Sharp představuje 52" AQUOS LCD televizi s připojením k internetu

vydáno 21. 1. 2008 | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory | 5 komentářů

Tagy: Advanced Super View, Aquos, AQUOS Advantage Live, AQUOS Net, ASV, ATSC, CES 2008, Clear QAM, FineMotion, Full HD, HDMI, HDTV, LC-52D74U, LCD, NTSC, OPC Power Safe, RS-232C, Sharp, televizor, x.v.Colour

Nabízí kombinaci oblíbené velikosti s novým designem a webovými možnostmi.

CES 2008 - logo

Představením modelu LC-52D74U plní Sharp svůj slib přispívat k rozvoji průmyslu s LCD televizemi a to posunem od tradiční televize k přístroji nabízejícímu stylový design a internetové možnosti. Tento 52" LCD televizor AQUOS s plným rozlišením 1080p nabízí kombinaci výjimečných schopností s dokonalejší obrazovou kvalitou a propracovaným designem. Je vybaven nejmodernější verzí Advanced Super View panelu s poměrem stran 16:9 a 1080p rozlišením (1920×1080). Nový LC-52D74U navíc obsahuje AQUOS Net servis, unikátní službu, který dává možnost uživateli přizpůsobit si webový obsah a zároveň moci využívat on-line zákaznický servis.

„Průkopnická technologie Sharpu AQUOS Net poskytuje našim zákazníkům snadný přístup k zákaznickému servisu či možnost využívat připojení k internetu na televizní obrazovce pouhým stiskem tlačítka na dálkovém ovladači,“ říká Bruce Tripido, viceprezident pro marketing ze společnosti Sharp.

Doménou Sharpu je samozřejmě také výjimečný design, proto LC-52D74U nabízí štíhlý rám s novou povrchovou úpravou a atraktivním vzhledem, který ukrývá vespodu umístěné reproduktory.

52" Sharp AQUOS LCD LC-52D74U

AQUOS Net

Po připojeni k internetu pomocí ethernetové přípojky mohou majitelé D74 vyzkoušet AQUOS Net, revoluční službu, který umožňuje využívat webový obsah stejně jako on-line zákaznický servis přímo v AQUOS televizi. Diváci tak budou schopní si sami vybrat, jaké informace budou chtít dostávat přímo na svou obrazovku – například lokální předpověď počasí, ceny akcií či dokonce jejich oblíbené komiksy, a to vše pomocí televizního dálkového ovladače. Sharp spolupracuje s poskytovateli webově založeného obsahu na dodávání spolehlivých a pravidelně aktualizované informací.

Pomocí AQUOS Net*u zákazníci mohou také přistoupit k unikátnímu zákaznickému servisu pro AQUOS televize, včetně možnosti nastavit televizi pomocí vzdáleného přístupu za asistence servisních pracovníků tak, aby nabízela nejoptimálnější obrazovou kvalitu pro nejlepší divácký zážitek. Interaktivní nástroj, známý jako AQUOS Advantage Live, je snadno přístupný z AQUOS Net portálu. Navíc služba *AQUOS Net nabízí zákazníkům nepřetržitý přístup k důležitým informacím o jejich televizi. Zákazníci zde mohou najít nejčastěji pokládané dotazy, které vysvětlují pojmy jako jsou HDMI, HDTV a další technologické termíny, stejně jako uživatelský manuál, který si mohou prolistovat přímo na své AQUOS LCD televizi. Na stránce „Co je nového?“ naleznou přehled nových produktů a novinek společnosti Sharp.

Hlavní je kvalita obrazu

LCD televize AQUOS LC-52D74U s vysokým rozlišením nabízí dokonalejší obraz a vylepšené vlastnosti. Televizor je vybaven ASV (Advanced Super View) LCD panelem se sníženým posunem barev, výjimečným dynamickým kontrastem v poměru 18000:1 a se zobrazením černé barvy v takové kvalitě, jaká doposud u LCD televizí nebyla k vidění. Obrazovka využívá technologii společnosti Sharp podsvícení čtyřmi vlnovými délkami, která zaručuje širší spektrum barev k dosažení jasnější a sytější červené. Sharpem patentovaný režim FineMotion umožňuje dosáhnout výjimečně rychlé odezvu 4 milisekund, která zaručuje velmi ostrý obraz i při rychlých scénách a sportovních programech. Pro dokonalost zážitku z domácího kina v nejvyšší možné kvalitě slouží pozorovací úhel široký 176° umožňující, že barvy jsou jasné a dobře viditelné z kteréhokoliv místa v pokoji.

Navíc se tato 52" televize může pochlubit řadou připojení, včetně tří HDMI™ vstupů (verze 1.3 s x.v.Color™) a dvěmi komponentními video vstupy, všechny jsou kompatibilní s rozlišením 1080p, pro příjem signálu z Blu-ray přehrávačů a herních konzolí. Televize má zabudovaný ATSC/NTSC a Clear QAM tunery, které zaručují příjem všech televizních programů s vysokým rozlišením (HDTV). Navíc je tu RS-232C vstup pro připojení počítače, takže televize může sloužit i jako počítačový monitor. OPC Power Safe funkce automaticky přizpůsobí jas obrazovky světleným podmínkám v místnosti.

Ceny a dostupnost

Model LC-52D74U se na trhu ve Spojených státech objeví v dubnu a výrobcem doporučená maloobchodní cena činí 3599,99 USD.

Článek je součástí série, informující o akci CES 2008 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Kdo to kde zase opsal ?

Vložil Brooch (bez ověření), 21. Leden 2008 - 17:28

Obrázek uživatele Brooch

Navíc je tu RS-232C vstup pro připojení počítače, takže televize může sloužit i jako počítačový monitor.

RS232C je seriove datove rozhrani. Tezko pres to pujde sledovat na TV obrazek z pocitace. Driv se tak pripojovali mysi, modemy atp. Tak leda upgrade firmware nebo konfigurace elektroniky.

Re: Kdo to kde zase opsal ?

Vložil d.f.h, 21. Leden 2008 - 17:52

Obrázek uživatele d.f.h

Také mi to přišlo trochu divné. V originále ta věta zní:

The unit also features an RS-232C input for custom installations and a PC input so the TV serves dual purpose as a PC monitor.

To je sice lepší (custom installations and a PC input), ale pořád tam figuruje zavádějící slovní spojení PC monitor. Nicméně je to oficiální tisková zpráva, tak jsem to neupravoval.

Jsem rád, že jsou čtenáři tak pozorní! :-)

RS232

Vložil Ladis (bez ověření), 21. Leden 2008 - 18:16

Obrázek uživatele Ladis

RS-232C vstup for custom installations (firmware) a také PC vstup pro využití jako druhý monitor. Přes 232ku monitor určitě nepřipojíte :-)

Re: RS232

Vložil d.f.h, 21. Leden 2008 - 18:32

Obrázek uživatele d.f.h

Monitor jako takový sice ne, ale například UNIXové znakové terminály se přes sériák připojovaly běžně… :-D To ale asi opravdu nebude tenhle případ.

Re: Sharp představuje 52" AQUOS LCD

Vložil Anonym (bez ověření), 26. Únor 2008 - 9:15

Obrázek uživatele Anonym

Tak konec spekulacim. Ten RS232 port je u Sharp TV standart, pres nej lze TV kompletne ovladat pomoci primitivnich prikazu, lze prepinat vstupy, ridit cokoliv. To neni urcite pripojeni na zadny terminal ani na cokoliv jineho. Predstavte si, ze ta TV je nekde na chodbe povesena a jen k ni vedou draty a dalkove z pocitace ji zapnete a prepnete, aby na ni bezela nejaka prezentace, tak treba na to ovladani to je a nemusite k ni ani chodit.