Tři nové LCD televizory Sharp řady AQUOS X

vydáno 27. 2. 2008 | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: 120-Hz Frame Rate, Aquos, Aquos Fami Link, AQUOS X, Blu-ray, Double-Speed, Familink, Full HD, LCD, Sharp

SHARP - logo

… v úhlopříčkách 46V, 42V a 37V palců. Velkoplošné Full HD televizory AQUOS umístěné na stěně se stanou vhodným dekoračním doplňkem vašeho obývacího pokoje.

Společnost Sharp uvede na japonský trh tři modely LCD televizorů nové řady AQUOS X. Televizory v úhlopříčkách 46V1, 42V a 37V palců nepřinášejí jen vysoce kvalitní obraz, ale také vytříbený smysl pro dekoraci interiéru, který se projeví při umístění televizoru na stěně.

V těchto dnech začíná běžet již osmý rok od okamžiku, kdy Sharp uvedl na trh první LCD televizory řady AQUOS (v roce 2001), a trh s plochými TV panely začíná postupně dospívat. Předpokládá se, že bude docházet k většímu rozlišení v požadavcích na ploché televizory. Spotřebitelé nehledají jen větší rozměry obrazu či HD specifikace, které dosud dominují na trhu, ale poohlížejí se i po takových modelech, které nabízejí tenčí profil a možnost umístění televizoru na zeď coby doplňku pokojové dekorace.

Řada AQUOS X dokáže plně uspokojit potřeby zákazníků, kteří chtějí umístit svůj televizor na stěnu z prostorových důvodů, nebo těm, kteří si přejí obměnit nástěnnou dekoraci svého obývacího pokoje. Pokročilé funkční prvky a technologie použité o modelů řady AQUOS X umožňují průmyslově nejtenčí profil2 displeje, který má tloušťku pouze 3,44 cm (v nejtenčím místě). Nad rámec této tenké struktury a designu, který je propracován nejen z přední strany displeje, ale i po stranách a na zadní straně, je řada AQUOS X navržena tak, aby televizor působil na stěně elegantním dojmem a harmonizoval s ostatním vybavením interiéru, včetně obývacích pokojů.

LCD TV Sharp AQUOS X

Řada X navíc převzala diskrétní uspořádání komponent, která odděluje obrazovou a tunerovou část televizoru. Uživatelé mohou obrazovou část jednoduše propojit jediným kabelem. Umístění tuneru jako samostatné komponenty rovněž eliminuje čas a úsilí spojené s napojováním zadní části televizoru k anténnímu kabelu nebo periferním komponentám.

Klíčové vlastnosti

  • Průmyslové nejtenčí2 profil, pouze 3,44 cm tlustý (v nejtenčím místě).
  • Televizní kontrast3 15000:1 a 12-bitový BDE4 obvod zaručují nejvyšší kvalitu obrazu díky nejnovějším LCD technologiím.
  • Všechny modely nabízejí Double-Speed (120-Hz Frame Rate) Full HD technologii pro dokonalejší zobrazení rychlých scén.
  • Úzkoprofilový 3-směrový 8-reproduktorový audio systém a 1-bitový digitální zesilovač.
  • Všechny modely jsou kompatibilní s funkcí AQUOS Familink, která umožňuje jednoduše připojit a používat přehrávač AQUOS Blu-ray Disc Player.
  • Šetrné k životnímu prostředí, provedení zaručující maximální energetickou účinnost.

1 „V-inch“ je jednotka skutečné velikosti ploché TV obrazovky, standardizující délku úhlopříčky dle skutečně viditelné plochy.
2 K 24. lednu 2008, pro HD LCD televizory určené pro japonský trh.
3 Maximální úroveň kontrastu kterou je televizor schopen dosáhnout (poměr mezi maximálním jasem při zobrazení bílé a minimálním jasem obrazovky při zobrazení černé, v tomto případě 15 000:1 s nastavením AV pozice na „dynamic“).
4 BDE (Bit Depth Expansion) používá patentovaný algoritmus, který využívá charakteristiky lidského vizuálního vnímání rozšířit barevnou hloubku pro každou z barev (červenou, modrou a zelenou) zobrazených na LCD panelu na ekvivalent 12 bitů pro každou barvu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře