Avengers posilují pozici Blu-ray na trhu, na formátu mají rekordní tržby

vydáno 5. 10. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Filmy | 2 komentáře

Tagy: 3D, Avengers, Blu-ray, Blu-ray 3D, Captain America, Hulk, Iron Man, Thor

Avengers (2012) (Blu-ray)

Na českém trhu si přítomnost komiksových Avengers na Blu-ray užíváme už nějaký ten pátek, ve Spojených státech ale film Josse Whedona vyšel teprve minulý týden. Nic mu to ale nebránilo v „napáchání“ rekordních tržeb. Není divu, při své spanilé jízdě multiplexy vydělal přes miliardu dolarů a stal se třetím nejvýdělečnějším snímkem historie. Na Blu-ray si tedy úspěch zopakoval.

Ačkoliv totiž Avengers vyšli na DVD i na Blu-ray současně, komiksové týmovce se podařilo nevídané: Z amerických tržeb prvního týdne patří Blu-ray 72% podíl, DVD si utrhlo jen 28% z koláče. To je rekord, který dokazuje, že se Blu-ray daří stále více. 23% navíc tvořily Blu-ray 3D verze.

TIP: Přečtěte si naší recenzi Blu-ray Avengers

Na druhé místo mezi nejprodávanější tituly minulého týdne se ve Státech dostal Batman: The Dark Knight Returns. Avengers ale jen tak nedožene – jejich kopií se prodalo 34× více!

Avengers (2012) Avengers (2012) Avengers (2012) Avengers (2012)

Marvel může slavit, týmovce se totiž podařilo dostat zpět na výsluní také samostatné originy. Do žebříčku nejprodávanějších filmů na Blu-ray tak zasáhl Thor z osmého místa, Captain America ze třináctého, Iron Man 2 ze čtrnáctého, Neuvěřitelný Hulk z devatenáctého a první Iron Man ze třiadvacátého. Jinými slovy, Marvel musel na domácích releasech nahrabat tak ohromné peníze, že se z toho podlamují kolena každému hollywoodskému producentovi. A co více: Blu-ray díky tomu slaví rekordní podíly na trhu!

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Avengers posilují pozici Blu-ray na trhu, na formátu ...

Vložil atlass (bez ověření), 7. Říjen 2012 - 11:55

Obrázek uživatele atlass

tak vyzera ze ten Avengers si budem musiet kupit, vsade pocujem na ten film len chvalu. Inac je dobre ze sa BR takto dari aspon v USA…

Re: Avengers posilují pozici Blu-ray na trhu, na formátu ...

Vložil veste ralph lauren (bez ověření), 5. Březen 2013 - 18:09

Obrázek uživatele veste ralph lauren

You are making a lot of great points during this blog post however it is almost impossible in my situation to focus on this content on the complicated page design!