Versaille se druhou sérií vrací na Epic Drama

vydáno 3. 5. 2019 | autor Redakce | sekce Novinky | téma Filmy

Tagy: Epic Drama, historický seriál, Versaille

Vítejte znovu ve světě moci, zrady, lásky, chtíče. Ponořte se opět do světa, kde okázalost nebyla nikdy tak okázalá. Versailles, mezinárodně vychvalované drama ze 17. století se vrací s druhým pokračováním.

V této nové řadě Ludvík XIV. již dokončil první fázi svého ambiciózního plánu, ale stejně jako král Midas, který dostal stejnou lekci na svůj vlastní úkor, zjistí, že realizace svých snů může být velmi nebezpečná. Absolutní moc vyžaduje ohromnou zodpovědnost. Moc někdy bývá příliš těžkým břemene, zejména pro tak mladého muže jakým byl Ludvík XIV. Stát se kapitánem je jedna věc, kormidlovat loď druhá.

Několik měsíců po smrti Henriette se zdá, že Ludvík zakončil proces truchlení a překonal svoji bolest; bude však potřebovat čas na to, aby se dostal zpět na nohy. Uvnitř zlaté klece, jíž se Versailles stalo, jdou obchody dobře. Na dvoře jsou nové tváře, jsou vytvářeny nové aliance, objevují se nové hrozby. Většina francouzských prominentů žije pod jednou střechou s králem a neustále spolu soupeří o nadvládu. Drogy, hazardní hry a alkohol jsou naprosto všude. Šlechtici se sami vzájemně likvidují otravou jedem ve snaze přiblížit se králi a vyšplhat se výš na společenském žebříčku. O moc se hlásí také ženy, které do Versailles vdechují čerstvý vzduch. Je tu Madam de Montespan, králova nová favoritka, jež zaujímá prominentní místo na královském dvoře. Jedinečná a ohnivá princezna Palatine, budoucí žena Philippa; ctnostná, ale temperamentní madam Scarron; a královna Marie-Tereza, připravená k protiútoku nashromážděním svých příznivců pro svou věc. V očích královny totiž dvůr rychle upadá, a situace se jen zhoršuje. Nemorální sněť se každým dnem o kousek rozšiřuje. Existuje tu reálná hrozba pro krále i palác; kdyby se Versailles pod touto nákazou ohnulo, smete jeho pád celou Francii.

Najde mladý král cestu ke světlu a vykoupení? Sledujte v premiéře od neděle 5. května ve 21:00 hod. na kanále Epic Drama.

https//www.epicdrama.cz

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře