Zrestaurovaný Lawrence z Arábie přijede do Varů

vydáno 21. 6. 2012 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy

Tagy: Blu-ray, Hoří, má panenko, Lawrence of Arabia, Lawrence z Arábie, Sedmikrásky

Více než pětileté čekání na jeden z nejzásadnějších snímků filmové historie se pomalu chýlí ke konci, a ačkoliv stále nevíme, kdy se dočkáme vydání Lawrence z Arábie na Blu-ray, můžeme se již za pár dní na vlastní oči přesvědčit, jak tahle 70mm klasika Davida Leana po detailní restauraci vypadá na velkém plátně.

Po uvedení na letošním festivalu v Cannes totiž přijede velbloud s Peterem O'Toolem do karlovarského hotelu Thermal, kde 4. července v 9 hodin dopoledne svlaží oční bulvy filmových nadšenců, kteří o vstupenky jistě svědou nelístostný souboj. A jelikož budeme mezi nimi, můžete se – v případě, že se do sálu sami neprocpete – v podstatě obratem těšit na první dojmy, které si rozhodně nebudeme nechávat pro sebe.

Lawrence z Arábie

Pokud byste se ale 6. července nacházeli v Brooklynu (popřípadě 3. srpna v Los Angeles), můžete si udělat ještě jednu kinematografickou radost. Právě na těchto dvou místech totiž nezávislá distribuční společnost Janus Films uvede nový 35mm přepis ikonických Sedmikrásek Věry Chytilové. Anarchistické ikony československé Nové vlny, vyprávějící o dvou děvčatech, které se v důsledku zkaženosti světa začnou chovat jako největší svině na světě.

Stihnout takovou premiéru by bylo jistě příjemné, nicméně pro nás je zásadnější, že se tím zvýšila pravděpodobnost vydání na Blu-ray, kde v nejbližších měsících čekáme i Jirešův Žert a formanovské Hoří, má panenko, které v létě rovněž uvidíme mezi procházkami po lázeňské kolonádě.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře