Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #6

vydáno 4. 4. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 6 komentářů

Tagy: Blu-ray, Celine, Celine Dion, Celine: Through the Eyes of the World, Collective Soul, Collective Soul: Home, dokument, Elvis, Elvis on Tour, Elvis Presley, Home, koncert, Live at the Royal Albert Hall, Michael Bolton, Michael Bolton: Live at the Royal Albert Hall, Through the Eyes of the World, U2, U2 360° at the Rose Bowl

Obraz a zvuk ve vysokém rozlišení sluší nejen filmům, ale i hudbě. Protože se takových Blu-ray disků objevuje stále více a dají se sledovat i bez českých titulků, rozhodli jsme se vám jednou za měsíc přinést pár tipů. Tentokrát to budou U2, Céline Dion, Michael Bolton, alternativní Collective Soul a samotný král – Elvis Presley!

Až na naprosté výjimky nejsou hudební Blu-ray disky regionálně kódované – a tím myslíme všechny, ne jen následujících pět. Objednat si je tedy můžete odkudkoliv ze světa, na našem trhu je jich totiž v oficiální distribuci jen zanedbatelné množství.

DVDobchod.cz - logo

TIP: Hudební Blu-ray sekce našeho partnera – e-shopu DVDobchod.cz – obsahuje velké množství importovaných titulů, ze kterých si jistě vybere fanoušek každého hudebního žánru.

Celine: Through the Eyes of the World

Celine: Through the Eyes of the World (Blu-ray)

Céline Marie Claudette Dion, zkráceně Céline Dion, je kanadská populární zpěvačka oceněná mimo jiné cenami Grammy a Juno (také příležitostná skladatelka písní). Kariéru si začala budovat už v osmdesátých letech minulého století, tehdy ale ještě zpívala výhradně ve francouzštině. Na mezinárodní hudební scénu prorazila až roce 1990 se svým prvním anglicky otextovaným albem. Od té doby urazila dlouhou cestu a mimo jiné také absolvovala mnoho celosvětových turné – koncertní dokument Through the Eyes of the World zachycuje to zatím poslední z let 2008–2009, které předkládá ve formě velkolepé dvouhodinové show. Na Blu-ray vydává 4. května Sony Music.

U2 360° at the Rose Bowl

U2 360° at the Rose Bowl (Blu-ray)

Irská (pop)rocková kapela U2 patří mezi nejpopulárnější formace na světě, takže nebudeme zbytečně ztrácet čas s jejím představováním. Za třicet let existence, která ještě ani zdaleka nekončí, prodala čtveřice kolem leadera Bono Voxe přes 100 milionů desek, značnou proslulost si ale získaly také živé koncerty, které jsou od osmdesátých let (U2: Rattle and Hum) stále více megalomanské. Zatím posledním turné je stále probíhající U2 360° Tour: To se k nám do Evropy sice dostane až letos v srpnu, na Blu-ray si ho ale budeme moct vychutnat už 3. června – právě tehdy vydává Interscope Records záznam koncertu z kalifornské Pasadeny U2 360° at the Rose Bowl. Celá show byla natáčena na 27 Full HD kamer a očekává se, že by se mohlo jednat o koncertní Blu-ray disk roku.

Michael Bolton: Live at the Royal Albert Hall

Michael Bolton: Live at the Royal Albert Hall (Blu-ray)

Michael Bolton je americký zpěvák a skladatel, známý především svými pomalými soft-rockovými baladami, které zpívá charakteristicky zbarveným hlasem. Za dosavadních pětadvacet let aktivní umělecké kariéry prodal 53 milionů alb, získal dvě ceny Grammy a dvakrát zvítězil v prestižní hitparádě Billboard Hot 100. Představuje prostě žijící legendu, která si koncertní Blu-ray disk skutečně zaslouží – Live at the Royal Albert Hall zachycuje koncert z října loňského roku, nabízí devatenáct nejslavnějších písní, dvě bonusové, rozhovor s Michaelem Boltonem a sedmiminutový dokument Countdown. 4. května vydává Eagle Rock Entertainment.

Elvis on Tour

Elvis on Tour (Blu-ray)

Elvis Aaron Presley – Král Rock'n'Rollu, The King, zpěvák a herec, prakticky nesmrtelný a dodnes uctívaný mnoha generacemi příznivců. Jeho bouřlivý a předčasně ukončený život vydal na desítky knih, filmů a dokumentů – jedním z nich je i Elvis on Tour režiséra a producenta Roberta Abela, který za něj v roce 1972 získal Zlatý Globus. Poslední film (resp. koncertní dokument), ve kterém se Elvis objevil živý, zachycuje turné z dubna roku 1970, prokládané rozhovorem o životě a kariéře, a poskytuje tak skutečně jedinečný pohled do zákulisí. Blu-ray vydání je očekáváno velmi nedočkavě, mělo by totiž být podrobeno náročnému procesu remasteringu a restaurace, jehož výsledkem má být kvalitní obraz ve formátu 2,40:1 a zvuková stopa ve formátu DTS-HD Master Audio 5.1. Uvidíme 3. srpna, snad se studio Warner předvede v dobrém světle.

Collective Soul: Home

Collective Soul: Home (Blu-ray)

A Live Concert Recording With The Atlanta Symphony Youth Orchestra

Collective Soul je americká alternativní skupina, vycházející z prvků hard rocku a grunge. Její členové si vydobyli popularitu hned v roce 1993, kdy vyšlo debutové album Hints, Allegations, and Things Left Unsaid, ze kterého zabodoval především singl Shine. Následovala účast na festivalu Woodstock 1994 a pak dalších devět úspěšných alb – skupina je aktivní až do dnešních dnů a nijak nepolevuje. Blu-ray Home zachycuje dvojkoncert v Atlantě roku 2005, na ploše téměř sta minut představí 23 nejslavnějších písní a dočkáme se ho už 4. května, kdy vychází pod hlavičkou Summit ENtertainment.

Článek je součástí seriálu Hudební Blu-ray »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #6

Vložil Anonym (bez ověření), 5. Duben 2010 - 9:39

Obrázek uživatele Anonym

Zajímala by mne Vaše recenze na Blu-ray MADONNA – STICKY AND SWEET TOUR, který vyšel minulý týden

Re: Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #6

Vložil d.f.h, 5. Duben 2010 - 10:43

Obrázek uživatele d.f.h

Eh, no… Když se podíváte na těch několik hudebních Blu-ray disků, které jsme zatím podrobili recenzi, tak zjistíte, že na věci typu Madonna moc nejsme… :-) Nicméně je tady už docela dlouho v přípravě Kylie Minogue (X 2008), tak možná když už se s tím budu trápit, mrknu i na Madonnu.

Díky za tip.

Re: Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #6

Vložil Anonym (bez ověření), 5. Duben 2010 - 23:07

Obrázek uživatele Anonym

Zdravím… Není úplně nutné, abyste se trápil :) jelikož tenhle BD si hodlám stejně koupit, ale každopádně bych si Váš názor rád přečetl. Dozvídám se na Vašich stránkách mnoho zajímavých informací, naposledy například ve článku „Kvalitativní problémy katalogových Blu-ray titulů“, takže se vždy těším na Vaše články i recenze.

Re: Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #6

Vložil bugbear (bez ověření), 6. Duben 2010 - 16:31

Obrázek uživatele bugbear

Recenze se vždy hodí, obvzlášť když některé hudební tituly jsou jen v 720p, např. Steve Vai. To potom stačí DVD. K naprostému opaku patří např. Shakira na Blu-ray, tak má vypadat hudební BD.

Re: Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #6

Vložil d.f.h, 6. Duben 2010 - 17:19

Obrázek uživatele d.f.h

Po pravdě řečeno zbytek je v 1080i :-) Já ocením spíš zvuk.

Re: Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #6

Vložil bugbear (bez ověření), 6. Duben 2010 - 17:31

Obrázek uživatele bugbear

JJ, v 1080i jsou i opery. Každopádně ta Shakira je excelentní i co se týká zvuku. BTW: Nohavica se taky povedl :)