Microsoft Surface Book bude velkým konkurentem MacBooku

vydáno 7. 10. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma IT a software

Tagy: Microsoft Surface Book, notebook, Skylake, Windows 10

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Stejně tak, jako jsme ze strany Microsoftu čekali tablet Surface Pro 4, jsme nečekali jeho další, paralelně představený počin: laptop Surface Book.

Společnost v notebooku přináší právoplatnou vlajkovou loď pro platformu Windows 10. Prémiové zařízení je laptopem, který dokáže v klidu nahradit i tablet. Nicméně hlavním cílem Microsoftu je u 13,5palcového zařízení demonstrace výrobcům zařízení, čeho všeho lze dosáhnout s Windows 10.

Luxusně vypadající zařízení běží na procesorech Intel Core šesté generace (Skylake) až po super rychlý Core i7, doplněný až o 1 TB prostoru na disku a 16 GB RAM. Pod klávesnicí je umístěn blíže nespecifikovaný grafický čip Nvidia GeForce, který je dostatečně výkonný na to, aby si s ním představitelé Microsoftu před překvapenými novináři mohli troufnout zahrát si plánovanou (a evidentně náročnou) hru Microsoftu Gears of War. Čip od Nvidie však podle některých spekulací není součástí nejlevnějších modelů.

Dle zástupců amerického výrobce nabízí Surface Book dvojnásobný výkon oproti konkurenčnímu zařízení Apple MacBook Pro. Pokud by to byla pravda, pak bude Surface Book nejvýkonnějším 13palcovým notebookem na trhu, jehož baterie přesto na jedno nabití vydrží až 12 hodin.

Displej zařízení je chráněn krycím sklem tloušťky 0,4 mm, které zároveň výborně reaguje na dotyk, a zobrazuje 6 milionů pixelů, což tedy přináší hustotu 267 ppi. Vyšperkována byla i výše zmíněná klávesnice, která je podsvícená, tlačítka se na ní pohybují přesně o 1,6 mm a navíc je doplněna o skleněný touchpad optimalizovaný pro systém Windows 10.

Pod GPU Nvidia se nachází dvojice portů USB 3.0 a slot na SD karty. Odnímatelný displej je díky integraci portů do doku tenký jen 7,7 mm. V USA je možné si laptop předobjednat již nyní za cenu od 1 500 USD (asi 36 tisíc korun).

Zdroj: PCWorld.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře