Sony chystá pro některé své 4K TV update na Dolby Vision

vydáno 28. 11. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory | 1 komentář

Tagy: 4k tv, aktualizace, Dolby Vision, HDR, Sony, televize, update

Nějakou dobu to trvalo, ale dočkali jsme se – japonská Sony konečně potvrdila aktualizaci na Dolby Vision pro část své aktuální řady 4K televizí.

Detaily mají být publikovány až v průběhu prosince, nicméně jedna věc je jasná – Sony se konečně odhodlalo přijmout HDR technologii, a zařadit se tak do řady svých konkurentů na trhu televizí, jehož zákazníci prahnou po funkcionalitách. Update nejdříve získají modely A1, XE93, XE94 a ZD9.

Poprvé slíbil výrobce Dolby Vision pro svoji řadu televizí X1 Extreme na veletrhu CES 2017 v lednu letošního roku. Nicméně od té doby až doposud se média na své otázky dočkala jediné odpovědi – „zatím vám nemáme co říct.“

Přirozeně zatím netušíme, jak moc jde rozdíl na modelech od Sony vidět, nicméně někteří novináři už měli tu čest vidět demo Dolby Vision na modelu OLED TV 65A1. A prozatím jen pějí chvály. Navíc nemáme ani detaily o tom, kdy se HDR na jednotlivých modelech nakonec objeví (pravděpodobně formou aktualizace OTA). Takže uvidíme.

Zdroj: Forbes, What Hi-Fi

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Sony chystá pro některé své 4K TV update na Dolby ...

Vložil Anonym (bez ověření), 30. Listopad 2017 - 11:33

Obrázek uživatele Anonym

Mám v plánu kupovat model z řady XE85 a pro něj mám od Sony rovněž potvrzeno, že se počítá s Dolby Vision, rovněž není známé datum :D