Sněhurka na Blu-ray - film, u kterého vše začalo

vydáno 14. 10. 2009 | autor Forum Home Entertainment | sekce Tiskové zprávy | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Buena Vista, Disney, FHE, film, Forum Home Entertainment, Sněhurka a sedm trpaslíků, Snow White, Snow White and the Seven Dwarfs, Walt Disney Studios

Walt Disney Pictures - logo

Vydání na Blu-Ray – první film v edici Diamantových kolekcí studia Disney

Když začal v roce 1934 vizionář Walt Disney pracovat na svém filmu Sněhurka a sedm trpaslíků, nikdo mu nevěřil. Přesto se Sněhurka s sedm trpaslíků, jedna z nejklasičtějších a neoblíbenějších pohádek, dostala na plátna kin a zapsala se nejen do srdcí několika generací diváků, ale i do historie jako vůbec první celovečerní animovaný film.

Za historický lze označit také letošní podzim. Film, který založil žánr animovaných filmů, vyjde v říjnu 2009 v kompletně renovované podobě a vůbec poprvé ve vysokém rozlišení na Blu-ray disku. Je příznačné, že právě Sněhurka a sedm trpaslíků, klenot světového filmu, zahajuje edici Diamantových kolekcí studia Disney.

Diamantové kolekce přinesou divákům zážitky na nejvyšší úrovni, neopakovatelný zvuk a obraz, exklusivní a dosud nezveřejněné bonusové materiály ve vysokém rozlišení nebo možnost dalšího doplňování.

Premiérový film Diamantových kolekcí, Sněhurka a sedm trpaslíků, je připraven očarovat diváky svým obsahem hned na několik hodin, to vše ve zvukové kvalitě 7.1 Digital Theater System Hi-Def Surround Sound.

Blu-ray Disc logo

Díky technologiím použitelným pouze ve formátu Blu-ray představí Sněhurka i formát „Disneyho chytré navigace“ pro pohyb na disku a formát „Disneyho rodinných her“, který ve vysokém rozlišení nabídne hry, další aktivity a interaktivní zábavu podle vlastních potřeb.

Sněhurka a sedm trpaslíků: Diamantová edice – to je 2× Blu-ray + DVD v jednom balení

Bonusové materiály Diamantové edice Sněhurky

  • Původní studio – Divák bude virtuálně přenesen do roku 1937 na procházku po filmovém studiu Hyperion, které Walt Disney sám vybudoval speciálně pro vznik Sněhurky. Život filmařů a animátorů bude na dosah.
  • Magické zrcadlo – Moudrý průvodce celým diskem a filmem. Inteligentní rádce, který rád sám poradí i navede, hostitel, který maximálně rozpozná potřeby diváka a zcela se mu přizpůsobí.
  • Nový pohled – Doplnění okrajů filmu, které se ztratily převodem na filmový pás, do formátu širokoúhlého obrazu a zcela nový pohled na celý film. V každém momentu filmu je nyní vidět více, každá vteřina filmu se stala bonusovým a dosud neviděným záběrem.
  • Co vidíš? – Hra s obrázky. Hráč musí interaktivně narovnat a napravit pomuchlané obrazy.
  • Drahokamy – Poskládej drahokamy z dolu sedmi trpaslíků a vyhraj.
  • Zahraj si ve filmu – Možnost nahrát do filmu vlastní fotografii a objevit se tak jako jeden ze sedmi trpaslíků přímo ve slavném filmu.

Sněhurka a sedm trpaslíků

Sněhurka a sedm trpaslíků (Snow White and the Seven Dwarfs, 1937) (Blu-ray)

Český název: Sněhurka a sedm trpaslíků

Originální název: Snow White and the Seven Dwarfs

Rok výroby: 1937

Žánr: Animovaný / Rodinný / Muzikál

Délka: 83 minut (1:23)

Režie: David Hand

Hrají: Roy Atwell, Stuart Buchanan, Adriana Caselotti, Pinto Colvig

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Forum Home Entertainment (od 14. 10. 2009)

„Zrcadlo, zrcadlo, řekni, kdo je na světe nejkrásnější?“ ptá se den co den Královna ve své komnatě. Jednoho dne zrcadlo odpoví, že tou nejkrásnější ze všech je Sněhurka, Královnina nevlastní dcera.

Aby unikla pomstě žárlivé Královny, musí Sněhurka, krásná a hodná princezna, uprchnout do hlubokých temných lesů. Nalezne malou chaloupku, kde žije sedm trpaslíků – Kejchal, Brumla, Klimba, Stydlín, Hopla, Doktor a Šmudla – a začne u svých sedmi nových přátel hospodařit. Zlá Královna jí přesto vypátrá a převlečená za stařenku podá Sněhurce jablko napuštěné jedem a kletbou věčného spánku. Zachránit ji může jen polibek z opravdové lásky…

Klasická pohádka o dobru, zlu, přátelství a lásce baví děti i dospělé více než 70 let. Přesně před tolika lety měl tento první celovečerní animovaný snímek filmové historie, na kterém pracovalo téměř 750 výtvarníků, premiéru v kinech, o rok později se představil i v tehdejším Československu.

Pohádku o Sněhurce z dílny bratří Grimmů Walt Disney přecijen trochu upravil. Soustředil se především na úlohu malých kamarádů, kteří pomohou princezně v nejtěžších chvílích. Na rozdíl od literární předlohy, kde jsou trpaslíci jeden jako druhý, Walt Disney trpaslíky „zlidštil“, když každému přidělil jasně definovaný charakter.

Trpaslíci se tak stali vzorem přátelství různých osobností, které však dokáží v kritické chvíli společně táhnout za jeden provaz. Společná, nezištná pomoc „malých hrdinů“ hodné princezně se také stala hlavní myšlenkou celého filmu.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře