Samsung otevřel okno do budoucnosti televizních technologií

vydáno 13. 1. 2008 | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: AM Oled, CES 2008, Full HD, LCD, OLED, QFHD, Quadruple Full HD, Samsung, Samsung SDI, televizor

CES 2008 - logo

OLED modely nové generace, ultra tenké 52" LCD a čtyřnásobně Full HD LCD s obřím rozlišením vedou pole špičkových modelů mezi LCD TV na světě. V brzké době Samsung představí největší 82" Quadruple Full HD LCD TV na světě!

Samsung Electronics představil návštěvníkům výstavy spotřební elektroniky CES 2008 v Las Vegas (7. – 10. 2008) „cestovní mapu“, kudy se budou ubírat TV technologie v nejbližších letech a jaké revoluční modely televizí nás čekají v letošním roce. Samsung potvrdil svoji pozici světového lídra na trhu HD televizorů s vyspělým designem.

Samsung Quadruple Full High Definition (QFHD) LCD TV

Na stánku Samsungu návštěvníci veletrhu poprvé spatřili dva OLED (Organic Light-Emitting Diode) televizory s úhlopříčkami 14.1" a 13.1", ultratenký 52palcový LCD televizor a čtyřnásobně Full HD LCD TV. Každý z nich odráží schopnost Samsungu kombinovat obraz ve vysokém rozlišení s elegantním designem. Čtyřnásobná Full HD technologie neboli Quadruple Full High Definition (QFHD), přináší obrovské rozlišení 3840×2160 pixelů! To je čtyřikrát více než dosahuje typický displej s vysokým rozlišením (Full HD). Samsung se dokonce v dohledné době chystá představit největší (82") QFHD LCD TV na světě!

„OLED a čtyřnásobně Full HD technologie reprezentují úplně nový přístup v technologii rozlišení obrazu,“ řekl Dr. Jongwoo Park, prezident Digital Media Business, Samsung Electronics. „Dosahujeme úrovně jasu, který je v některých případech až čtyřikrát nad úrovní běžnou u výrobců jiných značek a přitom jsme schopni zachovat lehkost a eleganci, díky kterým zákazníci preferují naše výrobky.“

Samsung OLED TV

OLED je řazen mezi významné soupeře na trhu budoucích displejů, díky vysokému stupni rozlišení, čistým liniím a extrémně nízké váze. Výrobci elektroniky už začínají tyto displeje příští generace vystavovat na významných oborových výstavách. Samsung jde ale na CES 2008 ještě o krok dál. OLED je zde prezentován již jako hotový produkt. Televizor, který vás osloví elegantním a optimalizovaným designem.

Ultra tenké a designově „chic“ OLED televizory využívají AM OLED panely vyvinuté společností Samsung SDI, která je specializovaná na výrobu displejů. Hotové produkty dosahají o 40 procent nižší váhy než ostatní LCD televizory stejných rozměrů a přitom se mohou pochlubit kontrastním poměrem 1000000:1, rozsahem barev 107 % a jasem 550nit. Samsung odstartuje komerční výrobu středních a velkých OLED televizorů kolem roku 2010.

Článek je součástí série, informující o akci CES 2008 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře