Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #3

vydáno 31. 12. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 5 komentářů

Tagy: Blu-ray, dokument, Hot August Night / NYC, Koch Entertainment, koncert, Live in London, Live! - The Concert Event, Liza Minnelli, Liza Minnelli: Liza's at The Palace, Liza's at The Palace, Michael Jackson, Michael Jackson's This Is It, Neil Diamond, Neil Diamond: Hot August Night / NYC, The Pretenders, The Pretenders: Live in London, This Is It, Yanni, Yanni: Live! - The Concert Event

Obraz a zvuk ve vysokém rozlišení sluší nejen filmům, ale i hudbě. Protože se takových Blu-ray disků objevuje stále více a dají se sledovat i bez českých titulků, rozhodli jsme se vám na konci každého měsíce přinést pár tipů. Tentokrát to bude klávesový mág Yanni, rockeři The Pretenders a Neil Diamond, legendární Liza Minnelli nebo mrtvý Michael Jackson.

Až na naprosté výjimky nejsou hudební Blu-ray disky regionálně kódované – a tím myslíme všechny, ne jen následujících pět. Objednat si je tedy můžete odkudkoliv ze světa, na našem trhu je jich totiž v oficiální distribuci jen zanedbatelné množství.

DVDobchod.cz - logo

TIP: Hudební Blu-ray sekce našeho partnera – e-shopu DVDobchod.cz – obsahuje velké množství importovaných titulů, ze kterých si jistě vybere fanoušek každého hudebního žánru.

Michael Jackson's This is It

This is It (Michael Jackson's This is It, 2009)

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila rodina Michaela Jacksona a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009. Hudební snímek vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil. V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima. Na Blu-ray vychází 26. ledna 2010, a to celkem překvapivě i u nás!

Liza Minnelli: Liza's at The Palace

Liza Minnelli: Liza's at The Palace (Blu-ray)

Její matka byla slavná herečka Judy Garland, otec pak významný režisér, návrhář kostýmů, scénograf a výtvarník Vincent Minnelli. Za kmotra jí v roce 1946 šli Ira Gershwin a Kay Thompson, své dětství prožívala přímo v ateliérech Hollywoodu. Celý život Lizy Minnelli je prostě tím nejtěsnějším způsobem spjat se světem umění, kromě úspěchů ve filmu a na divadle je také velmi uznávanou zpěvačkou. Liza's at The Palace je dvouhodinový záznam ze série koncertů s bohatou choreografií, které se uskutečnily na přelomu let 2008 a 2009 na Broadwayi ve slavném divadle The Palace. Show samotná byla nominována na mnoho cen a podařilo se jí získat cenu Tony za nejlepší divadelní představení. Na Blu-ray vychází 9. února 2010.

The Pretenders: Live in London

The Pretenders: Live in London (Blu-ray)

Anglo-americká rocková skupina The Pretenders vznikla už v roce 1977. Do dnešního dne natočili devět nápaditých alb, na kterých je ovlivnil nejen punk, nová vlna nebo rock'n'roll, ale i rhythm & blues a etnická hudba. Hlavní postavou skupiny je charismatická zpěvačka, kytaristka a skladatelka Chrissie Hynde, která jako jediná ze zakládajících členů byla s The Pretenders po celou dobu existence, trvající dodnes. Live in London je záznam živého koncertu, o kterém se nám zatím nepodařilo zjistit žádné podrobnosti – v oficiální diskografii nefiguruje a jeho vydavatel Koch Entertainment vytrvale mlčí. Uvidíme, na Blu-ray vychází 9. února 2010.

Neil Diamond: Hot August Night / NYC

Neil Diamond: Hot August Night / NYC (Blu-ray)

Sedmašedesátiletý Neil Diamond prodal po celém světě víc než 150 milionů svých pop-rockových alb, což jej řadí na třetí místo mezi všemi žijícími umělci hned za Eltona Johna a Barbru Streisand. U nás sice není tolik známý, jako tito dva jmenovaní, to by ale mohlo změnit třeba právě živé album Hot August Night / NYC. V roce 2008 bylo pořízeno během čtyř koncertů v Madison Square Garden, na ploše dvou a půl hodiny poskytuje průřez mnohaletou kariérou zpěváka a jeho fanouškům nabízí celkem sedmadvacet písní v jedinečném provedení. Na Blu-ray vychází 9. února 2010.

Yanni: Live! – The Concert Event

Yanni: Live! - The Concert Event (Blu-ray)

Klávesový kouzelník, hudebník a skladatel řeckého původu Yanni (vlastním jménem Yiannis Chrysomallis) svými instrumentálními alby už od počátku osmdesátých let výrazně popularizuje žánr New Age. Atmosférické skladby, často založené na motivech klasické hudby, se mnohokrát objevily v reklamách (např. British Airways), jsou hrány při hudebních událostech (Tour de France, U.S. Open, Olympiáda a další), celá řada jeho alb byla nominována na Grammy. Live! – The Concert Event je téměř tříhodinový záznam koncertu, který se v rámci stejnojmenného turné konal před pěti lety v Las Vegas. Na Blu-ray vychází 16. března 2010.

Článek je součástí seriálu Hudební Blu-ray »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #3

Vložil andrewz (bez ověření), 31. Prosinec 2009 - 12:16

Obrázek uživatele andrewz

„Tentokrát to bude klávesový mág Yanni, rockeři The Pretenders a Neil Diamond, legendární Liza Minnelli nebo MRTVÝ Michael Jackson.“

Trochu pokory by možná neškodilo, „letos zesnulý“ je určitě vhodněji zvolené adjektivum… O:-)

Re: Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #3

Vložil d.f.h, 31. Prosinec 2009 - 12:19

Obrázek uživatele d.f.h

Když je někdo mrtvý, tak je mrtvý, v tom není nic pejorativního. Kromě toho do MJ jsme se tu pustili už několikrát, viz naše komiksy – a vždycky se to setkalo s ohromným úspěchem :-D

Re: Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #3

Vložil andrewz (bez ověření), 31. Prosinec 2009 - 12:26

Obrázek uživatele andrewz

V tom případě bych tedy doporučil substituci „mrtvý“ za „pedofilní“, počítadla „úspěchu“ se nebudou stíhat protáčet… :-D

Re: Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #3

Vložil d.f.h, 31. Prosinec 2009 - 12:42

Obrázek uživatele d.f.h

Vida, dobrý nápad! Já vždycky věděl, že ty články neumím pořádně „prodat“… :-D

Re: Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #3

Vložil LukasX (bez ověření), 2. Leden 2010 - 10:35

Obrázek uživatele LukasX

Tak rozhodne davam palec hore! Porad si rikam, ze na hudebni bluray se zapomina. A pritom koncerty me zajimaji od zacatku. Narozdil od filmu se daji poustet jako kulisa mnohem casteji. Osobne mam nejnoveji ted Pink a to je pokoukanicko – ani ne tak na ni, jako na tu show a technicke provedeni.

Takze se budu moc tesit na dalsi vydani a hlavne na to, az zacnou vychazet nejake poradne pecky a ne jenom interpreti pro pametniky :o)