Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #8

vydáno 27. 5. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Black Sabbath, Black Sabbath: Paranoid, Blu-ray, dokument, Eagle Rock Entertainment, Eagle Vision Media, ELP, Emerson, Lake & Palmer, Emerson, Lake & Palmer: Live At Montreux 1997, koncert, Live At Montreux, Live At Montreux 1997, Mojo, Paranoid, Reprise, The Doors, The Moody Blues, The Moody Blues: Threshold of a Dream, Threshold of a Dream, Tom Petty & The Heartbreakers, Tom Petty and the Heartbreakers, Tom Petty and the Heartbreakers: Mojo, When You're Strange

Obraz a zvuk ve vysokém rozlišení sluší nejen filmům, ale i hudbě. Protože se takových Blu-ray disků objevuje stále více a dají se sledovat i bez českých titulků, rozhodli jsme se vám jednou za měsíc přinést pár tipů. Tentokrát to bude Tom Petty, trio Emerson, Lake & Palmer, progresivní The Moody Blues, paranoidní Black Sabbath a The Doors.

Až na naprosté výjimky nejsou hudební Blu-ray disky regionálně kódované – a tím myslíme všechny, ne jen následujících pět. Objednat si je tedy můžete odkudkoliv ze světa, na našem trhu je jich totiž v oficiální distribuci jen zanedbatelné množství.

DVDobchod.cz - logo

TIP: Hudební Blu-ray sekce našeho partnera – e-shopu DVDobchod.cz – obsahuje velké množství importovaných titulů, ze kterých si jistě vybere fanoušek každého hudebního žánru.

Tom Petty and the Heartbreakers: Mojo

Tom Petty and the Heartbreakers: Mojo

Americký zpěvák, kytarista a hudební skladatel Tom Petty je už od roku 1976 neodmyslitelně spjat se skupinou The Heartbreakers, která ho doprovází nejen na koncertech, ale podílí se i na všech albech. Ta ostatně společně vydávají dodnes – aktuálně je připraveno to zatím poslední, nazvané Mojo. Patnáctipísňové album vychází kromě CD 29. června také na Blu-ray ve formě audio tracků (stereo PCM a DTS-HD Master Audio 5.1), doplněných pouze jednoduchým navigačním menu a slideshow fotografií. Vydává společnost Reprise.

Emerson, Lake & Palmer: Live At Montreux 1997

Emerson, Lake & Palmer: Live At Montreux 1997

Keith Emerson, Greg Lake a Carl Palmer tvořili v 70. letech minulého století jednu z nejpopulárnějších rockových superskupin – ELP. Za dobu své existence (1970–1978) prodali 40 milionů alb a legendární byly také jejich monstrózní koncerty. Ve své tvorbě kombinovali rockové postupy s vážnou hudbou a lze je považovat za průkopníky progresivního a symfonického rocku. Když se trio dalo v roce 1992 na několik let znovu dohromady, zavítalo také do Montreux; devadesátiminutový záznam tohoto koncertu se po třinácti letech dočká i Blu-ray vydání. 22. června vydává Eagle Rock Entertainment.

The Moody Blues: Threshold of a Dream

The Moody Blues: Threshold of a Dream

Dalším zástupcem progresivně-symfonického roku je dodnes aktivní britská skupina The Moody Blues – jedna z nejúspěšnějších a nejdéle působících skupin rockové historie. O schopnostech jejích členů hovoří i deset zlatých alb a tři platinová, která získali za desky vydané v rozmezí let 1967–1981 (teď už sláva pravda trochu pohasla). Osmdesátiminutový záznam koncertu z festivalu Isle of Wight, který se konal v roce 1970, vyšel na DVD teprve před dvěma roky a na Blu-ray jsme si museli počkat ještě o něco déle: 22. června vydává Eagle Rock Entertainment.

Black Sabbath: Paranoid

Black Sabbath: Paranoid

Black Sabbath je jednou ze skupin, které (například spolu s Led Zeppelin) definovaly heavy metal a mají v něm stále značný vliv. Od roku 1968 se sice mnohokrát změnila sestava členů, původní složení s charismatickým zpěvákem Ozzy Osbournem je ale od roku 1997 znovu aktivní a čas od času koncertuje. Absolutně nejúspěšnější album Paranoid z roku 1970 vychází 28. června také na Blu-ray v edici Classic Albums společnosti Eagle Vision Media. Tato edice se snaží postupně představovat zásadní hudební počiny formou dokumentů, složených z rozhovorů s hudebníky a autory, archivních záznamů, hudebních ukázek, videoklipů a dalšího materiálu. Pro příznivce Black Sabbath to jistě bude velmi zajímavé.

When You're Strange (2009)

When You're Strange (2009)

The Doors byla americká rocková skupina, založená roku 1965 v Los Angeles. Patřila k významným skupinám 60. let minulého století, doslova kultovní ikonou se stal především Jim Morrison, předčasně zesnulý zpěvák skupiny. The Doors svým hudebním stylem psychedelického / acid rocku ovlivnili celou řadu dalších muzikantů a natrvalo se zapsali do dějin moderní hudby. Právě o tom zajímavým způsobem pojednává nový hudební dokument When You're Strange, zahrnující také raritní a nikdy nevydané obrazové záznamy (na natáčení přímo spolupracovali členové kapely – klávesista Ray Manzarek a kytarista Robby Krieger). Na Blu-ray vydává 29. června Eagle Rock Entertainment – pro fandy The Doors povinnost!

Článek je součástí seriálu Hudební Blu-ray »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře