Woodstock na Blu-ray: hudba, láska a drogy

vydáno 16. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: BD-Live, Blu-ray, dokument, Dolby TrueHD, film, koncert, VC-1, Warner Bros., Woodstock

Woodstock: 3 Days of Peace & Music Directors Cut 40th Anniversary Ultimate Collectors Edition (1970)

Autentický dokument z legendárního hudebního festivalu se na Blu-ray chystá v ultimátní třídiskové výroční edici. Kompletně remasterovaný a se zcela novými bonusy!

Studio Warner připravuje na 9. června pro region A (USA) velkolepě vybavenou edici s předlouhým názvem: Woodstock: 3 Days of Peace & Music Directors Cut 40th Anniversary Ultimate Collectors Edition (FDb.cz). Samotný filmový dokument bude zabírat dva dvouvrstvé 50 GB disky, obraz bude ve formátu VC-1 a zvuk Dolby TrueHD 5.1.

Třetí disk bude kompletně věnován bonusům, mezi které patří například zcela nové dokumenty The Museum at Bethelwoods: The Story of the Sixties & Woodstock, Woodstock: Untold Stories (18 vystoupení hudebníků, které dosud nebyly zveřejněny) a Woodstock: From Festival to Feature, BD-Live obsah ke stažení, možnost vytvořit si vlastní playlist koncertu a další.

Dobrou zprávou je, že Warner svá Blu-ray vydání zásadně regionálně nekóduje. Konkrétně tento film české titulky příliš nepotřebuje, není tedy problém objednat kolekci odkudkoliv a vrátit se zpátky do šedesátých let, samozřejmě ve vysokém rozlišení.

Woodstock (1970)

Blízký pohled na legendární hudební festival ve Woodstocku, který se uskutečnil v roce 1969, kdy květinové hnutí hippies zachvátilo celé Spojené státy a jeho myšlenky se rychle šířily i do jiných koutů světa. Dokument zachycuje průběh celého festivalu od příprav až po úklid, s historicky cennými pohledy do zákulisí, ukázkami živých koncertních vystoupení.

Woodstock (1970)

Film ukazuje negativní i pozitivní aspekty festivalu (z nichž některé jsou aplikovatelné i obecně na celé hnutí hippies), užívání drog, nahé fanoušci klouzající v bahně, prolomení ochranných bariér nečekaným návalem návštěvníků, surrealistický přílet helikoptér Národní gardy s jídlem a zdravotním materiálem pro „sídliště“ pro 500 tisíc lidí.

Mezi jinými se ve filmu objevují Jimmi Hendrix, Janis Joplin, Joan Baez, Joe Cocker, The Grateful Dead, The Who a další osobnosti (nejen) šedesátých let.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře