Silverado - divoký západ na Blu-ray

vydáno 13. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Bledý jezdec, Blu-ray, Dolby TrueHD, film, MPEG-4 AVC, Pale Rider, Silverado, Sony Pictures

Silverado (1985)

Zlatou érou filmového westernu byla bezpochyby šedesátá léta, pak žánr postupně upadal. V polovině osmdesátých let se o oživení pokusil jednak Bledý jezdec Clinta Eastwooda, ale také velký milovník „kovbojek“ – režisér Lawrence Kasdan a jeho kvalitně obsazené Silverado (FDb.cz). Příliš velký kasovní úspěch se sice nedostavil a film nelze srovnávat s klasikou žánru, přesto se jedná o povedený snímek, postavený na těch nejklasičtějších základech.

Na dva Oscary nominovaný film připravuje k vydání na Blu-ray Sony Pictures, v regionu A (USA) by se měl objevit 8. září. Můžeme očekávat v rámci studia standardní výbavu (MPEG-4 AVC obraz, Dolby TrueHD 5.1 zvuk), audiokomentář historika, film o filmu a dokument A Return to Silverado s Kevinem Costnerem.

Sony Pictures svá Blu-ray vydání regionálně nekóduje, americkou edici tedy nebude problém přehrát na evropských přehrávačích. Určitě na ní ale nebude česká jazyková podpora, ta by teoreticky přicházela v úvahu pouze na vydání pro náš region B, které ovšem zatím nebylo ohlášeno.

Silverado (1985)

Kovboj Emeth odpočívá v kůlně a náhle je přepaden. Útok odrazí, ale vůbec nechápe kdo a proč ho chtěl zabít. Cestou pak v poušti najde vysíleného muže Padena a pomůže mu. Ve městě jsou oba svědky rvačky v saloonu, která vypukla kvůli černochovi, jemuž odmítl barman nalít. Pomohou mu a jdou za šerifem. Emeth hledá svého bratra, kterého najde v místní base.

Silverado (1985)

Po přestřelce Emeth s bratrem i Padenem utíkají do města Silverado. Na útěku jim pomáhá i černoch, kterého se zastali a kus cesty jedou společně. Pak se Paden i černoch od bratrské dvojice odpojí a Emeth s Jakem jedou do Silverada. Brzy se však opět všichni čtyři v Silveradu z různých důvodů sejdou a Emeth zjistí, kdo na něho v kůlně útočil.

Navíc se ukazuje, že místní šerif, starý Padenův parťák, si vysvětluje spravedlnost po svém a chce se jich zbavit, aby mu nemohli překazit jeho nekalé plány…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře