VIDEO: Unboxing nového Xboxu a prezentace ovladače a headsetu

vydáno 8. 8. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa | 3 komentáře

Tagy: HD, herní konzole, konzole nové generace, Microsoft, video, Xbox, Xbox 720, Xbox One

Microsoft vypustil do světa čtyři nová videa prezentující jeho novou konzoli v celé parádě. První video je klasický unboxing „Day 1“ edice, která kromě konzole obsahuje povinnou Kinect kameru, HDMI kabel, ovladač a nabíječku s kabelem. Druhé se detailněji zaměřuje na mono-headset, jenž rovněž bude součástí balení a který by neměl působit nepříjemně ani po několika hodinách hraní. Třetí video ukazuje, že nový ovladač konečně nebude nutné krmit bateriemi a bude fungovat na stejné bázi jako ovladače pro PS3 a PS4 (hurá). Poslední video pak předvádí přednosti nového ovladače jako takového. Ať už se jedná o skvělý nápad s pogumovanými hranami herních páček, tak o nový D-Pad, ohledně kterého mám vzhledem k jeho prohloubení stále určité pochyby. Ale ohlasy z E3 byly v tomto směru pozitivní, takže proč jim nevěřit.

U prvního videa s unboxingem konzole nicméně několik věcí zaujme hned na začátku. Předně mě odrovnává velikost Kinectu, který rozhodně není komfortním zařízením, co se týče začlenění do obývacího pokoje. Je to asi jako kdybyste vzali cihlu nebo centrální reproduktor a posadili si ho před televizi. V nemoderně zařízeném prostředí (třeba pokud neuznáváte IKEA vždy a všude) bude jistě vypadat velmi nepatřičně. Rovněž mě zaráží velikost „trafa“, od něhož by člověk čekal spíše zmenšování než bobtnání. O nevzhlednosti konzole samotné přitom bylo řečeno již mnoho. Nutno ovšem uznat, že zapínání vyřešili chlapci v Microsoftu efektně. Byť stejný systém opět použila Sony již před několika lety.

Headset naopak celkem boduje. Líbí se mi připojení k ovladači i s možností snadno vypnout mikrofon a korigovat hlasitost zvuku. Mono pecka od Sony vypadá vedle tohohle headsetu přece jen trochu levně a hůř.

Ohledně nabíjení ovladače není moc co dodávat. Kdo zavadil o Dualshock od Sony, ten ohromen rozhodně nebude. Pro majitele Xboxu, kteří na Microsoft nedají dopustit, se však jedná o pěkný krok kupředu. Potěší i deklarovaná, relativně krátká doba nabíjení. Uvidíme, jak dlouho ovladač vydrží v plné zátěži a jak rychle se bude zjevně vyměnitelný akumulátor opotřebovávat. Možnost vyjmout ho a nahradit novým článkem svádí k domněnkám, že si Microsoft ohledně životnosti moc nevěří.

Samotný ovladač je ovšem fešák jako vždy. I přesto, že se v mém obýváku spokojeně povaluje PS3 a k Xboxu jsem přičichl jen příležitostně, musím uznat, že ovladač měl Xbox vždy lepší. Lépe se držel, byl robustnější a umístění jednotlivých atributů mi také přišlo chytřejší. PS4 nicméně s novým ovladačem podle fotek a videí konečně hodlá v tomto směru více konkurovat.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: VIDEO: Unboxing nového Xboxu a prezentace ovladače a ...

Vložil Milda (bez ověření), 9. Srpen 2013 - 19:33

Obrázek uživatele Milda

Tak mě naopak xšrotový ovladač na rozdíl od dualshocku vůbec nevyhovuje, je těžší, má hrozný triggery a celkově se blbě drží v ruce, mám ho k pc a stačí mi to. Ale koho dnes zajímá xšrot, když je tu před Vánoci PS4:)

Re: VIDEO: Unboxing nového Xboxu a prezentace ovladače a ...

Vložil Petr (bez ověření), 10. Srpen 2013 - 14:00

Obrázek uživatele Petr

Už jenom proto, jak Microsoft najednou obrátil ve své politice u nového Xboxu, bych si ho nekoupil.. Sony byla od začátku k zákazníkovi přívětivá, takže si moje peníze zaslouží 100% víc :)

Re: VIDEO: Unboxing nového Xboxu a prezentace ovladače a ...

Vložil Psema (bez ověření), 10. Srpen 2013 - 15:38

Obrázek uživatele Psema

Mně Dualshock vadí při delším hraní. Na kratší je všechno v pohodě, padne do ruky a tak, ale při delším mi strašně dřevění ruce a iritujeme klouzavost triggerů.

Ty nový ovladače Xboxu v tomhle směru vypadají dobře, ale těžko samozřejmě soudit bez praktickýho ozkoušení.

Jinak jinak samozřejmě PS4 všema deseti. :)