Co se děje na Blu-ray, když spíte?

vydáno 2. 12. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 1080p, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, Magic Box, Paramount, Paramount Pictures, Paranormal Activity

Paranormal Activity (2007)

Horor Paranormal Activity (FDb.cz) už několik týdnů drásá nervy diváků v zahraničí. Jejich reakce po shlédnutí filmu jsou jednoznačné: hrůzostrašný, strhující a jeden z nejděsivějších filmů všech dob. Není potřeba, aby tekla krev. Nervy každého jednoduše ničí „něco“, co se probouzí v noci, když lidé usnou a baví se na jejich nekonečném strachu.

Historie vzniku tohoto neobvyklého snímku je poměrně zajímavá. Film byl natočený ruční kamerou a stál směšných 11 tisíc dolarů. Hravě se zaplatil již během prvního víkendu – za 13 dní od uvedení, a to pouze v několika amerických kinech, se jeho tržby vyšplhaly přes 1 milion dolarů. Po 20 dnech od premiéry měl film na kontě více než 12 milionů dolarů.

Díky obrovskému zájmu fanoušků je film nyní uváděn do kin celosvětově, což si na webových stránkách www.paranormalmovie.com vyžádalo přes milion lidí (jednalo se o velmi dobře připravenou virální propagační kampaň). Jde tak o historicky první film, který je do kin uváděn na přání diváků. V České republice si diváci mohli film vyžádat na stránkách cz.paranormalactivity.sk.

29. prosince vydává v regionu A (USA) studio Paramount horor Paranormal Activity také na Blu-ray. I tomu předcházela neobvyklá kampaň: přes webové stránky filmu mohl kdokoliv poslat své jméno a mít tak jistotu, že bude uveden v titulcích filmu jako jeden z těch, díky kterým se film dostal do celosvětové distribuce.

Technické parametry disku budou standardní – 1080p video a DTS-HD Master Audio 5.1, ačkoliv obojí je vzhledem k podmínkách vzniku filmu v podstatě zbytečné (z víceméně „amatérského“ záznamu nelze získat lepší kvalitu). Jediný bonus má tvořit alternativní konec, který dosud nebylo možné nikde vidět.

Paranormal Activity (2007)

Studio Paramount naprostou většinu svých Blu-ray vydání regionálně nekóduje, americkou edici si tedy u nás s největší pravděpodobností bez problémů přehrajeme. Tituly Paramount Pictures u nás na Blu-ray distribuuje společnost Magic Mox, čistě teoreticky je tedy možné, že se Paranormal Activity objeví během příštího roku i u nás s českou jazykovou výbavou, jisté to ale samozřejmě není.

Paranormal Activity (2007)

Co se děje, když spíte?

Mladý pár Katie a Micah se nastěhuje do nového domu v San Diegu. Obyčejný pár v obyčejném domě. Za krátký čas začne mít Katie dojem, že v domě nejsou sami. Věci se pohybují, z různých míst se ozývají divné zvuky. Micah si myslí, že se Katie jen něco zdá. Aby jí dokázal, že se mýlí, nainstaluje do ložnice videokameru. Velká chyba!

Cosi nehmatatelného v domě je. Teď už to vědí oba. Denně zažívají útoky čehosi nevysvětlitelného. Hrůzné zážitky přicházejí každou noc a jejich intenzita se stupňuje. Mladý pár se ocitá na pokraji šílenství, vyčerpání a nekončící hrůzy. Stmívá se a nadchází další noc… Bude tahle jejich poslední nebo se dočkají východu slunce?

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře