Třetí díl Avengers bude prvním filmem natočeným kompletně na IMAX kamery

vydáno 7. 5. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Arri 65, Avengers, Avengers: Infinity War, Blu-ray, Captain America: Civil War, film, IMAX, kino

Natočit ještě větší film než Avengers: Age of Ultron? Pro Marvel žádný problém. Komiksový gigant dnes oficiálně oznámil, že závěr Avengers trilogie (příhodně rozdělený na dvě části) – Avengers: Infinity War – vznikne kompletně díky novým digitálním IMAX kamerám. Avengers se tak stanou vůbec prvním filmem, jenž bude na IMAX kamery zaznamenán jako celek. Nikoli jen v několika vybraných sekvencích, jejichž množství v posledních letech neustále narůstalo. Má to však jedno ale.

The Avengers

Tohle „vítězství“ sice vypadá hezky na papíře, ve skutečnosti však o žádnou velkou revoluci nejde. Kdyby byl film kompletně nasnímaný analogovými monstry, s nimiž pracuje Christopher Nolan, jednalo by se o opravdu bezpreprecedentní událost, neboť se doposud nikomu nepodařilo na 70mm pás zaznamenat dialogové scény tak, aby hluk kamer nepřehlušil vše v dosahu. Marvel si svůj „revoluční úspěch“ ulehčí, neboť použije de facto přestavěné pětašedesátky od Arri, která s IMAXem před časem uzavřela partnerství a umožnila vznik kamery, na níž bude z části nasnímán i nový film Kapitána Ameriky.

Ten evidentně poslouží jako jakýsi test, přičemž v Avengers režisérské duo Joe a Anthony Russo začne vybalovat veškeré své trumfy. Pro koncového diváka to na jednu stranu znamená, že Avengeři budou poprvé po celou dobu filmu roztažení do imaxového poměru stran, na druhou je však již nyní jasné, že se ani v případě třetích Avengers nedočkáme nativního třetího rozměru. Stejně jako předchozí filmy od Marvelu, i Avengers: Infinity War bude k vidění pouze ve 3D konverzi, jež se sice neustále zlepšuje, stále však nedosahuje kvality původního 3D materiálu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře