Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #4

vydáno 29. 1. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova, Ze světa

Tagy: Bad Company, Bad Company: Hard Rock Live, Blu-ray, dokument, Hard Rock Live, Jarek Nohavica, Jarek Nohavica: V Lucerně, Kabát, Kabát: Po čertech velkej koncert, koncert, Madonna, Madonna: Sticky & Sweet, Po čertech velkej koncert, Sticky & Sweet, The Kids Are Alright, The Who, V Lucerně

Obraz a zvuk ve vysokém rozlišení sluší nejen filmům, ale i hudbě. Protože se takových Blu-ray disků objevuje stále více a dají se sledovat i bez českých titulků, rozhodli jsme se vám na konci každého měsíce přinést pár tipů. Tentokrát to bude nesmrtelná Madonna, dokumentární The Who, superskupina Bad Company, písničkář Jarek Nohavica a výroční Kabáti.

Až na naprosté výjimky nejsou hudební Blu-ray disky regionálně kódované – a tím myslíme všechny, ne jen následujících pět. Objednat si je tedy můžete odkudkoliv ze světa, na našem trhu je jich totiž v oficiální distribuci jen zanedbatelné množství.

DVDobchod.cz - logo

TIP: Hudební Blu-ray sekce našeho partnera – e-shopu DVDobchod.cz – obsahuje velké množství importovaných titulů, ze kterých si jistě vybere fanoušek každého hudebního žánru.

Madonna: Sticky & Sweet

Madonna: Sticky & Sweet (Blu-ray)

Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie, známá pod prvním křestním jménem jako Madonna, je populární americká zpěvačka, skladatelka, tanečnice, herečka, producentka a módní ikona, svého času sexuální symbol. Madonna je považována za nekorunovanou královnu populární hudby, podle Guinnesovy knihy rekordů z roku 2007 je také zpěvačkou s největším příjmem. Koncertní Blu-ray disk Sticky & Sweet zachycuje její vystoupení v Buenos Aires, které proběhlo roku 2008 v rámci stejnojmenného turné. Čtyřiadvacet písní bude doplněno půlhodinovým dokumentem ze zákulisí, Warner Music připravuje vydání na 30. března 2010.

The Kids Are Alright (1979)

The Kids Are Alright (1979) (Blu-ray)

Představte si: Do televizního pořadu, jenž se vysílá živě, si usměvavý moderátor pozve populární rockovou kapelu. Mladí pánové svými neuvěřitelnými vtípky dovádějí přítomné střídavě k úžasu a do stavu zděšení. To ale ještě nic není – po ukázce z jejich nové desky, našlapané rockové vypalovačce My Generation, skupina rozmlátí kytary a bicí, ve studiu zavládne chaos a vysílání musí být přerušeno… Přesně to se sice v šedesátých letech dělo kolem skupiny The Who, dokument The Kids Are Alright z roku 1979 je ale především biografií, sestavenou z často raritních záznamů koncertních vystoupení. Na Blu-ray vychází 2. března pod taktovkou Universal Music.

Bad Company: Hard Rock Live

Bad Company: Hard Rock Live (Blu-ray)

Bad Company byla anglická blues rocková superskupina založená v roce 1973, sestávající z členů slavných skupin Free, Mott the Hoople a King Crimson. Skupinu řídil hudební manažer Peter Grant, který přivedl k ohromnému úspěchu například i Led Zeppelin. Debutové album Bad Company z roku 1974 bylo mezinárodním hitem jedné z prvních superskupin, které vznikly v 70. letech. Hard Rock Live je unikátním záznamem koncertu z roku 2008, na kterém se skupina jen pro tento jediný večer po letech zase sešla na pódiu. Blu-ray disk doplněný audio CD verzí vychází 2. února u společnosti Image Entertainment.

Kabát: Po čertech velkej koncert

Kabát: Po čertech velkej koncert (2009) Blu-ray

Koncert úspěšné tuzemské skupiny Kabát z 12. září 2009, který se konal k dvacátému výročí nepřetržitého fungování, snímalo celkem 26 Full HD kamer a vysokou kvalitu obrazu doplňuje na Blu-ray i špičkový 5.1 zvuk. Čistě hudebně tento disk sice nemusí zaujmout úplně každého, po technické stránce se ale podle slov tvůrců jedná o něco ojedinělého (samozřejmě v rámci České republiky). Blu-ray disk Po čertech velkej koncert je v prodeji už od konce prosince 2009, i když se na e-shopech zatím vyskytuje jen poměrně málo.

Jarek Nohavica: V Lucerně

Jarek Nohavica: V Lucerně (2010) Blu-ray

Písničkář Jaromír Nohavica je proslulý svým vztahem k novým technologiím a jeho první koncertní Blu-ray disk je toho důkazem. Živák V Lucerně, jehož obsah byl pořízen loni v dubnu na sérii jako obvykle vyprodaných koncertů, je k dispozici od začátku tohoto týdne. Zatím pouze exkluzivně přes web písničkáře, ale časem by měl proniknout i do standardní distribuce. HDmag.cz přinese v nejbližší době recenzi tohoto disku, takže se máte na co těšit.

Článek je součástí seriálu Hudební Blu-ray »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře