První pohled: Futurepak Muže z oceli

vydáno 21. 10. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma 3D, Filmy, Z domova | 4 komentáře

Tagy:

Futurepaky / Metalpaky prostě rádi nemáme, což jsme patřičně odůvodnili už při prvním pohledu na futurepak Velkého Gatsbyho. Muž z oceli se však ignorovat nedá, a tak nám kromě edice s kovovým „eSkem“, na kterou dojde zítra, přistála na stole právě i levnější varianta steelbooku, která sice nevypadá úplně špatně, má ale několik zásadních vad, jež jsou pro případného sběratele hodné zvážení. Začněme však tím pozitivním.

Předně je potřeba zmínit, že lesklý povrch Muži z oceli svědčí. „S“ na přední straně dokonce vypadá plasticky, vnitřní cover art s Henry Cavillem vypadá rozhodně stylově a potisk disků ve stylu archaických rodových znaků Kryptonu je regulérní designovou peckou, byť ji asi málokdo opravdu ocení (prozradíme, že edice s „eSkem“ má potisk jiný). Už zadní strana, která je bohužel bez potisku a musí nést informace o filmu, však přináší drobné vrásky. Opravdu totiž nechápu, proč u Warner Bros. na hromadě textu na zadní straně tolik visí. Vždyť ostatní studia si vystačí s jedním či dvěma řádky s copyrightem a dál nechávají obal být. U Warner Bros. však na přebal natisknou informace o hercích a štábu jako kdyby šlo snad o plakát. Nechápu.

Technické záležitosti futurepaku se pak samozřejmě nemění a mám k nim stále stejné výhrady. Nelíbí se mi plastové pantíky, které drží obě poloviny obalu pohromadě a působí hodně fórově. Nelíbí se mi, že po otevření na vás uprostřed obalu kouká kovový plíšek s ostrými hranami. A samozřejmě nejsem nadšený ani z estetiky boku. Byť musím uznat, že vypadá v tomto případě lépe než u Velkého Gatsbyho. Především díky použití menšího fontu, kdy asymetričnost obou polovin boku nebije tolik do očí.

V neposlední řadě mi u edice, za kterou si distribuce žádá bez slev téměř 8 stovek, přijde neuvěřitelné, že se futurepak špatně otevírá. Možná jde jen o jeden nepovedený kus (ostatně u Gatsbyho jsem se s tímto problémem nesetkal), nicméně delší strana boční hrany je příliš naplácnutá na kratší polovině a tak o sebe onen plíšek, který po otevření vyčuhuje uvnitř futurepaku, jednoduše dře a musíte mu pomoci silou.

Muž z oceli 3D (futurepak)
Muž z oceli 3D (futurepak)
Muž z oceli 3D (futurepak)
Muž z oceli 3D (futurepak)
Muž z oceli 3D (futurepak)
Muž z oceli 3D (futurepak)

Filmgame.cz Za zapůjčení futurepaku Muže z oceli děkujeme obchodu Filmgame

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: První pohled: Futurepak Muže z oceli

Vložil Anonym (bez ověření), 21. Říjen 2013 - 18:34

Obrázek uživatele Anonym

A mě se teda líbí, že na zadní straně je základní info o filmu a tvůrcích tak jako na plakátu…Když hledám kdo je třeba autorem hudby nemusím si aspoň dávat do přehrávače disk! Jinak kdyby se prodával dřív Futurepack než Steelbook nikdo by tak neremcal. Steelbook je lepší, ale tohle balení se mě líbí také. Nakonec mám ve sbírce pár podobných plechových kousků na DVD.

Re: První pohled: Futurepak Muže z oceli

Vložil Psema (bez ověření), 21. Říjen 2013 - 18:56

Obrázek uživatele Psema

Jestli by bylo něco dřív je přece irelevantní. Steelbook tu byl prostě první, teď je všude v Evropě, kromě nás Maďarů a snad Poláků. Takže je docela logické, že se to spoustě lidí, kteří kupovali steelbooku, nelíbí. :)

A s těmi informacemi nevím, ale v době, kdy je internet už i v mobilu, mi přijde skoro rychlejší nechat si vyjet kompletní profil někde na filmové databázi, než to luštit z obalu. Ale samozřejmě proti gustu. I když strkat disk do přehrávače proto, abych zjistil, kdo dělat třeba hudbu, už mi přijde jako solidní hardcore.

Re: První pohled: Futurepak Muže z oceli

Vložil Lukas (bez ověření), 24. Říjen 2013 - 21:26

Obrázek uživatele Lukas

Steelbook tu ani náhodou nebyl první ale až třetí.Nejprve byl metalpack potom jeho lehce upravená verze futurepack a pak steelbook.

Re: První pohled: Futurepak Muže z oceli

Vložil Lucas (bez ověření), 22. Říjen 2013 - 17:47

Obrázek uživatele Lucas

Futurepack je otřesná záležitost. Nekupujte je nebo se u nás stanou standartem…