Sony BRAVIA ZX1: nejtenčí LCD TV na světě

vydáno 18. 9. 2008 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory | 1 komentář

Tagy: 1080p, Blu-ray, BRAVIA, BRAVIA 1080 Wireless, BRAVIA ENGINE 2, BRAVIA Sync, DVB-C, DVB-T, Edge LED, Full HD, HDMI, HDTV, HTP-BD3IS, LCD, LED, Motionflow 100Hz, MPEG-4 AVC, PhotoTV HD, Sony, televizor, ZX1

Sony - logo

Nejdokonalejší vyjádření Hi Tech životního stylu

  • Technologie Edge LED umožnila realizovat obrazovku o tloušťce jen 9,9 mm1
  • Nekompromisní styl s exkluzivním bezdrátovým připojením BRAVIA 1080 Wireless v rozlišení High Definition
  • Skvělá kvalita obrazu BRAVIA díky nejnovějším technologiím vylepšení, včetně novinek BRAVIA Engine 2 a Motionflow 100 Hz

Sony BRAVIA je první HD LCD TV na světě, která kombinuje luxusní vzhled s vynikající technologií zobrazování BRAVIA.

BRAVIA ZX1 nabízí dokonalou vizuální přitažlivost 40palcové obrazovky o těžko uvěřitelné tloušťce jen 9,9 mm (nejtenčí část). Poutavost takto tenkého zobrazovače ještě podtrhuje další mistrovský tah: dokonalý design není rušen žádnými kabely.

Místo kabelů jsou audiovizuální signály přenášeny v reálném čase superrychlým bezdrátovým spojem ze samostatné jednotky Media Receiver – výsledný vizuální vjem je skutečně lákavý a neodolatelně propracovaný.

LCD televize s LED podsvícením Sony BRAVIA ZX1

Zatímco běžné zobrazovače využívají podsvícení CCFL (výbojka se studenou katodou), zobrazovač BRAVIA ZX1 je podsvětlen z boku, pomocí polí LED diod. Technologie BRAVIA Edge LED je klíčovým prvkem propracovaného návrhu, který umožnil konstrukci tohoto zobrazovače.

„Nic podobného neexistuje,“ řekl Hiroshi Sakamoto, viceprezident pro marketing a plánování produktů, Marketing TV pro Evropu, Sony Europe. „BRAVIA ZX1 byla od začátku navržena jako jedinečný produkt, skutečný krok vpřed, jako něco, co i nejnáročnější zákazník bude okamžitě považovat za výjimečný produkt, který musí mít. Jakmile jej jednou spatříte, všechny ostatní televizory už vám nebudou připadat stejné.“

To vše je možné díky rozhodnutí oddělit zobrazovač od jednotky Media Receiver. Kabely od satelitního přijímače, přijímače kabelové TV a dalších zařízení, například přehrávačů Blu-ray Disc™ nebo konzolí PLAYSTATION®3 se připojují pouze k jednotce Media Receiver, která může být skryta mimo dohled. Video signál v rozlišení HD je zobrazovači předáván v reálném čase revolučním superrychlým bezdrátovým spojem ‘BRAVIA 1080 Wireless’ Media Receiver vám maximálně usnadňuje život díky zabudovanému tuneru MPEG4 AVC-HD2 a také tunerům digitálního pozemního a kabelového vysílání DVB-T a DVB-C3. To znamená, že můžete sledovat volně šířené HDTV vysílání i standardní digitální vysílání na místech, kde jsou příslušné služby k dispozici.

LCD televize s LED podsvícením Sony BRAVIA ZX1

Nedílným prvkem přitažlivosti televizoru BRAVIA ZX1 je jeho flexibilita. Můžete jej volně postavit nebo upevnit na stěnu a tenký profil bude vždy přitahovat pozornost. Výjimečný charakter televizoru BRAVIA ZX1 podporuje i zvláštní velmi tenký držák k upevnění na stěnu.

Jednotku Media Receiver lze umístit kamkoli do místnosti, díky technologii rádiového příjmu použité i u dálkového ovládání. Nejste tedy omezeni požadavkem zajištění přímé viditelnosti jako u běžných dálkových ovládání; rádiové signály se šíří všemi směry a dálkové ovládání tedy funguje za všech okolností.

BRAVIA ZX1 samozřejmě poskytuje dokonalou kvalitu obrazu, kterou očekáváte od značky SONY. Dokonalost obrazu BRAVIA ZX1 je dána středobodem kvality BRAVIA: obvody BRAVIA Engine 2. Tato nová verze oceňovaného signálového procesoru Sony využívá vlastní technologii k vylepšení všech aspektů obrazu, snímek po snímku. BRAVIA Engine 2 je vylepšená verze svého předchůdce s realističtější černou, což přináší neuvěřitelně vykreslené detaily a hloubku obrazu, s odstraněním skvrn a ‘šumu’ z obrazu, a to vše samozřejmě v proslulých barvách BRAVIA.

LCD televize s LED podsvícením Sony BRAVIA ZX1

Díky pokročilejší technologii zpracování obrazu BRAVIA ZX1 snadno zvládá rychlé děje v obrazu, který je ostře vykreslený a současně i hladký, ‚jako živý‘. Klíčem k tomuto zcela zásadnímu vylepšení je technologie Motionflow 100Hz s redukcí IB.

Motionflow 100Hz je funkce využívající jedinečný algoritmus ke zvýšení snímkového kmitočtu TV obrazu na 100 fps (100Hz) inteligentním vkládáním dalších snímků do obrazu. Tyto přidané snímky kompenzují případy, kdy standardní snímkový kmitočet 50 Hz nestíhá přesně a hladce vykreslit rychlé děje, například sportovní záběry, rychlé posuny kamery do stran nebo rolující text na spodním okraji obrazovky. Technologie redukce pohybové neostrosti (redukce IB) vyčistí původní signál a zaostří každý snímek, který pak využije jako základ k tvorbě dalších snímků. Výsledkem je neuvěřitelná čistota obrazu a vždy přesvědčivý vjem pohybu.

Televizor BRAVIA ZX1 je velmi univerzální díky 4 vstupům HDMI™ (1× na zobrazovači; 3× na jednotce Media Receiver), takže jej lze připojit k velmi propracovanému audiovizuálnímu systému, jako je Sony BRAVIA THEATRE HTP-BD3IS. Přes televizor lze díky technologii BRAVIA Sync takový systém i ovládat. Připojení HDMI lze využít k přenosu ovládacích povelů do zařízení slučitelných s BRAVIA Sync. Lze tak realizovat funkce jako například přehrávání a vypnutí jedním stiskem tlačítka se zapnutím či vypnutím celého systému domácí zábavy také jediným stiskem tlačítka.

LCD televize s LED podsvícením Sony BRAVIA ZX1
Model BRAVIA ZX1
Úhlopříčka obrazu (palce) 40"
BRAVIA 1080 Wireless Přenos signálu ve vysokém rozlišení z jednotky Media Receiver k zobrazovači
Technologie Motionflow Motionflow 100 Hz s redukcí IB
BRAVIA ENGINE 2 Ano
BRAVIA Sync Ano
XMB™ (Xross Media Bar™) Ano
24p True Cinema™ Ano (jen vstup pro monitor)
Technologie podsvícení Edge LED
Live Colour Creation™ Ano
x.v.Colour Ano (jen vstup pro monitor)
Režim Obrazový rám Ano
PhotoTV HD Ano (jen vstup pro monitor)
Prohlížeč fotografií USB Ano
Režim Kino Ano
Zabudovaný digitální tuner MPEG4 AVC-HD2, DVB-T, DVB-C3
Technologie zvuku S-Force prostorový zvuk pomocí předních reprosoustav a Dolby® Digital Plus
Certifikace DLNA™ Ne
HDMI™ 3 (na jednotce Media Receiver) + 1 (na zobrazovači)
SCART 1

Režim Obrazový rámeček znamená, že zobrazovač nikdy nebude prázdný. Pokud jej nebudete používat, může zobrazovat velmi prokreslené snímky ve vysokém rozlišení, a to buď ty, které jsou v jednotce Media Receiver uloženy z výroby, nebo ty, které do ní sami nahrajete přes USB. V obou případech může televizor doplnit váš interiér přesně tak, jak chcete.

BRAVIA ZX1 v neposlední řadě představuje dokonalé vyvážení estetického vzhledu a špičkové techniky.

1 V nejtenčním místě
2 Na místech, kde jsou k dispozici služby DVB-T/DVB-C
3 U podporovaných operátorů

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2008 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Sony BRAVIA ZX1: nejtenčí LCD TV na světě

Vložil Jiří (bez ověření), 1. Březen 2009 - 10:16

Obrázek uživatele Jiří

Dobrý den ,dělá se Bravia zx1 i v bílé barvě,a ještě jednu otázku u ktarých dalších modelu se dá využívat bezdrátové připojeni 1080 Wireless.Děkuji Jiří Ivanek