Sony přidává do svého portfolia nové 4K televize

vydáno 1. 2. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: CES 2019, LCD, LED, Sony, televizory, XG70, XG80, XG81, XG83

Řada televizí Sony pro rok 2019 nebude zahrnovat jen high-endová zařízení ohlášená na CES 2019, ale také několik modelů střední třídy – jde o modely XG83, XG81 a XG80 (v USA X800G) s Android TV a 4K rozlišením a běžný model XG70.

Televizory střední třídy z dílny Sony budou k dispozici ve velikostech mezi 43 a 75 palci. XG70 je řešení bez Androidu, zatímco XG80, XG81 a XG83 jsou Android TV s přístupem na Google Play, integrovaným Chromecastem, Google Assistantem (přes dálkové ovládání) a všemi dalšími funkcemi Googlu, které si dokážete představit.

Obrazovou kvalitu zatím nelze komentovat, neboť k veřejnému představení televizí ještě nedošlo. Model XG83 je vybaven procesorem X1, ostatní pak disponují méně výkonným čipem Reality Pro. Většina LCD panelů využívá edge LED, ovšem část televizí s většími obrazovkami je vybavena přímým LED osvětlením (bez zónového ztmavování). Všechna zařízení jsou vybavena technologií „Triluminos,“ což je marketingový pojem Sony pro panel se širokou barevnou škálou.

Všechny zmíněné TV mají 4K rozlišení a softwarovou podporu HDR. Nicméně pokročilý obrazový systém nutný pro věrné zobrazování HDR je vyhrazený dražším modelům. Na veletrhu CES 2019 Sony představilo LCD modely XG85, XG95 a ZG9, jakož i OLED modely AG8 a AG9.

Uvedení televizí Sony střední třídy je naplánováno na duben a květen, ceny zatím oznámeny nebyly.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře