Blu-ray filmy na obzoru - #40

vydáno 29. 1. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Aréna, Blu-ray, film, Invaze, JCVD, Miracle at St. Anna, Pouto nejsilnější, Rachel getting married, Rychle a zběsile, Rychle a zběsile 2, Rychle a zběsile: Tokijská jízda, Soul Men, Tichá flétna

Blu-ray Disc logo

Ani tento týden jsme nezapomněli na výběr těch nejzajímavějších Blu-ray titulů, které se teprve připravují k vydání. Těšit se můžeme například na sci-fi Invaze, kompletní trilogii Rychle a zběsile nebo překvapivě dobrý návrat akčního hrdiny JCVD.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Soul Men (2008)

Soul Men (2008)

Bývalí zpěváci Louis a Floyd (Samuel L. Jackson a Bernie Mac) se dlouhou dobu nestýkali. Až nyní, když se jim absolutně nechce, se vydávají na společnou cestu přes celou zemi. Chtějí totiž uspořádat společný koncert na počest svého zesnulého kamaráda. Do toho se jim připlete filmová zpěvačka Cleo (Sharon Leal), která věří, že je Floydovou dcerou… Hudební komedii Soul Men (FDb.cz) vydává na Blu-ray 10. února The Weinstein Company s Dolby TrueHD 5.1 zvukem, komentářem režiséra a několika krátkými dokumenty o natáčení.

Tichá flétna / Aréna (1978)

Tichá flétna / Aréna (Circle of Iron, 1978)

Hrdinou dobrodružného příběhu je bojovník a mistr zápasu Cord, který chce mezi „barbary“ získat tajemnou knihu mudrců. Na své pouti potkává lidi a bytosti různých ras a národů. Než nalezne to, co hledá, musí projít několika těžkými zkouškami… Film Tichá flétna / Aréna (Circle of Iron, FDb.cz) podle scénáře legendárního Bruce Lee a jeho žáka Jamese Coburna vydává na Blu-ray 19. května BlueUnderground s VC-1 obrazem, DTS-HD Master Audio 7.1 i Dolby TrueHD 7.1 zvukem, audiokomentářem režiséra Richardas Moorea, rozhovorem s hercem Davidem Carradinem a dalšími členy štábu.

Pouto nejsilnější (1945)

Pouto nejsilnější (Brief Encounter, 1945)

Pouto nejsilnější (Brief Encounter, FDb.cz) je přepisem divadelní hry Noela Cowarda o vztahu dvou už nemladých lidí, kteří se zamilovali navzdory faktu, že oba mají své životní partnery a rodinné zázemí. V civilně pojatých a psychologicky věrohodných postavách excelují a publikum spolehlivě dojímají Celia Johnson a Trevor Howard, režie Davida Leana ozvláštňuje příběh téměř dokumentaristickým pojetím v kresbě exteriérů a prostředí. Romantický film vydává na Blu-ray ve Velké Británii 2. února společnost ITV DVD s Dolby Digital 2.0 zvukem, černobílým obrazem v původním formátu 4:3, dokumentem o snímku a také krátkým infem o průběhu restaurování.

Invaze (1996)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jeho laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce… Komorní sci-fi Invaze (The Arrival, FDb.cz) vydává na Blu-ray 21. dubna studio LionsGate s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 7.1 zvukem a dosud neupřesněnými bonusy.

Rachel getting married (2008)

Rachel getting married (2008)

Kym (Anne Hathaway) se po dlouhých letech vrací domů, aby se zúčastnila svatby své sestry Rachel. Kym se za tu dobu změnila, její život zasáhlo několik krizí a léčila z drogové závislosti. Svatba je ale událost, na kterou se nezapomíná, většina rodiny na ni proto dorazila se záměrem dobře se bavit. Kym si s nikým příliš neporozumí, její černý humor a drzé poznámky zanedlouho začnou strhávat pozornost a bohužel i tak trochu kazit svatební náladu… Drama Rachel getting married (FDb.cz) vydává na Blu-ray 10. března Sony Pictures s obvyklou základní výbavou: MPEG-4 AVC obraz, Dolby TrueHD 5.1 zvuk, dva audiokomentáře a vynechané scény

JCVD (2008)

JCVD (2008)

Jean-Claude Van Damme, akční hvězda 90. let, hraje v tomto překvapivě dobrém snímku sám sebe. Pokorně se vrací do své rodné Belgie, úspěšně překoná své závislosti a dokonce se ocitne tváří v tvář skutečným zločincům, které musí vyřídit svými pověstnými drtivými schopnostmi. Kriminální drama JCVD (FDb.cz) vydává na Blu-ray 2. února společnost Revolver Entertainment, bonusy tvoří vynechané scény, teasery, půlhodinový dokument o vzniku filmu a více než hodinu trvající pohled na jeden den ve skutečném životě JCVD.

Rychle a zběsile (2001), Rychle a zběsile 2 (2003), Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006)

Všechny tři dosavadní fimy série Rychle a zběsile mají něco společného: rychlá nablýskaná auta, nelegální okruhy na periferiích světových velkoměst, soupeřící „gangy“ závodníků, doslova stáda krásných mladých dívek, více či méně charismatické hlavní hrdiny a slušně řečeno velmi jednoduchý příběh. Akční filmy Rychle a zběsile (The Fast and the Furious, FDb.cz), Rychle a zběsile 2 (2 Fast 2 Furious, FDb.cz) a Rychle a zběsile: Tokijská jízda (The Fast and the Furious: Tokyo Drift, FDb.cz) vydává studio Universal 24. března formou Blu-ray boxu. Každý z filmů bude kromě DTS-HD Master Audio 5.1 zvuku vybaven také BonusView videokomentáři, vynechanými scénami, audiokomentáři režisérů, herců a dalších tvůrců filmu, celou řadou dokumentů, BD-Live obsahem a také D-Box kódy.

Miracle at St. Anna (2008)

Miracle at St. Anna (2008)

Válečné drama režiséra Spike Lee vypráví příběh čtyř černých amerických vojáků, členů „černé“ divize americké armády, operující v Toskánsku během druhé světové války. Společně zakusí tragédii i vítězství a najdou sami sebe, když za nepřátelskou linií jeden z nich zariskuje a zachrání italského chlapce. Čtveřice tak zůstane oddělena od své jednotky… Snímek Miracle at St. Anna vydává na Blu-ray 10. února studio Disney v MPEG-4 AVC obrazem, rozhovory s režisérem, válečnými veterány a historiky, vynechanými scénami a dalšími bonusy.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře