Zombieland nerozchodíš ani na Blu-ray

vydáno 23. 12. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: BD-Live, Blu-ray, BonusView, DTS-HD Master Audio, film, Malá Miss Sunshine, MovieIQ, MPEG-4 AVC, Sony Pictures, Superbad, Tahle země není pro starý, Zábavný park, Zombieland

Zombieland (2009)

Woody Harrelson se před nedávnem podílel na kriminálním dramatu Tahle země není pro starý, které získalo Oscara v kategorii Nejlepší film. A teď na tento výkon navazuje rolí v pochybném filmu s názvem Zombieland (FDb.cz)…? Ano, jedno z největších překvapení letošního roku stojí rozhodně za shlédnutí, v kině i na Blu-ray!

Harrelson sám říká, že ho na hororové komedii zaujal scénář: „Pohybuje se na pomezí černé komedie a zombie hororu. To není snadné – musíte ve filmu zachovat určitou dávku reality, jinak se z něj stane fraška, ale to má zase další háčky.“ Kromě toho tu má možnost nakopat zadek zombies. Co víc by si vlastně mohl přát!

Co se podoby zombies samotných týče, jedním z klíčových rozhodnutí bylo, že zombies samotné nebudou legrační, ale naopak budou kontrastovat lehkovážnějšímu tónu, který nastavují hlavní hrdinové. Aby toho bylo dosaženo, rozhodl se debutující režisér Robert Fleischer ignorovat staré a opotřebované zombies ve prospěch modernějšího pojetí.

„Klasické a tradiční zombie vznikají z nemrtvých,“ vysvětluje Fleischer. „Chtěl jsem, aby se náš příběh co nejvíc blížil realitě, takže jsme rozhodli, že v našem případě půjde o skutečnou nemoc, která zmutovala a šíří se podobně jako nákaza.“ Bylo také rozhodnuto, že ve filmu nezazní vysvětlení toho, co tuto epidemii způsobilo. „Jde prostě o postapokalyptický svět,“ říká režisér.

V dalších rolích se představí například Jesse Eisenberg (Zábavný park), Emma Stone (Superbad) nebo mladičká, ale velmi talentovaná Abigail Breslin (Malá Miss Sunshine). Film je už několik týdnů k vidění v tuzemských kinech, Blu-ray vydání připravuje Sony Pictures pro Ameriku (region A) na 2. února, pro Evropu (region B) pak na 15. března.

Technické specifikace disku ještě nebyly zveřejněny, očekávat ale můžeme studiový standard – MPEG-4 AVC obraz a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk. Obě edice by měly mít stejnou, poměrně bohatou bonusovou výbavu: audiokomentář, dokumenty In Search of Zombieland a Zombieland is Your Land, vynechané scény, BonusView videokomentář Beyond the Graveyard ve formě obrazu v obraze, BD-Live funkcionalitu MovieIQ (interaktivní online databáze informací o filmu a hercích) a trailery.

Dobrou zprávou je, že studio Sony svá Blu-ray vydání regionálně nekóduje, bez obav tedy bude možné pořídit si už v únoru americkou edici a nečekat do března. Česká jazyková podpora by se ovšem mohla objevit právě jedině na některé z mutací evropského vydání – mohla, jisté to zatím není.

Zombieland (2009)

To nerozchodíš…

Akční komedie společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies.

Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě.

Zombieland (2009)

Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého, nebo se nechat přemoci zombies?

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře