Sony uvádí řadu audio produktů

vydáno 10. 5. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: audio systém, AV receiver, Bluetooth, reproduktor, Sony, soundbar, Wi-Fi

Společnost Sony oznámila devíti nových audio produktů včetně dvou AV receiverů, Blu-ray přehrávače se schopností přehrávat zvuk ve vysokém rozlišení, soundbaru a bezdrátových reproduktorů.

Následující produkty budou ve Spojených státech k dostání již v průběhu května, nicméně je jasné, že Česká republika se opět dostane na řadu až s nějakým zpožděním. K dispozici bude all-in-one stolní Hi-Res audio systém CAS-1 se dvěma reproduktory a integrovaným zesilovačem pro sluchátka, kompatibilitou s aplikací Sony SongPal a Bluetooth. V USA v prodeji za tisíc dolarů.

Další novinkou je TV soundbar HT-NT5 s podporou Hi-Res Audio a 4K/Ultra HD a HDR videa skrze HDMI/HDCP 2.2, který je vybaven bezdrátovým subwooferem, integrovaným Google Cast a funkcí „multiroom“ opět s využitím aplikace SongPal. (800 USD)

Sony uvádí také Hi-Res USB gramofon PS-HX500, který disponuje vestavěným A/D převodníkem s podporou Hi-Res digitálních přenosů do nativního DSD (až do 5,6 MHz) nebo WAV formátu do 192 Khz/24 bit.

Do portfolia Sony se dále řadí také 7.1 kanálový AV receiver STR-DN1070 a 7.2 kanálový STR-DH770, z nichž ten prvnímá k dispozici nový DAC s nativním DSD přehráváním, a jinak jsou funkce obou podobné: podpora HDMI s HDCP 2.2, 4K/60p a HDR či bezdrátového multiroom přehrávání a Wi-Fi, AirPlay, Bluetooth, Google Cast či Spotify Connect.

První Blu-ray přehrávač od Sony s certifikací Hi-Res (UHP-H1) pak podporuje přehrávání SACD a DVD-Audio disků a Hi-Res souborů. Má tělo s ochranou proti vibracím se zesíleným rámem, 4K upscaling či Bluetooth konektivitu s kódováním zvuku LDAC od Sony. Samozřejmostí je opět multiroom funkce.

Dále je u Sony dostupná dvojice bezdrátových reproduktorů s podporou Bluetooth/Wi-Fi (SRS-ZR7 a SRS-ZR5), rozdílem mezi oběma je pak hlavně velikost.

Zdroj: Soundandvision.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře