Wolverine je nejúspěšnější Blu-ray studia Fox

vydáno 1. 10. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, DVD, film, prodej, Quantum of Solace, Wolverine, X-Men, X-Men Origins: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Čtvrtý film v sérii X-Men, prequel X-Men Origins: Wolverine, dokázal slušně zabodovat už před půl rokem v kinech – příliš mu neuškodila ani téměř hotová verze, která ještě před premiérou unikla na internet. Studio 20th Century Fox teď zveřejnilo statistiky po prvních týdnech prodeje Wolverina na Blu-ray a vypadá to, že máme nového šampióna!

Blu-ray disk X-Men Origins: Wolverine se začal v regionu A (Amerika) prodávat 15. září. U nás se dočkáme o měsíc později, ovšem pouze obyčejného vydání, na limitovanou edici X-Men Origins: Wolverine se stylovou soškou se těšit nemusíme.

Během prvního týdne, tedy od 14. do 20. září, se Wolverina na Blu-ray prodalo šestkrát víc, než všech ostatních titulů dohromady. Tím pádem se jedná o jednoznačně nejúspěšnější disk studia Fox, Wolverine je v tomto směru dokonce lepší, než poslední dobrodružství agenta Jamese Bonda – Quantum of Solace (recenze).

Ale to ještě není všechno. Prodeje Wolverina na Blu-ray tvoří více než 20 % z celkového balíku DVD + Blu-ray vydání. Jestliže se ho tedy na všech optických disích dosud prodaly 3 miliony kusů, Blu-ray si z tohoto koláče dokázalo ukousnout více než 700 tisíc. To je na první týden skutečně velmi slušné.

Ukazuje se tedy, že Blu-ray začíná v rámci domácí zábavy konečně získávat výraznější úspěchy. Předpoklady na prodeje letošního čtvrtého kvartálu, do kterého právě vstupujeme, jsou více než optimistické – na Blu-ray budou vycházet letošní letní blockbustery, mnohdy ve speciálních edicích. Předvánoční čas je pro obchodníky tradičně velkým zadostiučiněním a ani letos to nebude jiné.

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Ovšem s tím rozdílem, že Blu-ray bude oproti předchozím rokům posilovat daleko výrazněji, než DVD. Pokud totiž srovnáme aktuální týdny s těmi loňskými, tak zjistíme, že si Blu-ray dokázalo meziročně polepšit o neuvěřitelných 273 %, zatímco DVD jen o 17 %. A to nás ještě to pravé vánoční šílenství teprve čeká.

Vysoké rozlišení je prostě definitivně mezi námi a jediné, co s tím lze dělat, je naskočit do pořádně rozjetého vlaku. Přidáte se?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře