Začíná FotoŠkoda Fest, týden přednášek a workshopů na téma fotografie

vydáno 22. 9. 2014 | autor Anna Kopecká | sekce Novinky, Extra HD | téma Foto a video, Z domova | 3 komentáře

Tagy: Adobe, Canon, fotografie, FotoŠkoda, Fujifilm, Nikon, Novoflex, Olympus, Photokina, Wacom

Ode dneška až do soboty 27. září se v paláci Langhans ve Vodičkově ulici 37 v Praze koná již čtvrtý ročník FotoŠkoda festivalu. Ten dává všem neprofesionálním i (polo)profesionálním fotografům možnost seznámit se lépe s technikou a především se v oboru fotografie něco přiučit. A to přímo od profesionálů.

FotoŠkoda (cover photo)

Návštěvníci se mohou těšit na řadu přednášek, které jsou zdarma (avšak pozor, přednáškové místnosti nejsou nafukovací a je třeba se registrovat) a workshopů různorodých témat za lidové „tři stovky“ – něco se tak můžete dozvědět jak o autorství, výbavě fotoateliéru, současném dokumentu i sportovní a svatební fotografii. Vybere si tak snad opravdu každý foto-nadšenec. Součástí vstupného navíc budou i zajímavé akční nabídky a tisk fotografií do formátu A4 zdarma. K „osahání“ a vyzkoušení na místě také bude fotografická technika snad všech velkých značek na které si vzpomenete – Nikon, Fujifilm, Olympus, Eizo, Wacom, Adobe, Velbon, Joby, Lowepro, Novoflex. Představeny pak budou i novinky z největšího veletrhu a festivalu v oboru fotografie Photokina.

Mezi profesionály, kteří návštěvníkům věnují svůj čas a zkušenosti patří mimo jiné Dan Vojtěch, Pavel Schlemmer, Petr Jan Juračka či Jiří Růžek.

Více o festivalu se dozvíte na jeho oficiálních stránkách a registrovat se na přednášky a workshopy můžete přímo tady.

P.S. V rámci prostor Centra FotoŠkoda budou k vidění i výstavy, a to Dana Vojtěcha a Tomáše Trojana.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: Začíná FotoŠkoda Fest, týden přednášek a ...

Vložil Jarry (bez ověření), 22. Září 2014 - 17:10

Obrázek uživatele Jarry

Dobrý den, bohužel musím konstatovat, že náplň a kvalita tohoto internetového magazínu zaměřeného alespoň v minulosti především na dom. kino a Blue ray jde dosti razantně dolů. Poslední čím dál dle mého názoru nesmyslnější články nemající nic společného s výše uvedeným tématem, viz dnešní příspěvek od Anny Kopecké je toho dokladem.Informace o kvalitním tisku si v případě zájmu najdu jinde na internetu.Hd mag alespoň já pořád beru jako informační kanál PŘEDEVŠÍM O TÉMATECH MNOU VÝŠE UVEDENÝCH!!!Nevadí mi někdy konfrontační články Petra Semeckého, které občas vyvolají plamenější diskusy, nevadí mi články s přesahem k promítacím multiplexům , případně jiné, ale bohužel ty nejcenější informace o připravovaných Bd filmech, recenze jak filmů tak především technické zhodnocení jednotlivých provedení a jiné, jsou čím dál více OPOMÍJENY!!! Pokud je zájem o zatím stále nejvyšší v reálných domácích podmínkách dosažitelnou filmovou a zvukovou kvalitu ze strany audiofilní veřejnosti čím dál tím menší, tak prosím zrušte anebo zásadně zmněňte název magazínu a já již tyto stránky nebudu pravidelně navštěvovat,ale pokud je toto stále HD mag, tedy magazín o BLue Ray, tak prosím začněte naplňovat význam tohoto zaměření! Toto prosím není konfrontační korespondence, jen názor stále pravidelného čtenáře magazínu HD Mag. S pozdravem Jaromír Hlaváč.

Re: Začíná FotoŠkoda Fest, týden přednášek a ...

Vložil Psema (bez ověření), 22. Září 2014 - 18:10

Obrázek uživatele Psema

Dobrý den, mohl bych teď vytáhnout statistiku o tom, že 80 procent obsahu HDmagu tvoří články o filmech (ať už kino recenze, Blu-ray recenze, novinky), ale ono se stačí podívat na hlavní stránku, kde člověk vidí 5 z 8 článků o filmech.

Na úvod vaší poznámky jsem čekal výtku směrem k menšímu množství technických článků, ale pokud jde vážně jen o „informace o připravovaných filmech a recenze filmů“, pak poněkud nechápu, neboť většina filmů v české distirbuci zde má doplněný profil. Pravidelně vychází minimálně 4 recenze měsíčně s řadou doprovodných článků (žebříčky, první pohledy apod.) a novinky směřující na trh se píší snad pětkrát do týdne.

Jinak HDmag NIKDY nebyl čistě o Blu-ray, což jste zjevně nepochopil, a jen pro informaci, řada majitelů se v průběhu let snažila množství článků o filmech srazit zhruba na 20 procent, což by byl jen zlomek toho, kolik článků o BD a filmu obecně vychází nyní. Jinak označení HD se dnes rozhodně nevztahuje pouze k Blu-ray. Dnes se dá pod něj zařadit v podstatě vše od kino-techniky a kvality projekce až po nový iPhone nebo sportovní kamery, takže čekat, že se bude psát na HDmagu čistě o filmech je čistá utopie. Obzvlášť vzhledem k tomu, že se jedná o komerční subjekt a ten na filmy na Blu-ray mnoho financí nenaváže a musel by při daném směřování do půl roku skončit.

Re: Začíná FotoŠkoda Fest, týden přednášek a ...

Vložil Jarry (bez ověření), 22. Září 2014 - 20:08

Obrázek uživatele Jarry

Dobrý den, bohužel jsem ani jinou odpověď neočekával, spozdravem J.Hlaváč