Nové AV receivery Sony STR-DG820, STR-DG720 a STR-DG520

vydáno 28. 6. 2008 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Hi-Fi audio

Tagy: 1080p, Blu-ray, BRAVIA Sync, Deep Colour, Digital Cinema Auto Calibration, Digital Cinema EX, DMPORT, Dolby TrueHD, DTS-HD, Full HD, HDMI, PCM, PlayStation 3, receiver, Sony, STR-DG, STR-DG520, STR-DG720, STR-DG820, Wi-Fi, x.v.Colour

Sony - logo

Výkon a přesnost: nový AV receiver STR-DG820 pro maximální využití domácího kina současnosti

  • Dekódování HD audia: Dolby True HD, DTS-HD Master Audio a osmikanálové lineární PCM
  • Kompatibilita s HDMI v1.3: čtyři vstupy, jeden výstup, podpora režimu 1080p 24fps, Deep Colour/x.v. Colour
  • Ovládání celého systému přes HDMI díky technologii BRAVIA Sync
  • Funkce Digital Cinema Auto Calibration pro rychlé, snadné a přesné automatické nastavení optimálního zvuku systému domácího kina
  • Digital Media Port pro připojení přenosných zařízení, funkce Portable Audio Enhancer
  • Režimy zdokonaleného prostorového zvuku: Digital Cinema EX a Neural-THX® Surround
  • Zesilovač 7×100 W

Pokročilý systém domácího kina za nové, příznivější ceny – přesně toto nabízí společnost Sony se svou trojčlennou řadou AV receiverů disponujících novými moderními funkcemi.

Již základní model STR-DG520 a střední STR-DG720 podporují režim 1080p 24fps True Cinema, zatímco nejvyšší model STR-DG820 navíc nabízí uživatelům i Full HD audio díky vestavěným dekodérům Dolby True HD / DTS-HD Master Audio – vše za vynikající ceny.

Receiver Sony STR-DG820

Všechny tři modely jsou vybaveny celou řadou funkcí usnadňujících jejich instalaci a zapojení do systému domácího kina: Digital Cinema Auto-Calibration pro snadné a přesné automatické nastavení optimálního zvuku domácího kina, zpracování zvuku Digital Cinema EX pro dokonalejší prostorové zvukové efekty a Sony Digital Media Port pro rychlé připojení přenosných a osobních hudebních přehrávačů, wi-fi a Bluetooth® zařízení.

STR-DG820: aby kvalitní Full HD zvuk a obraz byly dostupnější než kdy dříve

Nejvyšším modelem řady DG je Sony STR-DG820 disponující mnoha funkcemi a vlastnostmi, které byly dosud doménou pouze mnohem dražších zařízení: například dekódování HD audia nebo podpora Full 1080/24P videa a kompatibilita s Deep Colour a x.v.Colour.

Dekódování HD audia

Vynikající obrazová kvalita, kterou nabízí filmy na Blu-ray™ disku, je pouze jednou polovinou domácího kina: nejnovější disky dokáží i zvukovou stopu podat s dynamikou a plností na hony vzdálenou čemukoli, co bylo dosud pro domácí využití k dispozici. STR-DG820 naplno využívá všech zvukových možností a dokáže dekódovat jak nové formáty Dolby TrueHD a DTS-HD Master Audio, tak všechny dosavadní formáty Dolby a DTS.

Pro spolupráci s přehrávači, které tyto zvukové stopy přenášejí ve formě lineárního PCM (např. PlayStation®3), dokáže STR-DG820 zpracovat též osmikanálové lineární PCM audio.

Kompatibilita s 1080/24P Full HD, Deep Colour a x.v.Colour

Receiver Sony STR-DG820

Abyste na svém televizoru BRAVIA viděli skutečnou obrazovou kvalitu v plném vysokém rozlišení 1080p, je HDMI sekce modelu STR-DG820’s se čtyřmi vstupy a jedním monitorovým výstupem plně kompatibilní s nejnovějšími technologiemi zpracování videa. Ve spojení s vhodným přehrávačem a televizorem dokáže přenášet signál ve formátu 1080p/24fps včetně Deep Colour a x.v.Colour, takže máte možnost filmy sledovat přesně v té podobě, v jaké je režisér chtěl mít.

Digital Cinema Auto Calibration a Digital Cinema EX

Nastavení optimálního zvuku u receiveru STR-DG820 je jednoduché: připojíte dodaný mikrofon, stisknete tlačítko a funkce Digital Cinema Auto Calibration se postará o zbytek. Změří vzdálenost k reproduktorům, zkontroluje jejich velikost a vyladí nastavení domácího kina na co nejlepší zvukový výkon.

Když je vše správně nastaveno, režim Cinema EX se díky kvalitnímu zpracování signálu a údajům z měření provedených na zvukových jevištích ve studiích Sony Pictures Studios postará o to, abyste si při sledování filmu připadali jako v samém centru dění.

Digital Media Port a funkce Portable Audio Enhancer

Modely STR-DG jsou dále vybaveny portem Sony DM PORT, k němuž lze připojit celou řadu modulárních adaptérů pro komunikaci s přenosnými zařízeními, jako jsou přehrávače WALKMAN®, telefony Sony Ericsson a iPody. K dispozici jsou dokonce i adaptéry pro wi-fi a Bluetooth® připojení. Funkce Portable Audio Enhancer má za úkol zvýšit kvalitu zvuku přehrávaného z komprimovaných hudebních souborů.

Ovládání jedním tlačítkem díky BRAVIA Sync

Technologie BRAVIA Sync umožňuje ovládání receiveru, Blu-ray Disc™ přehrávače, DVD rekordéru s pevným diskem a televizoru BRAVIA propojených přes HDMI pomocí jediného tlačítka. Když stisknete tlačítko „Play“, televizor si automaticky zvolí správný vstup. Na konci stiskněte „Standby“, a celý systém se zase vypne. Snadnější už to ani být nemůže.

Výkon, který vás ohromí a flexibilita, která se postará i o ten nejsložitější systém

Receiver Sony STR-DG820

Model STR-DG820 disponuje dostatečným výkonem na to, aby obsáhl i tu největší místnost a zaplnil ji úžasným prostorovým zvukem. Do každého ze svým sedmi reproduktorů dodává výkon 100 W a navíc má i výstup „pre-out“ pro připojení aktivního subwooferu.

Tento vysoce flexibilní receiver se dokáže postarat i o velmi složité systémy. Kromě čtyř HDMI vstupů má model STR-DG820 čtyři programovatelné digitální audio vstupy a audio a video vstupy pro dalších pět zařízení jako např. satelitní/kabelový televizní receiver, videorekordér apod. K dispozici je také vestavěné FM RDS/AM rádio.

STR-DG720

Jen o pomyslný kousek pod modelem STR-DG820 se v nové řadě nachází STR-DG720 se třemi vstupy a jedním výstupem HDMI, podporou pro 1080/24P video a x.v.Colour a možností přijímat multikanálové HD audio jako osmikanálové lineární PCM.

Cenově výhodný receiver se zvukovým výstupem 7×100 W je vybaven funkcemi Digital Cinema Auto Calibration a BRAVIA Sync, které zjednodušují nastavení a ovládání, režimem zpracování Cinema Studio EX a kompatibilitou se zvukovými stopami Dolby Digital EX a DTS-ES. Zařízení obsahuje také Sony Digital Media Port pro připojení externích hudebních přehrávačů.

STR-DG520

Nejjednodušší z nové řady receiverů je rovněž navržen tak, aby se mohl prodávat za cenu, díky které si úžasný zážitek domácího kina budou moci dopřát i začínající uživatelé. I přes velmi příznivou cenu nabízí mnohé z funkcí, kterými jsou vybaveny vyšší modely, např. HDMI přepínačem se dvěma vstupy a jedním výstupem s režimem 1080/24P „pass-through“, funkcí Digital Cinema Auto Calibration, zpracováním zvuku Cinema Studio EX, Sony Digital Media Port a zvukovým výkonem 5×100 W.

STR-DG820, STR-DG720 a STR-DG520 jsou k dispozici prostřednictvím sítě obchodů Sony Centrum, obchodů s elektronikou a internetových obchodů.

STR-DG820 – klíčové funkce a vlastnosti

  • Full HD audio: dekodér Dolby True HD a DTS-HD Master Audio, osmikanálové lineární PCM
  • Čtyři vstupy a jeden výstup HDMI v1.3, 1080/24P „pass-through“ a kompatibilita s Deep Colour/x.v.Colour
  • Ovládání celého systému pomocí jediného tlačítka díky technologii BRAVIA Sync
  • Rychlé a přesné nastavení optimálního zvuku domácího kina díky funkci Digital Cinema Auto Calibration
  • Digital Media Port pro připojení iPodu, WALKMANU® nebo wi-fi a Bluetooth® audio zařízení
  • Dokonalejší zážitek díky technologii zpracování zvuku Cinema Studio EX a Neural-THX Surround
  • Výstup 7×100W
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře