Nebezpečná metoda: Souboj psychoanalytiků na Blu-ray

vydáno 4. 1. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: A Dangerous Method, Blu-ray, film, Nebezpečná metoda

Kdybyste se z redaktorů HDmagu pokusili dostat žebříček jejich deseti nejoblíbenějších režisérů, je vysoce pravděpodobné, že by se na nejvyšších příčkách objevil David Cronenberg. Muž, který má na kontě hned několik kultovních záležitostí, je znám nejen precizním vedením kamery a herců, ale také neobvyklým smyslem pro brutalitu a odhalování nepříjemného – umí se svým postavám dostat pod kůži tak, jak by se divákům nemuselo líbit. Vznikají z toho ale neskutečně působivé filmy jako eXistenZ, Crash, Moucha, Videodrome, Scanners a v posledních letech ve spolupráci s Viggem Mortensenem skvělé Dějiny násilí a Východní přísliby.

Nebezpečná metoda

Právě s Mortensenem se vloni Cronenberg pustil do již třetího společného filmu v řadě, tentokrát ale půjdou lámání končetin a ruský přízvuk stranou, místo nich nás čeká silné psychologické drama. Nebezpečná metoda je totiž příběhem zakladatelů psychoanalýzy Sigmunda Freuda a C.G. Junga (vedle Mortensena potkáme v kůži Junga stoupající hvězdu Michaela Fassbendera, kterého si jistě pamatujete jako mladého Magneta z nových X-Men). Film by měl vykreslovat nejen napětí mezi legendami psychologie, ale také sexuální pnutí mezi Jungem a jeho pacientkou (Keira Knightley).

TIP: Podívejte se u nás na trailer na Nebezpečnou metodu, čerstvě jsme ho pro vás připravili – samozřejmě v HD

Je jasné, že se bude jednat především o herecký koncert. Americké publikum si ho užilo již na konci listopadu, my si však budeme muset počkat na kinopremiéru až do 26. ledna, kdy se film objeví v tuzemských multiplexech. Většina našich čtenářů už si však bude tou dobou brousit zoubky na vysokodefiniční kopii, Sony Pictures totiž oznámilo, že by měla Nebezpečná metoda vyjít na Blu-ray již 13. března – tedy v Americe, samozřejmě. Je proto klidně možné, že se HDrip objeví ještě během pro nás premiérového týdne, ostatně podobné menší filmy vycházejí na pirátské scéně s nemalým předstihem.

Nebezpečná metoda

Žádné technické podrobnosti zatím o disku nebyly prozrazeny, stejně jako se neví, jestli bude film doprovázet nějaký bonusový materiál. U nás můžeme počítat s Blu-ray premiérou až někdy po polovině roku, tedy v létě.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře