Panasonic představil tři nové soundbary. Má jít o luxusní zboží

vydáno 15. 1. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio, Ze světa | 3 komentáře

Tagy: Panasonic, SC-HTB580, SC-HTB8, SC-HTB880, soundbar

Soundbary nemají na HDmagu zrovna ustláno a nic se na tom nezmění ani po příchodu tří nových modelů, které na CES představil Panasonic. SC-HTB880, SC-HTB580 a SC-HTB8 mají patřit mezi takzvané luxusní modely, které je vhodné umístit do moderních interiérů. Tomu napomáhá jak vzhled jednotlivých soundbarů, který kopíruje tvar trianglu, tak možnost přidělat soundbar ke stěně přímo pod zavěšený televizor a následně ho ovládat přes dnes již bezdrátovou klasiku NFC.

Nejvyšší model SC-HTB880 návdavkem přidává ještě bezdrátový subwoofer a funkci 4K Pass Through, která funguje úplně stejně jako tradiční receiver. To znamená, že skrze HDMI vstup můžete vést audio do soundbaru a z něj vést skrze HDMI výstup kabel přímo do televizoru.

Panasonic SC-HTB580

Všechny modely pak mají podle Panasonicu nabídnout úchvatný prostorový zvuk, který se plně vyrovná užití nejvyšších modelů zesilovačů (ehm…) , čemuž má dopomoci nejen nový design dávající větší prostor reproduktorům, které de facto postaveny přímo vzhůru, nýbrž i funkce typu Clear-mode Dialog, jež mají vytvořit dojem, že zvuk nevychází ze soundbaru, nýbrž přímo ze středu obrazovky.

Nevíme, jak vás, ale nás tahle novinka k výměně aparatury vážně moc nepřesvědčuje. Pro případné zájemce se ovšem může hodit informace, že na trh by se všechny tři modely měly dostat koncem letošního roku za dosud nespecifikovanou cenu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Panasonic představil tři nové soundbary. Má jít o ...

Vložil milda (bez ověření), 15. Leden 2014 - 18:54

Obrázek uživatele milda

Do paneláku apod.ideální věc, hrát to bude dobře, je to Panasonic8)

Re: Panasonic představil tři nové soundbary. Má jít o ...

Vložil moviereaper (bez ověření), 16. Leden 2014 - 19:10

Obrázek uživatele moviereaper

souhlas, do paneláku ideální a díky bohu alespoň za tohle řešení, pořád lepší, než repráčky v tv, ale od kdy se o panasoniku říká, že dělá kvalitní audio?

Re: Panasonic představil tři nové soundbary. Má jít o ...

Vložil Anonym (bez ověření), 30. Leden 2014 - 15:43

Obrázek uživatele Anonym

Dobrý den. Tyhle zvukové „udělátka“ jsou opravdu k smíchu, podobně jako ty „domácí kina“ za 10 000Kč – to prostě nehraje !!! (předstírá to nějakou zvukovou kulisu,jsou slyšet dialogy to je tak asi vše.) POŘÁDNÉ domácí kino musí mít AV Surround Receiver (zesilovač) o výkonu 100 až 120W na jeden kanál,k tomu aktivní subwoofer se zabudovaným zesilovačem o výkonu 300 až 350W Rms. Všechny reproduktorové soustavy musí snášet výkon nejméně 150W na kanál bez zkreslení! Přední reprosoustavy se zapojují většinou v bi-ampingovém zapojení, ostatní repro se zapojují v bi-wiringovém zapojení. Reproduktorové soustavy by měly mít certifikaci THX. Je pravda, že takové domácí kino něco stojí(cca 100 000 až 150 000 Kč). Pak to, ale hraje jak má!!!