Hitchcock LIVE: Užijte si Hitchcockovo Psycho naživo!

vydáno 7. 1. 2015 | autor Anna Kopecká | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Alfred Hitchcock, FOK, horor, Obecní dům, Psycho, Smetanova síň Obecního domu, Symfonický orchestr hl. m. Prahy

Hitchcock LIVE (poster) Již 19. února19:30 se Smetanova síň v pražském Obecním domě promění na speciální „kinosál“, kterým se rozezní ikonická hudba z hororu Psycho.

Zřejmě nejsignifikantnější snímek z bohaté filmografie nekorunovaného krále napětí Alfreda Hitchcocka bude v sále promítán v originálním znění s českými titulky a vzhledem k lokaci ho nedoprovodí nikdo jiný než Symfonický orchestr hlavního města Prahy. Ten je v čele s dirigentem Janem Kučerou a více než šedesátihlavým tělesem FOK připraven všem návštěvníkům nabídnout vskutku nezapomenutelný audiovizuální zážitek.

Symfonici zahrají veškerou hudbu, která ve filmu běžně zní, a je dílem oscarového hudebního skladatele Bernarda Herrmanna. Ten je mimo jiné znám svými kompozicemi k filmům Občan Kane, Den, kdy se zastavila Země (samozřejmě ve verzi z roku 1951) či dalšímu Hitchcockovu snímku Vertigo.

„Hitchcock live je nová společnost, která si dala za cíl poskytnout lidem ještě větší zážitek z filmů tohoto režiséra. Jsme filmovými a hudebními fanoušky a přinášíme projekt, který ještě nebyl v takovém provedení doma ani v cizině uskutečněn,“ dodávají Peter Marček a Josef Císař, promotéři akce.

Vstupenky za cenu 890 korun jsou již teď k dispozici online v síti Ticketstream či v cestovních kancelářích Čedok, FIRO-tour a knihkupectvích Kanzelsberger. Více o akci se dozvíte na oficiálním webu či na Facebooku.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře