CES 2001: Stylové fotoaparáty Samsung ST5500 a ST5000

vydáno 18. 1. 2010 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: 720p, AllShare, AMOLED, Bluetooth, CES 2010, DLNA, Facebook, fotoaparát, fotorámeček, H.264, HDMI, HDTV, LCD, Picasa, Samsung, Schneider-KREUZNACH, Smart Auto, Smart Gesture, ST5000, ST5500, TFT, Wi-Fi, WVGA, YouTube

Samsung logo

Ultrastylový a ultratenký ST5500 nabízí dotykový displej AMOLED a podporu bezdrátového připojení.

Společnost Samsung představila na veletrhu CES 2010 dva nové modely fotoaparátů – ST5500 a ST5000 – stylové digitální fotoaparáty s rozlišením 14,2 megapixelů, které jsou nabity řadou jedinečných funkcí a přinášejí spotřebitelům jednoznačně větší požitek z práce s digitální fotografií.

Nové modely Samsung ST5500 a ST5000 na první pohled zaujmou ergonomickým a elegantním designem a jsou ideální volbou pro spotřebitele, který hodně cestuje a pohybuje se mimo domov a požaduje přístroj, který splní veškeré jeho požadavky.

Model ST5500 nabízí řadu skvělých doplňkových funkcí včetně podpory Wi-Fi a je vybaven 3,7" dotykovým AMOLED displejem s rozlišením WVGA, zatímco ST5000 nabízí dotykový displej o velikosti 3,5 palce. ST5500 získal také cenu Innovation Award na veletrhu CES 2010.

Spotřebitelé stále hledají fotoaparát, který by dokázal beze zbytku splnit veškerá jejich očekávání – digitální fotoaparát, který skvěle fotí, pěkně vypadá a nabízí hodně funkcí, které za všech okolností zaručí vynikající kvalitu fotografie nebo videonahrávky.

Digitální fotoaparát Samsung ST5000

Modely ST5500 a ST5000 na tuto potřebu reagují a v případě ST5500 jsme šli dokonce ještě o krok dále a nabízíme podporu několika možností připojení, takže uživatel může své fotografie a videa sdílet kdykoli a kdekoli.

Atraktivní design usnadňuje práci s přístrojem

Designérům společnosti Samsung se v případě ST5500 a ST5000 podařilo s pomocí technologie hydroformingu vytvořit fotoaparáty, které se mohou pochlubit jedním z nejzajímavějších vzhledů. Hydroforming poskytuje designérům větší volnost při navrhování výrobku a výrobcům zase umožňuje vyrábět výrobky s hladkými konturami, neviditelnými spoji a vysoce kvalitním povrchem.

Fotoaparáty ST5500 a ST5000 jsou úplně prvními výrobky v oblasti spotřební elektroniky, při jejichž výrobě byla technologie hydroformingu použita.

I přes to, že štíhlé nerezové tělo obou přístrojů má tloušťku pouhých 0,77 palce, mohou se modely ST5500 a ST5000 pochlubit vynikajícím objektivem Schneider‑KREUZNACH, jehož design se inspiruje poznámkami Leonarda da Vinci psanými zrcadlově obráceným písmem.

Po zapnutí přístroje se objektiv fotoaparátu vysune a na konkávním lesklém mezikruží obklopujícím čočky objektivu najdeme v nenápadném barevném provedení údaje o technických parametrech objektivu včetně ohniskové vzdálenosti a světelnosti.

Tyto údaje jsou napsány zrcadlovým písmem na vnitřní straně tubusu objektivu a zmizí, když se objektiv přirozeným pohybem zasune zpět do těla aparátu. Tento jedinečný designový prvek zanechá okamžitý a trvalý dojem.

Modely ST5500 a ST5000 mají také zkosený design, kdy je celý fotoaparát nakloněn o 7°. Tento jemný designový detail se ukázal jako nesmírně užitečný pro spotřebitele, kteří mají zájem pořizovat autoportréty nebo skupinové fotografie.

Digitální fotoaparát Samsung ST5000

Problém, na který mnoho spotřebitelů naráží u tradičních digitálních fotoaparátů při pořizování autoportrétů nebo skupinových snímků, je skutečnost, že aby fotoaparát zachytil úplný obraz, musí být umístěn mnohem výše než fotografované osoby. Díky sedmistupňovému zkosení modelů ST5500 a ST5000 objektiv vždy směruje na tváře fotografovaných osob, i když je fotoaparát umístěn níže.

Kromě toho jsou modely ST5500 a ST5000 namísto tradičního tlačítka spouště umístěného na horní části přístroje opatřeny zkoseným tlačítkem, takže se přístroj lépe drží a lépe se s ním pracuje.

Bezdrátové připojení

ST5500 nabízí celou řadu možností připojení včetně technologií Bluetooth 2.0, Wi-Fi a DLNA, a umožňuje tak spotřebitelům osvobodit se od svých laptopů nebo domácích PC a sdílet pořízené videozáznamy i fotografie skutečně kdykoli a kdekoli.

Pokud je k dispozici Wi-Fi signál, mohou jej uživatelé využít a odeslat své fotografie na jakoukoli e-mailovou adresu, kterou mohou zadat pomocí QWERTY klávesnice zobrazené na dotykovém displeji přístroje, nebo vybrat z adresáře uloženého ve fotoaparátu. QWERTY klávesnici lze také použít k napsání průvodní zprávy, která bude uložena v těle e-mailu.

Podpora Wi‑Fi připojení, která je jednou z funkcí modelu ST5500, uživatelům také umožňuje nahrát pořízené fotografie přímo na oblíbené webové stránky jako např. Facebook®, Picasa™, YouTube®, nebo také www.SamsungImaging.com.

ST5500 je kromě uvedeného vybaven také technologií AllShare společnosti Samsung, která spotřebitelům umožňuje sdílet obsah včetně fotografií a videozáznamů s dalšími zařízeními podporujícími DLNA, mezi něž patří např. HDTV nebo digitálními fotorámečky. Uživatelé modelu ST5500 takto kromě digitálních fotografií mohou bezdrátově přenášet i HD videozáznamy v rozlišení 720p.

Digitální fotoaparát Samsung ST5000

V zájmu zajištění maximální rychlosti přenosu a efektivity jsou všechny fotografie přenášené prostřednictvím Wi-Fi převedeny na rozlišení dva megapixely.

ST5500 podporuje také Bluetooth 2.0, a uživatelé tak mohou fotografie přímo sdílet s mobilními telefony podporujícími tuto technologii a přenášet je na ně. Při použití Bluetooth 2.0 fotoaparát automaticky digitální fotografie převádí na rozlišení 1024×768 (1 MB).

Dotykový displej s uživatelským rozhraním Smart Gesture

Samsung ST5500 je vybaven 3,7" dotykovým AMOLED displejem s rozlišením WVGA, zatímco ST5000 nabízí dotykový TFT LCD displej o velikosti 3,5 palce. Velké dotykové displeje obou modelů podporují uživatelské rozhraní Smart Gesture společnosti Samsung, které je doplněno vestavěným gravitačním senzorem.

Smart Gesture patří mezi nejpokročilejší a nejpřesnější dotyková uživatelská rozhraní, která jsou v současné době na trhu k dispozici, a umožňuje uživatelům snadno přistupovat k nejdůležitějším funkcím přístroje pouhým nakloněním fotoaparátu nebo gestem ruky.

Dílky technologii Smart Gesture mohou uživatelé s obsahem pracovat mnohem interaktivnějším a zábavnějším způsobem a fotografiemi uloženými v přístroji mohou například listovat pouhým přejetím prstu po displeji nebo nakloněním přístroje na požadovanou stranu.

S pomocí rozhraní Smart Gesture mohou uživatelé také mazat snímky uložené v přístroji – postačí, když příslušný obrázek pomocí prstu „přeškrtnou“ – nebo mohou také snímek otočit pomocí kroužku (O), který na displeji prstem naznačí.

Uživatelské rozhraní Smart Gesture uživatelům nabízí také užitečné funkce automatického ostření, mezi něž patří automatické sledovaní vybraného objektu nebo automatické ostření jedním dotykem. Sledování vybraného objektu uživatelům umožňuje zaostřit na jakékoli místo zobrazené na displeji pouhým dotykem prstu.

Digitální fotoaparát Samsung ST5000

Po vybrání vybraného objektu na něj fotoaparát zůstává zaostřený, i když uživatel změní kompozici snímku. Díky podpoře jednodotykového automatického ostření může uživatel také přidržet prst na zvoleném místě po dobu dvou sekund, a dojde k automatickému pořízení snímku.

Výkonný optický zoom

Modely ST5500 a ST5000 nabízejí výkonný 7× optický zoom, kterého je dosaženo pomocí výkonného, masivního objektivu Schneider‑KREUZNACH. Rozmazání obrazu zabraňuje technologie duální stabilizace obrazu společnosti Samsung, která doplňuje objektiv přístroje a zahrnuje jak optickou, tak digitální stabilizaci vyrovnávající nepříznivý vliv třesoucí se ruky uživatele.

Výhod 7× optického zoomu a stabilizace obrazu mohou koncoví uživatelé u obou modelů využít také při nahrávání videa. ST5500 i ST5000 podporují nahrávání videa v HD rozlišení 720p při 30 snímcích za sekundu. Videozáznam je ukládán ve formátu H.264.

Oba modely jsou také vybaveny konektory HDMI, takže uživatelé mohou své digitální fotografie i videozáznamy v HD rozlišení snadno prohlížet na HDTV nebo monitoru s HD rozlišením.

Inteligentní funkce

U nových modelů Samsung ST5500 a ST5000 je také snadnější než kdykoli dříve dosáhnout dokonalých výsledků díky technologii Smart Auto 2.0 pro rozpoznání scény (lze použít při fotografování i natáčen videa). Technologie Smart Auto 2.0 automaticky rozpozná prostředí, ve kterém uživatel přístroj používá, a zvolí takové nastavení, které zaručí nejlepší možný výsledek.

Technologii Smart Auto 2.0 pro rozpoznání scény lze použít i při nahrávání videa – v tomto případě zaručí maximální kvalitu záznamu bez ohledu na to, kde nahrávání probíhá.

Článek je součástí série, informující o akci CES 2010 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře