35.

Co si o tom myslíte?