Sony, NHK a Panasonic budou společně vyvíjet 8K televize

vydáno 5. 9. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: 8K, NHK, Panasonic, Sony

Panasonic a Sony se spojí s japonskou vysílací společností NHK, aby společně vyvíjely 8K televize. Alespoň to vyplývá ze zprávy portálu Nikkei. Cílem je dostat 8K TV na trh před olympijskými hrami 2020 v Tokiu.

Japonská veřejnoprávní televize NHK provedl testy přenosů v 8K rozlišení na nedávno ukončených OH v Riu de Janeiro. Tokijskou olympiádu chce už ve stejné kvalitě přenášet celou.

Za tímto účelem utvořila podle Nikkei „celojaponskou“ alianci se společnostmi Sony, Panasonic a dalšími. Společně se chystají vyvíjet technologii pro TV schopnou zpracování a přehrávání 8K rozlišení (7 680×4 320 pixelů), které má čtyřnásobek pixelů oproti 4K a šestnáctinásobek oproti Full HD.

Motivace Sony a Panasoniku pro zapojení do aliance údajně spočívá v tom, že chtějí získat zpět ztrátu tržního podílu kvůli konkurenci z Jižní Koreje a Číny. Společně chtějí také snížit náklady na vývoj. Do týmu budou přizvány i menší společnosti pracující na kompresi dat i zpracování zvuku a obrazu.

Zpráva tvrdí, že Sony plánuje přijít na trh s 8K TV v roce 2020. Panasonic sice konkrétní datum neuvedl, nicméně se chce taktéž vejít do termínu příštích letních olympijských her.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře