Hudební Blu-ray - aby uši a oči měly radost #10

vydáno 2. 8. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Camp Rock, Camp Rock 2: The Final Jam, Camp Rock 2: Velký koncert, Creed, Creed: Live, film, koncert, Les Paul, Les Paul: Live in New York, Live, Live in New York, Monty Python, Monty Python: Copak je to za Mesiáše..., Not the Messiah: He's a Very Naughty Boy, The Runaways

Obraz a zvuk ve vysokém rozlišení sluší nejen filmům, ale i hudbě. Protože se takových Blu-ray disků objevuje stále více, rozhodli jsme se vám jednou za měsíc přinést pár tipů. Tentokrát to budou Creed, otec elektrické kytary Les Paul, divadelní muzikál podle Života Briana, rockerky The Runaways a tragédie Camp Rock 2.

Až na naprosté výjimky nejsou hudební Blu-ray disky regionálně kódované – a tím myslíme všechny, ne jen následujících pět. Objednat si je tedy můžete odkudkoliv ze světa, na našem trhu je jich totiž v oficiální distribuci jen zanedbatelné množství.

DVDobchod.cz - logo

TIP: Hudební Blu-ray sekce našeho partnera – e-shopu DVDobchod.cz – obsahuje velké množství importovaných titulů, ze kterých si jistě vybere fanoušek každého hudebního žánru.

Monty Python: Copak je to za Mesiáše… (Not the Messiah: He's a Very Naughty Boy, 2010)

Monty Python: Copak je to za Mesiáše... (Not the Messiah: He's a Very Naughty Boy, 2010)

V roce 1979 obrátil Monty Pythonův Život Briana biblický příběh vzhůru nohama. Teď autoři muzikálu Spamalot proměnili dnes již klasickou hudbu k nepoznání! Připravte se na komediální mistrovské dílo, kombinující nezapomenutelný humor nejslavnějšího filmu Monty Pythonů s majestátní velkolepostí symfonického orchestru. V rámci jedinečného a neopakovatelného divadelního muzikálu se na jednom pódiu po dlouhé době setkali kmenoví členové Monty Pythonova létajícího cirkusu Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones a Terry Gilliam. Na Blu-ray vydává Sony Pictures, v Evropě bude disk dostupný od 18. srpna.

Les Paul: Live in New York

Les Paul: Live in New York (Blu-ray)

Lester William Polsfuss, známější jako Les Paul (1915–2009), byl americký jazzový kytarista a vynálezce. Významně přispěl k počátkům vývoje vývoje elektrické kytary, je považován za jejího „otce“ – legendární model Gibson Les Paul je samozřejmě pojmenován po svém autorovi. Les Paul také uvedl do praxe overdubbing, delay efekt nebo vícestopé nahrávání. Kytarový velikán aktivně vystupoval doslova až do své smrti; v roce 2005 byl na počest jeho devadesátých narozenin v Carnegie Hall uspořádán koncert, kterého se zúčastnil například Steve Miller, Jose Feliciano a další význační kytaristé i zpěváci. Záznam této výjimečné akce vydává na Blu-ray 24. srpna společnost Questar.

Camp Rock 2: Velký koncert (Camp Rock 2: The Final Jam, 2010)

Camp Rock 2: Velký koncert (Camp Rock 2: The Final Jam, 2010)

A teď něco pro silné povahy: Camp Rock je hudební televizní film z roku 2008, korespondující v rámci kanálu Disney s tituly typu Muzikál ze střední nebo Hannah Montana. Teenagerský výplach mozku, který nemá s rockem společného vůbec nic, se letos dočkal pokračování. Opět se setkáme s nejprotivnějším boybandem všech dob – Jonas Brothers, podíváme se do letního hudebního tábora plného mladých, krásných, všestranně nadaných a prostě cool lidiček, zapleteme se do nezbytného zamilovaného příběhu a poslechneme si kvalitní „rockové“ písničky v podání zkušených patnáctiletých muzikantů… Pokud máte děti kolem dvanácti let, tak je tohoto zážitku raději ušetřete, starší dorost vám ho omlátí o hlavu sám. Na Blu-ray vydává 20. září Disney / Buena Vista a existuje více než reálná šance, že se objeví i na našem trhu.

The Runaways (2010)

The Runaways (2010)

První dívčí rocková kapela The Runaways vznikla už v druhé polovině 70. let a dokázala se proslavit hned několika nesmrtelnými hity – I love rock'n'roll, CherryBomb a dalšími. Duší kapely byla Joan Jett, kterou v životopisném filmu ztvárnila Kristen Stewart; naopak „ozdobou“ kapely a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála stále se zlepšující Dakota Fanning. Film, založený právě na memoárech Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami kapely, které vedly zákonitě až k rozpadu… Na Blu-ray vydává v Evropě 22. října společnost Alive.

Creed: Live

Creed: Live (Blu-ray)

Jednou z nejvýraznějších post-grungeových formací je floridská skupina Creed. Po deseti letech největší slávy se v roce 2004 sice rozpadla, ale už v roce 2009 se albem Full Circle úspěšně vrátila na scénu. V září téhož roku proběhl v Houstonu velkolepý koncert, který se čtyřikrát zapsal do Guinessovy knihy rekordů – v první řadě za největší počet kamer, použitých při záznamu živého hudebního vystoupení. Těch bylo celkem 239 (!) a všechny byly samozřejmě Full HD. Blu-ray vydání tohoto výjimečného koncertu obsahuje sedmnáct průřezových skladeb (včetně zřejmě nejslavnější What If) a v USA ho 26. října vydává Dc3 Music Group.

Článek je součástí seriálu Hudební Blu-ray »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře