Blu-ray střípky #3: Dannyho parťáci, stylové limitky a kultovní petice

vydáno 11. 3. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova, Ze světa | 4 komentáře

Tagy: Blu-ray, Braveheart, Dannyho parťáci, film, Hammer, Jungle Book, Kniha džunglí, Ocean's trilogy, Statečné srdce

Blu-ray střípky jsou po novoročním klidu zpátky a opět v nich najdete řadu informací o nových Blu-ray kolekcích či limitkách, a tentokrát i jednu vypečenou petici!

Danny parťáci dostanou další kolekci

Předělávka Dannyho parťáků a její pokračování, do nichž se Brad Pitt chodí pravidelně najíst a George Clooney brousit svoje staromládenecké charisma, patří mezi nejoblíbenější a nejvýdělečnější hollywoodské série posledních let. A přesto se jedná o tituly, které na Blu-ray stále ještě nedostaly adekvátní péči. Pakliže vlastníte předchozí vydání, určitě víte, že nabízí pouze SD zvuk (Dolby Digital 5.1) a přepisy rovněž nejsou něčím, z čeho byste padali na zadek. Warneři však nyní chystají novou dárkovou kolekci (dostanete v ní kromě filmů pár kostek a hrací karty), a tak mnozí větří, že by filmy mohly dostat trochu technologické retuše. Warneři ovšem nic takového prozatím nepotvrdili, takže je docela pravděpodobné, že se bude jednat o pouhý double-dip. Ostatně cena stanovená na pouhých 18 dolarů také neslibuje mnohé. Škoda, ale uvidíme po vydání.

Dannyho parťáci - nové balení trilogie

Statečné srdce na Blu-ray bez dabingu

Vlastníte limitovaný britský steelbook Statečného srdce, který se dnes shání poměrně těžko na aukčních serverech? Možná se ho raději brzy zbavte, jeho hodnota totiž velmi pravděpodobně klesne. Bontonfilm se studiem 20th Century Fox vyjednává o lokálním vydání filmu v totožném steelbooku. Čímž by hodnota předchozích koupí povážlivě klesla. Steelbook každopádně není definitivně potvrzen a neznáme ani předpokládané datum vydání. Film bychom však měli dostat bez českého dabingu. Pardon, milovníci Pavla Trávníčka kříčícího „SVOBODAAAAA“.

Statečné srdce (steelbook)

Ultimátní kolekce Knihy džunglí

Zatímco u nás svítí nad klasickými disneyovkami kvůli nízkým prodejům zářivě červené světýlko s nápisem „STOP“. V zahraničí si u některých kousků dopřávají nádherné limitované edice. Steelbooky na Zavvi.com? To už je klasika. Ale co takové zarážky na krabičku s diskem, jaké nabízí německý Amazon pro tamní verzi slavné Knihy džunglí? Navíc samozřejmě mezi rozvaleného Sher Khana a Balooa nemusíte cpát pouze disk se jmenovaným filmem. Celkem snadno si můžete svoji disneyovskou sbírku podobným způsobem vyselektovat na určité místo. A potřebujete k tomu jen přibližně 80 Euro.

Kniha džungli (německá sběratelská edice)

Petice za Blu-ray studia Hammer

Ženou v černém v hlavní roli s Danielem Radcliffem se hororové studio Hammer opět vrátilo do povědomí diváků. Někteří jdou však ve svých touhách po produkci tohoto kultovní výrobce filmů až tak daleko, že pořádají petice. Naposledy například Diablique Magazine, který potřebuje získat 10 tisíc podpisů, aby mohl zaslat oficiální žádost studiu Warner Bros. o vydání kultovních hammerovských snímků jako Frankenstein Must Be Destroyed, Dracula Has Risen From the Grave, Dracula A.D. 1972 a Taste the Blood of Dracula. Pokud po těchto snímcích rovněž toužíte, můžete se přidat k prozatím velmi nedostačujícímu množství podpisů zde.

Filmy z produkce studia Hammer
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray střípky #3: Dannyho parťáci, stylové ...

Vložil JoP (bez ověření), 11. Březen 2014 - 15:18

Obrázek uživatele JoP

… vrátilo do povědomí diváků, ne podvědomí. :-D

Re: Blu-ray střípky #3: Dannyho parťáci, stylové ...

Vložil Petr (bez ověření), 12. Březen 2014 - 1:14

Obrázek uživatele Petr

Kolekce Dannyho parťáků vyjde i v ČR? Tato edice by se mi totiž zamlouvala. Karty a kostky jsou určitě příjemný bonus :)

Re: Blu-ray střípky #3: Dannyho parťáci, stylové ...

Vložil Psema (bez ověření), 12. Březen 2014 - 13:05

Obrázek uživatele Psema

Co jsem viděl dosavadní plán Magic Boxu, tak asi ne. Vypadá to, že si tohle budou Američani dávat exkluzivně u sebe. Trochu škoda, mám tu předchozí kolekci a tahle se mi líbí víc. :D

Re: Blu-ray střípky #3: Dannyho parťáci, stylové ...

Vložil Bořek (bez ověření), 12. Březen 2014 - 18:43

Obrázek uživatele Bořek

Hmm hlavně že žena v černém k nám dorazila v ořezu.. jak je to možné u spousty filmů? Protože distributor je prase a aby ušetřil, tak koupí film jen v jednom formátu jak pro TV tak i na nosiče a samozřejmě se jedná o ten ořezaný pro TV aby vepři u piva neryčeli, že to maj s pruhama zadarmo, ale ten kdo za to zaplatí nemalou sumu na BD – no ten ať si trhne a dostane to v tom TV ořezu.. Nejlepší na tom je, že každá TV umí ten ořez (zoom) ve svém nastavení a každý si to doma může takto sám udělat (ale na to jsou ti vepři moc líní nebo negramotní) ale naopak už člověk na BD ten chybějící obraz nevykouzlí… to žádná TV už nedokáže :-/